Nostalgie

De Rustende Jager: 1960

Nostalgie

Denk mee voor jubileum-expo HVB

De Historische Vereniging Bergen (HVB) bestaat binnenkort 25 jaar. Dit wordt gevierd met een grote pop-up expo over Bergens geschiedenis in de Petrus en Pauluskerk op zaterdag 16 juni 2018. Ook wordt een mooi boek uitgegeven over feest en vermaak in Bergen door de eeuwen heen. De 1900 leden van de bloeiende vereniging, èn nieuwe leden die zich ter plekke aanmelden, kunnen het boek bij de eendaagse tentoonstelling gratis afhalen.

Voor zowel tentoonstelling als boek wil de HVB graag inbreng van de Bergenaren. Alle inbreng is welkom. Denk aan oude voorwerpen, historische foto’s en filmpjes, maar ook leuke verhalen of anekdotes over feest en vermaak. De komende maanden wordt daarnaast gevraagd naar materiaal over wisselende onderwerpen. Deze week: pret bij de Rustende Jager.

De Rustende Jager was lange tijd het bruisende centrum van feest en vermaak in Bergen. Van oorsprong was het een herberg, die in de loop der eeuwen uitgroeide tot een hotel met bar en restaurant, een danszaal, een Oudhollandse kolfbaan en een heuse bioscoop. Ook kon je er lekker op het terras zitten met een drankje, bijvoorbeeld na afloop van een vergadering in één van de zaaltjes. Gymnastiekvereniging Be Quick, toneelverenigingen De Maskerspelers, De Kunstkring en de Firestones, het KCB, de Oranjevereniging, diverse scholen, alle hebben zij gebruik gemaakt van de zalen van “de Rus”. De oude Rustende Jager vinden we nu nog terug in de café’s d’Alderliefste en de Taverne. De rest heeft plaatsgemaakt voor restaurant Loetje en supermarkt Deen.

Hebt u nog met uw grote liefde gedanst in de Rustende Jager? Of hebt u andere bijzondere, spannende of grappige herinneringen aan muziekuitvoeringen, toneelavonden, revues, filmvoorstellingen en wat al niet in “de Rus”? Misschien hebt u zelfs een oude foto erbij! Neem dan contact op via redactie@hvb-nh.nl of telefoonnummer 072-5814552. Voor de leukste bijdragen vanaf nu tot juni zijn drie aantrekkelijke prijzen beschikbaar!

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Nostalgie Nostalgie