OM verwijt Bergenaar en Schagenees voor tonnen aan fraude

De officier van justitie eiste tegen S. een celstraf van 22 maanden, en vorderde daarnaast de tonnen die hij zou hebben witgewassen terug

Volgens het Openbaar Ministerie heeft de 53-jarige W. S. uit Schagen ruim € 400.000,- weten buit te maken met vervalste documenten en verzekeringsfraude.
Zijn medeverdachte, de 53-jarige R.C. uit Bergen, zou daarvoor testamenten, offertes en facturen hebben vervalst. Dinsdag jl. kwam de rechtszaak tegen de twee mannen op zitting bij de rechtbank in Alkmaar.

Volgens het OM heeft C. een oorspronkelijk Franstalig testament van een tante van S. veranderd, zodat hij een bank uit Luxemburg kon overtuigen om hem ruim € 340.000,- over te maken. Later bleek dat de vrouw haar bezittingen eigenlijk wilde nalaten aan haar broer, de schoonvader van de verdachte. Later zou ook zijn testament zijn vervalst, toen de man probeerde een horecazaak in Bergen te kopen. C. zegt het Franse testament alleen naar het Nederlands te hebben vertaald zonder er iets in aan te passen.

De officier van justitie eiste tegen S. een celstraf van 22 maanden, en vorderde daarnaast de tonnen die hij zou hebben witgewassen terug. Tegen C. werd een taakstraf van 160 uur geëist. C. vertelde zelf op zitting dat hij zich niet schuldig acht aan de verdenkingen.

De Alkmaarse rechtbank doet op 21 maart uitspraak tegen de mannen.