Ook dit jaar gratis shuttlebus naar Bergen aan Zee

Wethouder Ernest Briët benadrukt het belang van een goede bereikbaarheid: "Als gemeente vinden we het cruciaal dat Bergen aan Zee goed bereikbaar blijft

Bergen aan Zee blijft deze zomervakantie goed bereikbaar dankzij een gratis shuttlebus. Vanwege personeelstekorten kan vervoersmaatschappij Connexxion, dat voorheen de verbinding tussen Bergen Plein en Bergen aan Zee verzorgde, net als vorig jaar deze service niet aanbieden. Om de bereikbaarheid van Bergen aan Zee, met name tijdens de zomerperiode, te waarborgen, heeft de gemeente wederom besloten een alternatief aan te bieden.

De kustbus, die buiten de vaste afspraken voor openbaar vervoer in Noord-Holland Noord valt, was voor Connexxion geen verplichting. Door het wegvallen van de kustbus is Bergen aan Zee minder bereikbaar voor bezoekers die gebruikmaken van het openbaar vervoer.
Wethouder Ernest Briët benadrukt het belang van een goede bereikbaarheid: “Als gemeente vinden we het cruciaal dat Bergen aan Zee goed bereikbaar blijft, vooral tijdens de zomervakantie. Het is onwenselijk dat bezoekers overstappen naar vervoer per auto, dat de buurtbus (buslijn 410) onder druk komt te staan of dat bezoekers helemaal niet naar Bergen aan Zee komen. Het aanbieden van een alternatief in de vorm van een shuttlebus is daarom noodzakelijk. Op deze manier levert de gemeente een bijdrage aan de duurzame bereikbaarheid van Bergen aan Zee.”

Dagelijks in de zomervakantie
Gedurende de zomervakantie in Noord, van zaterdag 22 juli 2023 tot en met zondag 3 september 2023, rijdt de kustbus tussen 11.00 en 19.30 uur van Bergen Plein naar Bergen aan Zee en weer terug. De bus rijdt elke 30 minuten volgens een vaste dienstregeling. De dienstregeling wordt gepubliceerd op de reisplanner van Connexxion. Alle informatie over de kustbus is daardoor automatisch beschikbaar op 9292ov.nl, waardoor iedereen gemakkelijk toegang heeft tot de tijden en haltes. Er kunnen maximaal 24 personen mee in de bus en het gebruik ervan is gratis.

Extra bereikbaarheid voor fietsers
Eind vorig jaar heeft de gemeente extra parkeerplekken voor fietsen gecreëerd aan de boulevard van Bergen aan Zee. Deze toevoeging maakt het voor bezoekers gemakkelijker om het strand te bereiken. Door het aanbieden van voldoende parkeerplaatsen voor fietsen moedigt de gemeente actief het gebruik aan.

Foto: de shuttlebus naar Bergen aan Zee is vorig jaar gelanceerd en ook toen was de Flessenpost daarbij.