Deel

advertentie

Nieuwe trend: restaurants verkopen overgebleven eten – Too Good To Go

Samen tegen voedselverspilling

Nieuwe trend: restaurants verkopen overgebleven eten – Too Good To Go

Wereldwijd wordt een derde van het geproduceerde voedsel weggegooid. In Nederland komt dit neer op gemiddeld 34 kilogram eetbaar voedsel per Nederlander per jaar. Wil jij meedoen in de strijd tegen verspilling en er ook nog wat aan verdienen? Met de app van Too Good To Go kun je restanten verkopen aan consumenten bij jou uit de buurt.

Je betaalt het eerste jaar geen administratiekosten t.w.v. € 39,- (ex btw).
Je komt in aanmerking voor een cashback van € 25,- (ex btw).*
*Dit geldt alleen als je nog geen partner bent van Too Good To Go en je binnen een maand na aanmelding je eerste Magic Box aanbiedt. Als je voldoet aan de voorwaarden maakt Too Good To Go de betaling van € 25,- over via de eerste kwartaalbetaling.

Meld je hier direct aan.

Voedselverspilling tegengaan
Gelukkig kun je als horecaondernemer veel doen om de verspilling in je zaak te minimaliseren. Bijvoorbeeld door restanten creatief in je menu te verwerken of te werken met portionering. Maar nu dus ook door je overgebleven eten aan te bieden via Too Good To Go. Zo verdien je de kostprijs terug, wordt het eten niet weggegooid en maak je consumenten blij met betaalbaar voedsel van hoge kwaliteit.

Waarom Too Good To Go
Too Good To Go is een wereldwijde app en is momenteel in zeventien landen beschikbaar. Van oorsprong is het een Deens bedrijf en sinds 2018 bestaat het ook in Nederland. Via de app verbindt Too Good To Go consumenten aan restaurants, hotels, winkels en bakkerijen met overgebleven producten uit de buurt.

Het grote aantal gebruikers van de app zorgt ervoor dat vrijwel alle aangeboden Magic Boxen ook besteld worden; Nederlanders ontdekken graag nieuwe zaken en smaken op deze laagdrempelige manier.
Waarom jij ook mee wil doen?
– Laat nieuwe gasten uit de buurt kennismaken met jouw zaak.
– Trotse medewerkers en blije buurtbewoners: samen goed doen!
– Sluitstuk in je verspillingsaanpak, daardoor minder kilo’s afval en dus lagere afvalverwerkingskosten.
– Ontvang additionele inkomsten (winst) voor jouw zaak.
– Het is makkelijk te implementeren en simpel uit te voeren.
– Voorkom onnodige uitstoot van broeikasgassen.

Wist je dat…?
In Nederland zo al meer dan vijftien miljoen maaltijden van verspilling gered zijn?
Dit door 8500 partners, waaronder ook veel hotels en restaurants (Hilton, Accor), gerealiseerd is…
…en door meer dan 3.2 miljoen Nederlanders die de app op hun telefoon hebben staan.

Hoe werkt dat?
Je voedsel aanbieden via Too Good To Go werkt heel eenvoudig. Via de website of de app bied je Magic Boxen aan, met daarin voedsel dat is overgebleven. In de app kunnen buurtbewoners de box bestellen en zij komen vervolgens langs om hem op te halen. De ophaaltijd bepaal je zelf.

“Too Good To Go stelt onze hotels in staat om het grootste deel van hun niet-geconsumeerde voedsel toch te verkopen.”

Bron: www.khn.nl

advertentie

Meer 'Horeca':

Beach Restaurant Prince George Camperduin officieel open op 1 april vanaf 12.00 uur

31 maart 2023

Prince George is geen vanzelfsprekende naam voor een restaurant...

En toch spreekt het voor zich. Ze danken hun naam aan het slagschip HMS Prince George dat nog steeds aan de Camperduinse kust ligt. Nu is het een ideale plek om heerlijk te genieten, maar vroeger was het vaarwater minder rustig.

