Deel

advertentie

Noord-Holland Noord zoekt oplossingen voor krappe arbeidsmarkt tijdens Het Grootste Werkfestival

Meer vacatures dan werklozen...

Noord-Holland Noord zoekt oplossingen voor krappe arbeidsmarkt tijdens Het Grootste Werkfestival

De toenemende krapte en mismatch op de arbeidsmarkt dwingt ons tot anders denken over onderwerpen als werven en opleiden. Daarom gaan ondernemers, bestuurders, directeuren en (HR-)managers in Noord-Holland Noord omdenken tijdens Het Grootste Werkfestival op dinsdagmiddag 23 november! In een plenair gedeelte en verschillende kennissessies kijken we tijdens het festival anders naar de acties die nodig zijn en kunnen we het verschil maken. Denk ook mee en meld u aan via www.hetgrootstewerkfestival.nl. Deelname is gratis.

Voor het eerst sinds het begin van de CBS-meting in 2003 is de spanning op de arbeidsmarkt zo hoog opgelopen dat er meer vacatures zijn dan werklozen. Inmiddels staan er tegenover elke 100 werklozen 126 openstaande vacatures en het aantal banen groeit nog steeds. Om deze mismatch op de veranderende arbeidsmarkt aan te pakken, is anders denken nodig. Zowel door het bedrijfsleven dat op zoek is naar nieuw talent, als het onderwijs en de overheid – maar óók de werknemer. Het is een leven lang ontwikkelen voor al deze groepen.

Programma
Verschillende sprekers nemen deelnemers mee in anders denken over oplossingen voor de mismatch op de arbeidsmarkt. In het plenaire gedeelte staan het thema en de huidige situatie in Noord-Holland Noord centraal. Hier spreken onder andere Kholoud al Mobayed (wethouder gemeente Hoorn), Ben Tap (directeur RPAnhn), UWV-adviseur Erik Stam, Simone Visser-Botman (wethouder gemeente Drechterland), WBG-voorzitter Hans Huibers en gedeputeerde Ilse Zaal.
In zes verschillende kennissessies komen vervolgens praktijkervaringen en oplossingen aan bod. Hoe kijkt men per sector naar de mismatch? Wat zijn ervaringen tot nu toe en wat zijn mogelijke oplossingen? In deze sessies spreken onder andere Rob Buwalda van PDZ Uitzendbureau, John Herfkens van de Provincie Noord-Holland en Marjolijn Dölle van Werksaam Westfriesland.

Bekijk het hele programma via www.hetgrootstewerkfestival.nl/programma

Aanmelden
Het Grootste Werkfestival vindt plaats op 23 november en is zowel vanuit huis als live in Schouwburg Het Park in Hoorn te bezoeken (op vertoon van een geldige corona QR-code). Het hele programma duurt van 14.00-17.30 uur, deelnemers zijn echter vrij om later aan te sluiten of eerder te vertrekken. Aanmelden kan via www.hetgrootstewerkfestival.nl

Over Het Grootste Werkfestival
Het Grootste Werkfestival is een initiatief van RPAnhn (Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid) en ontwikkeld samen met o.a. de gemeente Hoorn, WerkSaam WestFriesland, WerkgeversServicePunt Noord-Holland Noord en de WestFriese Bedrijvengroep.

advertentie

Meer 'Evenementen':

Atelierbezoek Praneet Soi in het Luceberthuis

26 november 2021

Wanneer: 12 december a.s.

Graag nodigen we u uit voor een atelierbezoek in het Luceberthuis ter afsluiting van de residentie van kunstenaar Praneet Soi.

Die ene meeuw in het Hertenkamp: W-JMZ1

26 november 2021

Door: Dook Vlugt

In het voorjaar en in de zomer verblijven enkele tientallen meeuwen in Bergen, vooral in het centrum. Ongeveer tien paartjes brengen op daken van de gebouwen hun jongen groot.

Tekenles van Inge Koetzier van Hooff in Schoorl

26 november 2021

Het zijn lessen waar iedereen, zowel beginners als gevorderden, aan mee kan doen

Wegens succes van de tekenlessen in De Blinkerd is er uitbreiding met een extra groep. Op de maandagmiddag legt Inge Koetzier van Hooff op een ontspannen en informatieve manier uit hoe je op papier krijgt wat je voor je ziet.

