Ondernemersvereniging Duindorp Schoorl krijgt tijdelijke ondersteuning

College gemeente Bergen onderstreept belang sterke ondernemersvereniging

Ondernemersvereniging Duindorp Schoorl krijgt tijdelijke ondersteuning

De gemeente ondersteunt de ondernemers in Schoorl, Hargen, Camperduin en Groet tijdelijk met de inzet van ondernemersmanager Joost Botman. Hij zal gedurende één dag in de week de ondernemers helpen met het opzetten van een meerjarenplan en de uitvoering van diverse activiteiten. Zodat Schoorl en de omliggende dorpen het hele jaar een aantrekkelijke en bruisende plek zijn voor inwoners en bezoekers.

Nauwe samenwerking
Met het actieplan ‘Samen naar een toekomstbestendig Duindorp Schoorl’, dat begin deze maand gepresenteerd werd, is nu ook de stap gezet naar de ondersteuning van de vernieuwde ondernemersvereniging. Om in nauwe samenwerking met bewoners, ondernemers en gemeente te komen tot een bruisend gebruik van het gebied rond Schoorl. Ondernemer Joost Botman, onder meer bekend van De Jongens van Schoorl, is voor een jaar de spil tussen de ondernemers en de gemeente. Eerder was hij ook al betrokken bij een vergelijkbaar traject met ondernemers in Camperduin.

Samen sterker
Wethouder Erik Bekkering is blij met deze stappen: “We hebben een geweldige bijeenkomst gehad begin maart met veel ondernemers waarbij het actieplan is besproken. Er is een grote behoefte om samen op te trekken en straks sterker uit de crisis te komen. Als gemeente faciliteren we dat graag.” Ook dorpswethouder Arend Jan van den Beld is enthousiast: “Juist de inzet van een ondernemersmanager als verbinder tussen ondernemers, de gemeente en de bewoners draagt bij aan onderlinge samenwerking en onderling begrip.”

Niet drukker, maar aantrekkelijker
“We willen het ‘merk’ Duindorp Schoorl meer lading geven”, voegt Joost Botman toe. En dat betekent nadrukkelijk niet nóg meer mensen in de piekseizoenen naar onze regio laten komen. Maar ervoor zorgen, samen met alle ondernemers, dat bewoners uit Schoorl en omgeving weer vaker gaan shoppen en uit eten kunnen in het centrum. Dat er voor hen, en voor de bezoekers, ook in het laagseizoen een divers en aantrekkelijk aanbod is.”