Ook college Bergen sluit zich aan bij oproep grote steden

Terrassen kunnen weer open. Maar, wel met een aangepast plan om de samenleving weer stapje voor stapje te heropenen

Ook college Bergen sluit zich aan bij oproep grote steden

De burgemeesters van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht roepen het kabinet op om de terrassen snel weer te openen. Het college van burgemeester en wethouders van Bergen steunt deze oproep. Burgemeester Peter Rehwinkel: “Wij denken dat het moet kunnen langzamerhand. Werk in elk geval toe naar een situatie voor als het wel weer kan. Ook voor onze ondernemers.”

Het college van Bergen heeft dinsdag in de wekelijkse vergadering over de oproep gesproken. Aanvankelijk deed Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam, deze oproep. Haar collega’s van de andere grote steden hebben zich hierbij aangesloten, en ondertussen hebben ook andere burgemeesters gezegd dat ze de oproep steunen. “Ook virologen geven aan dat zij zien dat op deze manier de druk in de buitenruimte kan worden verspreid. Men ziet ook dat mensen in parken en bij take-aways blijven staan. De komende tijd moeten we echt zo veel mogelijk proberen te verspreiden.”

“Het lijkt ons goed als er zo snel mogelijk een plan komt voor de heropening van de terrassen en het hervatten van buitenactiviteiten. Als het straks meer dan twintig graden wordt, dan houd je mensen niet meer binnen.”