Expositie én boek over leven en werk van Fré Cohen

26 november 2021

Te bezichtigen in de Eerste Bergensche Boekhandel

Lino-kunstenaar en schrijver Edith Brouwer verzamelt al jaren werk van de kunstenares en grafica Fré Cohen. Haar fascinatie resulteerde in een roman over het veel te korte leven van deze bijzondere kunstenares. Zij kwam in 1943 door zelfdoding om het leven. Edith maakte een reeks linosneden van Fré en haar omgeving én bouwde aan een prachtige collectie oude letterkasten met daarin het grafisch werk van Fré Cohen.

Filmhuis Schoorl start met een nieuw initiatief: het “FilmCafé”

26 november 2021

Eén keer per maand op woensdagmiddag is het FilmCafé open voor de inwoners van onze duindorpen en omgeving

De middag krijgt een gezellig karakter waar ontmoeting centraal staat en de film aanleiding is om samen te komen. De theaterzaal (zonder tribune)

Werken van Simeon ten Holt en Indiase muziek in Vredeskerkje

26 november 2021

Wanneer: zaterdagavond 27 november

Op deze zaterdagavond speelt het Ananta kwartet in Bergen aan Zee. Het gezelschap combineert Westerse en Indiase muziek in een mooie mix.

Introductiecursus voor beginnende songwriters

20 november 2021

Bijdrage gaat naar ‘Geef een gitaar aan een kind’

Op maandag 22 november om 19:30 uur organiseert de Songwriterschool een online introductieles Songwriting voor iedereen die een begin wil maken met zelf liedjes schrijven.

Bestemming onbekend…

19 november 2021

Want waar ga jij eigenlijk heen?

In het Vredeskerkje in Bergen aan Zee is op 28 november een korte maar bijzondere voorstelling te zien: “Bestemming onbekend”.

Een zeldzame vogel toegelicht

19 november 2021

Door: Dook Vlugt

Mensen die naar vogels kijken, doen dat in meer of mindere mate. De één heeft een voedertafel en vetbol en vindt het leuk om wat leven in de tuin of op het balkon te hebben en een ander gaat op pad om vogels op te zoeken.

Boi Akih in het Vredeskerkje in Bergen aan Zee

19 november 2021

Wanneer: zondagmiddag 21 november

Boi Akih treedt deze zondagmiddag op in het Vredeskerkje, aanvang 15.00 uur. Nu als kwartet dat al te zien was in het Holland Festival en bij Podium Witteman. Ze waren in oktober in Portugal, deze week in Canada, dit weekend...

Bergens talent Wies en de Liefde on tour

19 november 2021

De verkoop is gestart. De tour ziet er als volgt uit...

Onder de noemer ‘Victorie on Tour’ treedt Victorie buiten haar muren en heeft het een tour geboekt voor lokaal talent Wies en de Liefde op een aantal bijzondere plekken in Noord-Holland.

Help de vogels de aankomende winter door, maar… weet wat je doet

19 november 2021

Vetbollen wil je juist vermijden

Nu het bijna winter is, willen veel mensen wat extra’s doen voor de vogels die moeite hebben met het vinden van eten. Ze hangen pinda’s op of vetbolletjes in een netje. Juist dat laatste blijkt helemaal niet verantwoord te zijn voor dier en natuur. Sterker nog: de vogeltjes kunnen verstrikt raken in het netje. Hoe je de vogels dan wel kunt helpen de winter door te komen? We zetten de do’s en don’ts op een rijtje.

De enorme schuldenberg die bedrijven in de coronacrisis hebben opgebouwd, dreigt ondernemers te nekken

19 november 2021

Het IMK is er om kleine ondernemingen te helpen

‘Ondernemers worden genekt door enorme coronaschuld Belastingdienst’ kopte het Parool onlangs. De enorme schuldenberg die bedrijven in de corona crisis hebben opgebouwd, dreigt ondernemers te nekken.

