Deel

advertentie

OK Boomer Koos Bruin; een politieke charlatan?!

Door: Rob van de Pas

OK Boomer Koos Bruin; een politieke charlatan?!

De dag dat je wist dat die zou komen…! Koos (Boos) Bruin is met een hoop tamtam en gedram uit de kersverse fractie van Partij Ons Dorp gestapt. In een nauwelijks te begrijpen verklaring met ellenlange wauwelteksten vindt Koos van de nieuwe blanke eenmansfractie  BBB, Boze Boomers Bergen, het ná 175 dagen genoeg om nog langer als backbencher in POD-fractie te functioneren.
Koos wil geen bijrol, accepteert geen gezag en is geen teamspeler. Koos is een einzelgänger… al heel zijn leven. Een politieke en maatschappelijke opportunist. Aan de buitenkant vriendelijk, soms zelfs innemend, maar intrinsiek behoorlijk op de rand van een verregaande staat van ontbinding.  Het begint te ruiken bij OK Boomer Koos.

Nostradamus
De afsplitsing van Boomer Bruin is reeds voor de verkiezingen voorspeld, daar hoef je geen Nostradamus voor te zijn, maar de pragmatische POD-chef Borst dacht dat hij zijn kikkers wel in de kruiwagen kon houden. Nou Hendrik, welkom in de wereld van politieke opportunisten. Drammerige oude boze blanke mannen laten zich door niemand leiden. Dit politieke drama was te voorkomen geweest.

Had-je-me-maar
Nou kun je je natuurlijk afvragen waarom maakt Robbie zich zo druk om Koos?! Koos en zijn ’Me, Myself and I clubje’ gaan de gemeentelijke geschiedenisboeken nimmer bereiken. Oók de Historische Vereniging Bergen zal deze politieke ‘Had-je-me-maar’ niet opnemen in een kroniek over briljante Bergense geesten… en alles wat je aandacht geeft… groeit.

Ik zal het u duiden! Boomer Koos (73) is namelijk een charlatan. Althans, in een meer ‘wokere’ benadering: ‘Ik vind Koos een politieke charlatan!’
Wat zegt De Dikke van Dale over een charlatan? ‘Een charlatan is een: “ Bedrieger, Beunhaas, Dilettant, Knoeier, Marktschreeuwer. Oplichter. Opschepper, Praalhans of Windbuil.”

In context van zijn politieke verleden én heden is Koos gewoon een ‘oplichter’, ‘bedrieger’ en ‘windbuil’. Zo’n baantjesjager waar we landelijk, provinciaal en lokaal niet (meer) op zitten te wachten. Oké, als je van politieke kolder en rare fratsen houdt, kun je zo’n Boze Koos er wel bij hebben, maar als je van mening bent dat de politiek in Bergen zichzelf daadwerkelijk moet rehabiliteren ben ik dit soort druiloren liever kwijt dan rijk.

Zetelroof
Koos pleegt politieke averij! Niet alleen bevuilt hij zijn eigen nest, maar beschadigt hij ook met zijn gedrag het imago van ons dorp. Nog géén jaar geleden zat Boomer Bruin samen met POD-chef Hendrik Borst broederlijk in een duo-interview met Ruud Bredewold te verklaren waar hij nu ineens 180 graden anders over denkt. Hij schreef mee met het Huishoudelijk Reglement van POD en verklaarde schriftelijk: “Nooit, maar dan ook nooit ‘zetelroof’ te plegen.” Koos vond dat ‘immoreel en kiezersbedrog’! En met een lulverhaal over zijn eigen 415 voorkeurstemmen splitst hij zich nu per direct af om elke dag te kunnen roepen wat hij zelf voelt, denkt of zegt, maar congruent zal het nimmer worden. Boomer Koos: “Gotspe is my middle name…”.

Misschien moeten we de mensen die op Boze Koos hebben gestemd maar eens vragen wat ze van zijn onnavolgbare strapatsen vinden?! Maar dat zal Boomer Koos jeuken, hij zit er namelijk vooral voor het geld. Met zijn AOW, ABP-uitkering en zijn raadsvergoeding heeft Koos een ruime buffer om de komende vier winters zijn energienota over te kunnen maken. Niet meer en niet minder!

OK Boomer Koos, geef die gejatte raadszetel maar gewoon terug aan Partij Ons Dorp. Daarmee kun je misschien nog ‘iets redden’ van jouw gruwelijk geschonden blazoen…?