Rondje horeca 13: een bruine kroeg en cultureel erfgoed…

31 maart 2023

Hoe dat zit en leuke weetjes over de bruine kroeg

Nederland is een land met een rijke geschiedenis en een bruisende cultuur. Een belangrijk onderdeel van deze cultuur is de 'bruine kroeg', een typisch Nederlands café met een gezellige en informele sfeer. Waarom is de bruine kroeg zo belangrijk voor Nederlanders?

Tweede Kamer wil zachtere muziek in horeca

24 maart 2023

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is daar op tegen...

De Tweede Kamer nam deze week een motie aan waarin staat dat het maximale geluidsniveau op evenementen en in de horeca naar beneden moet.

Rondje horeca 12: uit de Flessenpost enquête blijkt…. 94% van de reageerders wil dat Taverne blijft

24 maart 2023

Voor twee procent van de lezers maakt het niet uit...

Vorige week plaatsten we een online internet poll om te zien hoe de lezers denken over de voorgenomen sluiting van de Taverne. Uit de tussentijdse stand blijkt dat 94% van de reageerders voor het voortbestaan van de Taverne kiezen. Vier procent vindt dat Schrama BV zelf moet bepalen war er met het pand gebeurt en twee procent maakt het niet uit.

Rondje horeca 11: Het zal toch niet waar zijn?

15 maart 2023

De Taverne sluit begin volgend jaar zijn deuren…

Vorige week sprak ik met uitbater Steef van Leeuwen. Hij meldde mij het droevige nieuws. Eigenaar van het pand Schrama BV heeft de huur opgezegd. Niet duidelijk is wat de plannen zijn, maar dat maakt mij eerlijk gezegd niet zoveel uit.

Kunt u een geheim bewaren?

17 maart 2023

Ontdek het culinaire geheim in het éénmalige secret restaurant op zondag 16 april aanstaande

U maakt een reis door Noord-Holland en geniet van een 8-gangenmenu, verdeeld over de mooiste en exclusieve locaties.

Horeca: Bergenaren in het ‘buitenland’…

10 maart 2023

Vanaf 31 maart zijn zij de trotse eigenaren van dit prachtig gelegen hotel, dat het oudste hotel van Grou is

Martine en Willem Karel Hirschfeld, uitbaters van Hotel Nassau in Bergen aan Zee, hebben afgelopen week bekendgemaakt dat ze de exploitatie van Hotel Oostergoo in Grou overnemen. Samen met vastgoedbelegger Bastiaan Smit, eveneens uit Bergen, zullen zij het hotel in gezamenlijkheid verwerven.

Opening badseizoen Bergen aan Zee

10 maart 2023

Wanneer: zondag 2 april

De dorpsraad organiseert wederom de opening van het badseizoen BAZ op het plein in Bergen aan Zee. In de middag zijn er leuke activiteiten voor de kinderen en er is live muziek.

Amusetour Bergen zondagmiddag 12 maart 2023

10 maart 2023

Na afloop van de Amusetour is er een live tribute aan Elton John in de Taverne...

Op 12 maart wandelen we de Amusetour rond Bergen. Geniet deze editie van maar liefst zeven verschillende combinaties van amuses en wijnen. Deze editie pakken we uit, naast zes toprestaurants hebben wij de dames van de Oesterfiets uitgenodigd om deel te nemen aan onze tour. Zij zullen hun delicatesse voor jullie bereiden in combinatie met een bijpassende bubbel.

Prince George in Camperduin wordt het meest gave en nieuwe strandpaviljoen van NH

3 maart 2023

We zijn opzoek naar echte horeca tijgers!

Wat kan een mens toch druk in zijn hoofd zijn. Daar bedoel ik mee: met nadenken over wat er allemaal nog moet gebeuren.