Lezing: Noord Korea, de verbeelde werkelijkheid

19 november 2021

Waar en wanneer: de bieb Bergen op donderdag 25 november vanaf 20.00 uur

In de lezing Noord-Korea, De Verbeelde Werkelijkheid neemt Marc Roth je mee naar het ‘meest gesloten’ land ter wereld. Met zijn reisorganisatie Roth Spark Travel organiseert hij reizen naar Noord-Korea, een land waarvan je een groot gedeelte nog altijd niet bekijken mag. Je kunt de lezing meemaken op donderdag 25 november in de bibliotheek in Bergen van 20.00 tot 22.00 uur. De toegang is € 5,00.

Nieuwe expositie in Galerie Klein Zwitserland

12 november 2021

Sculpturen van de Coöperatie

De Coöperatie bestaat sinds 2003 uit de beeldhouwers Jan van der Haven, Joop Hollanders en Ger Viegers. Zij vormen een Coöperatie en noemen zich “elkaars derde hand”.

Redwednesday

12 november 2021

Sta op voor de vrijheid om te geloven!

Vorig jaar wist Kerk in Nood met RedWednesday® ruim 335 miljoen mensen wereldwijd bewust te maken van de wereldwijd afnemende vrijheid om te geloven. Ook in 2021 vragen wij aandacht voor de vele schendingen die vooral minderheden lijdzaam ondergaan. Sta op voor de vrijheid om te geloven!

Hij komt, hij komt, hij komt de goede Sint…

12 november 2021

Sinterklaasintocht in Bergen op zondag 14 november

De intocht begint om 13.00 uur en in de stoet rijden en lopen behalve de koets met Sinterklaas natuurlijk alle Pieten mee. De Politiepiet gaat weer voorop, en verder hoor en zie je weer de Kapiteinspiet, Opa en Oma Piet, de Muziekpiet, Pietje Peu en alle anderen. De Coole Piet en zijn vrinden zorgen onderweg voor muziek.

Fitheidstest Bergen

12 november 2021

De fitheidstest wordt op dinsdag 18 januari tussen 13.30-16.00 uur afgenomen bij het Binnenhof in Bergen

Dinsdag 18 januari organiseert Stichting Welzijn Bergen in samenwerking met de buurtsportcoach van Holland Sport een fitheidstest.

Speciale actie Afghaanse vrouwen in de Bergense Wereldwinkel

12 november 2021

Gemaakt van afval van de mode-industrie...

De Wereldwinkel Bergen, bij de Ruïnekerk heeft een speciale actie ter ondersteuning van Afghaanse vluchtelingenvrouwen.

Update: Gecanceld… Biografie Bergense kunstenaar Gerard van der Leeden wordt gepresenteerd in de Ruïnekerk

11 november 2021

Waar en wanneer: Ruïnekerk op zondag 21 november om 15.00 uur

Zijn beeldhouwwerken zijn op meerdere plaatsen in de wereld te zien. De Bergense kunstenaar werd onlangs 86 jaar, wat alle reden was een boek uit te brengen over zijn leven en zijn werk. De presentatie van ‘Ja, en daar sta je dan’ heeft plaats op zondag 21 november om 15.00 uur in de Ruïnekerk.

vvBergen tegen Ajax 2

12 november 2021

Wanneer: zaterdag 13 november, 17.00 uur

Op deze zaterdagmiddag speelt het eerste elftal van vvBergen tegen Ajax 2. Om 17.00 uur is de aftrap van de wedstrijd in het kader van de KNVB beker.

Natuurgidsenopleiding IVN

12 november 2021

Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar

Begin volgend jaar start een opleiding tot IVN-Natuurgids bij IVN Noord-Kennemerland. In deze bijna twee jaar durende opleiding staan theorie en praktijk over de natuur, milieu en duurzaamheid centraal.

Wat zijn de voordelen van wandelen op het strand?

5 november 2021

Als je in Bergen woont, is de kans groot dat je binnen een mum van tijd bij een strand bent in je auto

Veel mensen maken dit uitstapje alleen in de zomer, maar het is ook zeker een aanrader om in andere...