Robbie

advertentie

Meer 'Politiek':

Energietoeslag kan nog steeds worden aangevraagd

30 september 2022

Tot nu toe hebben 856 huishoudens een eerste uitbetaling van de energietoeslag ontvangen

De energieprijzen zijn fors gestegen. Het betekent dat u veel meer moet betalen voor gas en elektra. De gemeente heeft daarom eerder een energietoeslag aan mensen met een laag inkomen uitgekeerd.

‘De volste bak het eerste geleegd’

23 september 2022

Geen overvolle containers, geen zwerfaval en minder klachten...

Alle 181 ondergrondse containers in de gemeente Bergen krijgen in oktober een sensor die meet hoe vol de container is.

Bergen ‘mag’ BUCH-organisatie 1,1 miljoen bijbetalen

23 september 2022

Extra geld nodig voor opvang Oekraïeners, corona en ICT

Werkorganisatie De BUCH vraagt de vier deelnemende gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo samen om 3,36 miljoen extra om de financiën van het lopende jaar rond te krijgen.

Raadsleden krijgen steeds vaker te maken met bedreigingen en andere vormen van agressie en intimidatie

23 september 2022

Aangiftebereidheid neemt af...

Raadsleden en andere zogeheten decentrale politieke ambtsdragers, zoals burgemeesters en wethouders, doen minder vaak aangifte wanneer zij te maken krijgen met agressie en intimidatie.

Bergenaren in de media: drie vragen aan… Mariëlla van Kranenburg, raadslid in Bergen

23 september 2022

Auteur: Paul van der Zwan | Beeld: Rick Akkerman

De gemeenteraad van Bergen (Noord-Holland) start een sollicitatieronde voor vier wethoudersposten. "Deze procedure kan de bestuurscultuur mede verbeteren", zegt Mariëlla van Kranenburg, fractievoorzitter van de grootste fractie Ons Dorp en voorzitter van de wervings- en selectiecommissie.

Brief van het BUCH-bestuur aan de gemeenteraden van Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo

16 september 2022

Justitie vindt geen bewijs van fraude door voormalige ICT-ambtenaar in de BUCH, zaak wordt geseponeerd

Eerder hebben we u op verschillende momenten geïnformeerd over de stand van zaken omtrent de juridische procedures tegen een ex-medewerker en twee externe partijen inzake de ICT-zaak. Met deze brief stellen we u op de hoogte van de laatste stand van zaken.

Gemeente mag vanaf 2023 helft van koophuizen toewijzen aan eigen inwoners

16 september 2022

Verder krijgen gemeenten wat meer ruimte om zelf te bepalen wie ze voorrang geven bij huurhuizen

Lokale overheden mogen vanaf volgend jaar de helft van de vrijgekomen koophuizen toewijzen aan mensen uit de eigen gemeente. Het gaat dan om woningen tot de NHG-grens van 355.000 euro. Ook woningzoekers met een belangrijk beroep als leraar, verpleegkundige of agent kunnen voorrang krijgen.

Italië achter de duinen

9 september 2022

Column: JoMo

Het was brandend heet in vooral Zuid-Europa en de bulderende airco’s in vakantie-appartementen en hotelkamers voegden er nog een graadje of wat aan toe. Woeste bosbranden teisterden de natuur en dat was vanuit de auto een kleurrijk schouwspel.

Een interview met Koos Bruin, Ons Dorp partijvoorzitter Henk Borst en fractievoorzitter Mariella van Kranenburg

9 september 2022

Koos begint een nieuwe partij

Koos Bruin stapte op 6 augustus 2022 uit de Bergense politieke partij Ons Dorp. Hij begint een nieuwe partij 'Fractielid Bruin Behoorlijk Bestuur Bergen'. Een interview met Koos Bruin, Ons Dorp partijvoorzitter Henk Borst en fractievoorzitter Mariella van Kranenburg.

Overhandiging petitie motorgeluidsoverlast in Den Haag

9 september 2022

Geachte leden van de Commissie Infrastructuur en Waterstaat...

Met deze brief vragen wij (gemeente Bergen, Bloemendaal en Krimpenerwaard) uw aandacht voor de noodzaak om de geluidsoverlast door motorvoertuigen via toegesneden wet- en regelgeving te beteugelen.

Wens ondernemers Duindorp Schoorl…

9 september 2022

College staat achter plan voor BIZ in Duindorp Schoorl

Op initiatief van de ondernemersstichting Duindorp Schoorl is gewerkt aan een BIZ-plan voor de oprichting van een Bedrijven Investeringszone (BIZ) in Duindorp Schoorl.

