Nieuwjaarsreceptie 2018

Burgemeester Hetty Hafkamp, ”Maak contact en zoek verbinding”

Foto: Habro fotografie

Met al die beste wensen die we elkaar over en weer gegeven hebben, moet het wel goed komen dit nieuwe jaar. Ik hoop voor u dat al die wensen ook uit zullen komen. Namens de gemeenteraad en het college wens ik u vooral een goede gezondheid.

Afgelopen maandagavond was de nieuwjaarsreceptie in strandpaviljoen De Schelp in Egmond aan Zee. Het was een druk- bezochte en gezellige avond. In mijn toespraak stond ik bij veel zaken stil, zoals het succes van de ijsbaan bij de Ruïnekerk. Zo’n 10.000 bezoekers, jong en oud, beleefden uren lang schaatsplezier. Alle organisatoren en sponsoren: heel hartelijk bedankt voor dit prachtige initiatief! Hopelijk tijdens de volgende winter weer zo’n mooie ijsbaan.

Ook stond ik stil bij de verharding en de verruwing in onze samenleving. Ik maak me daar zorgen over. Ondanks alle tegenstellingen die er altijd zullen zijn, blijf ik iedereen oproepen om echt contact te maken en de verbinding te zoeken. Kijk eens wat meer naar wat er allemaal te genieten valt en maak wat meer rechtstreeks contact met elkaar.

Het wordt een spannend jaar voor de politiek: op 21 maart zijn immers de verkiezingen. Alle politieke partijen wens ik veel succes en een geslaagde campagne!

Tot slot wens ik alle ondernemers een succesvol 2018. Vorig jaar was de economische groei goed merkbaar en de vooruitzichten zijn opnieuw goed.

Hetty Hafkamp, burgemeester