Ondersteuning voor Bergense ondernemers die het moeilijk hebben

In Nederland zijn sinds 2011 al 644 Broodfondsen opgericht door 29.500 ondernemers

In Bergen is een nieuw Broodfonds in oprichting. Voor ondernemers die arbeidsongeschikt worden en zonder werk geen inkomen meer hebben, is dit solidaire vangnet voor en door ondernemers bedacht. Hierin steunen zij elkaar bij ziekte met schenkingen. Het nieuwe Broodfonds heeft nog plaats voor zelfstandigen uit de omgeving, op 18 april er een informatieavond. Inloop 19.00 uur en start 19.30 uur in Galerie Klein Zwitserland in Schoorl.

Het idee van ieder Broodfonds is eenvoudig: deelnemers kennen en vertrouwen elkaar. De maximaal vijftig deelnemers zetten elke maand een vast bedrag opzij op een persoonlijke bankrekening. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt en minder of geen inkomen meer heeft, maken alle anderen schenkingen over. Bij elkaar vormen die kleine bedragen een maandinkomen voor de zieke. Het geld dat deelnemers niet schenken, blijft van henzelf.

Zichtbaar voor elkaar
Lokale onderneemster Hiske Boekel gaat meedoen met het nieuwe Broodfonds in Bergen en omgeving en is enthousiast. “Naast dat we voor elkaar een financieel vangnet vormen, is het mooi dat we ook sociaal in verbinding staan. We zijn een groep en dus niet anoniem voor elkaar. Zo kunnen we het menselijke aspect waarborgen. Dat is de reden waarom ik kies voor het Broodfonds. Hoe mooi is het om dit als ondernemers samen te regelen!“

Sterk netwerk
In Nederland zijn sinds 2011 al 644 Broodfondsen opgericht door 29.500 ondernemers. Het uitgangspunt van alle Broodfondsen is elkaar helpen als het nodig is. In een Broodfonds kennen deelnemers de mensen die zij steunen. Samen maken ze een aantal basisafspraken, die het eenvoudig en betaalbaar houden. Zij organiseren daarvoor jaarlijks een paar bijeenkomsten. Met regelmaat ontstaan er mooie zakelijke initiatieven in Broodfondsen.

Nieuwsgierig?
Een Broodfonds is er voor ondernemers met en zonder personeel, met VOF of BV en voor allerlei beroepen. Wil je meer weten over dit nieuwe Broodfonds? Stel je vraag op de informatieavond. De avond is voor mensen die een groep zoeken om bij aan te sluiten of zelf een Broodfonds willen starten. Je krijgt uitleg en antwoord op vragen. Een kort filmpje met uitleg staat op de site www.broodfonds.nl.

Entree: aanmelden vooraf via broodfonds.nl