Koos Bruin stapt uit de fractie van ONS DORP

9 september 2022

Ik stop per direct met deze club... Ik ga voor mezelf beginnen

Koos Bruin heeft de fractie gemeld op eigen kracht door te willen gaan. Hij blijft moeite houden met zaken die conform democratische beginselen tot stand zijn gekomen.

Bergen heeft het voormalige voetbalterrein van BSV vanaf donderdag 8 september tot 1 december 2022 ter beschikking gesteld voor de crisisnoodopvang

9 september 2022

Er zijn veel vragen over de crisisnoodopvang...

Het rijk heeft alle veiligheidsregio’s gevraagd crisisnoodopvang te realiseren voor 225 asielzoekers. Voor de locatie in Bergen gaat het om 175 asielzoekers, omdat vijftig asielzoekers al in crisisnoodopvang in de gemeente Schagen worden opgevangen.

Petitie geluidsoverlast motoren voor vaste commissie Infrastructuur en Waterstaat Tweede Kamer

2 september 2022

Bergen neemt het initiatief om samen met andere gemeenten te werken bij bestrijding van geluidsoverlast motorvoertuigen

Wethouder Erik Bekkering biedt dinsdag namens het college van Bergen een petitie aan over motorenoverlast aan de vaste commissie Infrastructuur en Waterstaat van de Tweede Kamer. De petitie is ook ondertekend door de colleges van Bloemendaal en Krimpenerwaard.

Johan Mekken volgt Klaas Valkering op als raadslid van de gemeente Bergen

2 september 2022

Johan Mekken is ondernemer in Camperduin en heeft daar een boerencamping

Het CDA Bergen draagt Johan Mekken uit Schoorl voor als raadslid van de gemeente Bergen. Na het vertrek van Klaas Valkering heeft het CDA Bergen met Johan Mekken een goede kandidaat voor de open gevallen raadszetel. De formele benoeming en installatie van Johan als raadslid zal op 13 oktober plaats vinden tijdens de eerste raadsvergadering na het reces.

De weg uit opvangcrisis is ingeslagen…

2 september 2022

Ieder college en iedere raad moet een bijdrage gaan leveren

De VNG heeft samen met het Veiligheidsberaad afspraken gemaakt met het rijk om uit de asielcrisis te komen en daar uit te blijven. De afspraken gaan over het hele traject van asielopvang tot huisvesting en integratie. Gemeenten krijgen volledige compensatie.

Plannen voor huurappartementen Elkshove

2 september 2022

De vraag naar sociale woningen is ongekend hoog...

Als het aan de gemeente ligt, komt er groen licht voor elf sociale huurappartementen bij Elkshove. Daarvoor heeft de gemeente een ontwerpbesluit omgevingsvergunning opgesteld dat vanaf 29 augustus tot 10 oktober 2022 ter inzage ligt.

Twintig sociale huurwoningen en buurthuis op T&O terrein

30 augustus 2022

Aanbesteding afgerond, de bouw start in het najaar

Op het Tuin- en Oostdorpterrein komen twintig nieuwe sociale huurwoningen en een buurthuis. Het oude T&O gebouw is eerder dit jaar gesloopt en het terrein is bouwrijp gemaakt.

De gemeente Bergen heeft een omgevingsvergunning verleend voor de ontwikkeling van Dorpsplein Bergen

26 augustus 2022

Direct na de Kunst10Daagse wordt de Bakemaflat gesloopt

Het betreft de locatie Plein 1 t/m 11d en Jan Oldenburglaan 2P in Bergen (NH) voor het bouwen van 20 woningen, een winkel, 4 horecaruimtes en een ondergrondse parkeergarage en het kappen van 9 bomen.

Wethouderschap

26 augustus 2022

Column: Gerrit Mollema

Aan de burgemeester van de gemeente Bergen cc: Flessenpost uit Bergen

Uitspraak Raad van State over Egmonds voetbalcomplex

24 augustus 2022

“We zullen de komende weken de uitspraak bestuderen en samen met de gemeenteraad bekijken hoe nu verder"

Eerder deze week deed de Raad van State uitspraak over het bestemmingsplan Voetbalcomplex Egmond aan den Hoef. De Raad van State heeft het bestemmingsplan vernietigd. “Heel teleurstellend, want dat betekent dat we nu niet verder kunnen met de ontwikkeling van een nieuw voetbalcomplex voor de drie Egmonden”, aldus wethouder Arend Jan van den Beld namens het college.

