“Op een oude fiets” op bezoek in Bergen

Komende zondagmiddag en -avond – vanaf 17.11 uur - opnieuw een interessante aflevering bij NHNieuws uit de serie “Op een oude fiets”

“Op een oude fiets” op bezoek in Bergen

Ditmaal bezoeken Carolien van NHNieuws en Jesse van het Regionaal Archief Alkmaar het schilderachtige dorp Bergen NH. Daar worden ze gastvrij ontvangen in het huis van de zeer veelzijdige kunstenaar Jan Ponstijn die leefde tussen 1883 en 1970. In de jaren twintig van de vorige eeuw bouwde Jan Ponstijn in Bergen een villa met atelier die tot in de kleinste details door hem werden gedecoreerd. Tijdens een rondleiding wordt duidelijk dat vrijwel alles schitterend mooi én vaak in oorspronkelijke staat, bewaard is gebleven.

Deze villa en haar tuin werden en worden met liefde gekoesterd. Daarnaast gaan Jesse en Carolien op sleeptouw door de lanen en laantjes van Park Meerwijk. De villa’s, in de stijl van de Amsterdamse School gebouwd, staan in deze buurt sinds 1917 en zijn al jaren beschermd dorpsgebied. Leo Rotthier weet alles van de geschiedenis van deze bijzondere plek en kan er prachtig over vertellen.

Leo Rotthier laat Jesse alles zien in Park Meerwijk in Bergen en vertelt enthousiast over de geschiedenis ervan. Menig interessante anekdote passeert de revue.