Update: ALV door de Vereniging Ondernemend Bergen gaat door, maar borrel wordt gecanceld

14 november 2021

Waar en wanneer: hotel blooming op 15 november 20.30 uur

Door de aangescherpte Coronamaatregelen van het kabinet kan de borrel na afloop van de vergadering helaas niet doorgaan. Jammer want er was veel politieke belangstelling en zelfs wethouder Erik Bekkering en Burgemeester Lars Voskuil waren van plan om aanwezig te zijn. We gaan zodra het weer kan een ondernemersborrel organiseren om samen met de politiek te kijken hoe we straks het ondernemersklimaat kunnen verbeteren.

Cursus Experiment Orde & Chaos

5 november 2021

Waar: Bergense Harmonie

Ben jij nieuwsgierig naar het onbekende? Ga dan met ons mee op een denkbeeldige reis door tijd, ruimte en perspectief.

Koorvereniging Bergen zingt Requiem van Mozart en van Fauré

5 november 2021

Waar en wanneer: Petrus en Pauluskerk op vrijdag 12 november

Onder leiding van Pieter-Jan Olthof voert Koorvereniging Bergen samen met het Begeleidingsorkest voor Noord-Holland op vrijdag 12 november het Requiem in d-moll (KV 626) van Wolfgang Amadeus Mozart...

Donderdag is het weer zover

5 november 2021

11 november is de dag...

Niet alleen is 11 november het begin van het carnavalsseizoen, het is ook Sint-Maarten. Mocht je het vergeten zijn: een feestdag waarbij kinderen met een lampion aan de deur komen om liedjes te zingen en vervolgens snoep of fruit krijgen. Sint- Maarten werd in het verleden vooral in kleine dorpen gevierd, maar doet de laatste jaren ook zijn intrede in grote steden.

Trots op je bedrijf? Laat het zien tijdens de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen 2022

5 november 2021

Bedrijven in de hele regio Noord-Holland Noord openen hun deuren in maart

Van 21 t/m 26 maart 2022 ontmoeten inwoners, bedrijven en onderwijs elkaar tijdens de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen.

Herfstwandelingen rond de Schaapskooi in Bergen

5 november 2021

Wanneer: zondag 14 november om 10.15 uur

Het is herfst en dat is dan ook het thema. Herfst herken je o.a. aan de paddenstoelen, de vruchten, de knoppen etc. De bladeren beginnen van de bomen te waaien en gaan kleuren, en wie geluk heeft, krijgt een eikel of beukennootje op zijn of haar hoofd.

Wintertijd: dieren in het duin slapen er geen uurtje minder om

5 november 2021

Veel dieren actief in de schemertijd...

Afgelopen zondag verschoof de klok en het is een uur korter licht ’s avonds. Tenminste dat geldt voor ons. Voor dieren zit dat anders, die houden zich ook morgen aan het ritme van de zon.

Zaterdag 6 november van 10.00 tot 15:00 Natuurwerkdag…

5 november 2021

Help mee met Bergense vrijwillers om 2500 bomen te planten!

De Groene Oase bevindt zich in het noordwestelijke puntje van Recreatieschap Geestmerambacht ten noorden van de Kanaaldijk 1 in Koedijk. Je kunt je auto parkeren aan de Wagenweg als onze parkeerplaats al vol staat. Het is geen overbodige luxe om laarzen of schoeisel aan te trekken die geschikt is voor vette klei.

Boekpresentatie Invasie 1799 in de Ruïnekerk Bergen

29 oktober 2021

Nieuw licht op een korte, maar desastreuze strijd in Noord-Holland

Met het gloednieuwe boek Invasie 1799. Onheil over Noord-Holland werpen auteurs Bob Latten, John Grooteman en Rob Janssen nieuw licht op een korte, maar heftige periode in de geschiedenis van Noord-Holland.

Alleen dit weekend (tijdens de Kunst10Daagse) nog te zien en te koop bij Galerie Klein Zwitserland

29 oktober 2021

Werk van de fameuze Ans Wortel

Beeldend kunstenares, schrijver en dichter Ans Wortel maakte in haar lange kunstenaarsleven voornamelijk olieverfschilderijen, gouaches en tekeningen.

Bijzonder optreden in Groet: Bestemming onbekend

29 oktober 2021

Wanneer: zondag 7 november

Op deze zondag is er in de dorpskerk in Schoorl voor de vijfde keer een Allerzielen-voorstelling getiteld: Bestemming onbekend.

Terug