Eerder deze week was er een informatieavond crisisopvanglocatie vluchtelingen Bergen (filmpje)

26 augustus 2022

Binnenkort 175 vluchtelingen op het oude BSV-terrein

“We zijn ons bewust van het feit dat we wat van onze inwoners vragen, maar we houden ook hun belangen in het oog.” Dat zegt burgemeester Lars Voskuil na de een informatiebijeenkomst afgelopen dinsdag over de geplande crisisnoodopvang op het voormalige BSV-terrein.

Deel herkomst stikstof in duinen onbekend, kustprovincies willen duidelijkheid

26 augustus 2022

Door de grote hoeveelheid stikstof groeien grote delen van de duingebieden dicht

De drie kustprovincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland worstelen met de stikstofplannen die ze bij minister Christianne van der Wal moeten inleveren. Binnen tien maanden moeten ze per gebied aangeven hoe ze de stikstof zullen verminderen. Maar voor de duinen aan de kust is dat niet mogelijk, omdat een kwart van de herkomst van de stikstof daar onduidelijk is.

Klaas Valkering (CDA) stapt uit de lokale politiek

19 augustus 2022

Opschorten 'Egmondse woningbouwplannen' was de druppel...

Klaas Valkering (CDA) stopt als raadslid in de gemeenteraad van Bergen. Zijn laatste zitting zal vermoedelijk in de raad van oktober zijn, waar hij dan officieel afscheid zal nemen.

Stand van zaken Centrumvisie Schoorl

19 augustus 2022

De gemeente is bezig met het ontwikkelen van een stedenbouwkundige visie voor Schoorl, samen met inwoners en ondernemers

Voor het ontwikkelen van deze visie staan de volgende vragen centraal:

Overzicht gemeentelijke opgave van asiel tot integratie

12 augustus 2022

Het rijk heeft de wettelijke taak om de opvang van asielzoekers te organiseren...

De VNG publiceert een overzicht dat helder aangeeft wat de actuele gemeentelijke opgaven zijn op het gebied van asiel tot en met integratie.

Hulp aan Oekraïense vluchtelingen bij overlijdensgevallen

12 augustus 2022

Bij gebrek aan financiële middelen voor een uitvaart...

Naarmate de oorlog in Oekraïne voortduurt en het aantal vluchtelingen toeneemt, zal ook het aantal Oekraïense vluchtelingen dat in ons land komt te overlijden, toenemen. Gemeenten kampen met vragen over vluchtelingen die in Nederland komen te overlijden.

De formatie: over geduld, geloof en gras…

5 augustus 2022

Wat kunnen de inwoners verwachten?

De afgelopen weken worden wij van Partij ONS DORP regelmatig gevraagd naar de voortgang in formatie en specifiek naar het tijdpad voor het aanstellen van wethouders. ‘Ja, ook wij zouden dit proces graag sneller zien’ is ook onze eerste reactie. Maar daar hoort wel direct een duidelijke ‘maar’ bij.

Subsidieplafond energiebesparende maatregelen bereikt

29 juli 2022

Geen nieuwe aanvragen meer

Het subsidieplafond voor de subsidie energiebesparende producten of maatregelen is bereikt. U kunt geen nieuwe aanvraag meer indienen.

Raad van State stelt gemeente Bergen in het gelijk

27 juli 2022

Groen licht voor 162 woningen Delversduin

De gemeente Bergen mag doorgaan met de woningbouw van 162 woningen in Egmond aan den Hoef. Het beroep tegen het woningbouwplan voor Delversduin is door de Raad van State ongegrond verklaard. Dit maakt het bestemmingsplan voor Delversduin

Kleine stijging OZB in gemeente Bergen

22 juli 2022

Afgelopen jaar zat Bergen dik in de plus

De onroerendzaakbelasting wordt in de gemeente Bergen niet met zes procent, maar met slechts twee procent verhoogd. Het betekent dat de inwoners gezamenlijk bijna een half miljoen minder hoeven te betalen volgend jaar.

Veel formaties in gemeenten zijn (bijna) klaar, lokale partijen leveren veel wethouders

22 juli 2022

Maar in Bergen moeten we nog wel even geduld hebben...

Precies vier maanden na de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart hebben 327 gemeenten een nieuw bestuurscollege geformeerd, in zes gemeenten wordt nog volop onderhandeld.

Partij Ons Dorp
close-link
Terug