Culinair genieten tijdens het paaspreuvenement van blooming

3 maart 2023

Een middag vol eten, drinken en activiteiten op z’n paasbest

Dit jaar organiseert blooming weer een feestelijke paasbijeenkomst in het blooming hotel in Bergen. Tijdens het vreugdevolle paaspreuvenement, op eerste paasdag, kunnen bezoekers samen met vrienden, familie en geliefden de feestdag vieren in blooming stijl. Dat wil zeggen, de lekkerste gerechten, live-entertainment, paaseieren zoeken en nog heel veel meer.

Rondje horeca 8: blooming Beach over in andere handen… Soul Beach is coming

24 februari 2023

Jeroen Klepper en Koert Smit keren terug op het strand in Bergen aan Zee

Heel Bergen kon het meemaken vorige zomer: hoe snel de ziel weglekte twee fijne paviljoens in Bergen aan Zee. 

Verwennerij bij Bistro ElVi (filmpje)

17 februari 2023

Smullen tijdens Valentijnsdag

Afgelopen dinsdag (Valentijnsdag) ging de Flessenpost op bezoek bij Bistro ELVI aan de Oude Prinsweg in hartje Bergen. We gingen de winnaars bezoeken van de meer dan honderd inzendingen voor een gratis Valentijnsdiner.

Rondje horeca 7: een kijkje in de keuken én het hotel bij sterrestaurant Merlet

17 februari 2023

Heeft u altijd al een kijkje willen nemen in de keuken of achter de schermen?

Dit is uw kans, op 22 en 23 maart staan de deuren van Merlet voor u open.

Winnaars gratis Valentijnsdiner bekend

10 februari 2023

Het was deze keer een hele moeilijke keuze...

Van meer dan honderd lezers kregen we op een oproep, dat de redactie van de Flessenpost uitgerekend jullie voor dat heerlijke gratis Valentijnsdiner zou moeten kiezen. Er stroomden soms dramatische maar ook hele romantische verhalen onze mailbox binnen.

Rondje horeca 5: een nieuw strandpaviljoen in het noordelijkste puntje van de gemeente Bergen

3 februari 2023

Strandrestaurant Prince George in Camperduin

Mede-eigenaar Arthur Dontje: ’Het is een beetje te duur uitgevallen...

Rondje horeca 3: Hotel Victoria in Bergen aan Zee bestaat 50 jaar

20 januari 2023

De tweede foto die u ziet is nog van het oude Hotel Casa Blanca, de naam van het hotel voordat het Hotel Victoria werd. In 1973 is dit hotel overgenomen door Willem Meijer en zijn vier zoons. Al snel kreeg een van de zoons, namelijk Nico Meijer, de leiding over dit hotel en nog altijd is het hotel in handen van de familie. Op dit moment wordt het hotel gerund door de zoon en schoondochter van Nico: Bart Meijer en zijn vrouw Shiri. Van harte namens de Flessenpost.

Ster-chef Jonathan Zandbergen van Merlet in de media (filmpje)

14 januari 2023

Opening Japanse stijl chefs table restaurant

Op de Horecava spraken we chef-kok en ondernemer Jonathan Zandbergen van Merlet in Schoorl. Hij vertelde over hoe het ging met het sterrenstaurant, waar de focus nu ligt én hij deelde een leuk nieuwtje. Zandbergen gaat namelijk een 'Japanse stijl, chefs table' openen. Benieuwd? Bekijk de video óf lees het volledige interview hieronder.

Rondje horeca 1: winnaar bij Fabels eten & drinken (filmpje)

6 januari 2023

Roland Huibers en partner gaan genieten in Lapland

Afgelopen woensdag was de Flessenpost aanwezig bij de uitreiking. Wat was iedereen enthousiast over de kerstlampjesactie van Fabels. Eind vorig jaar kon je meedoen aan de vraag “hoeveel kerstlampjes hangen er in en rondom Fabels”.

Dit zijn de deelnemende zaken bij de amusetour Bergen

6 januari 2023

Wanneer: zondag 12 maart a.s.

De Amusetour Nederland organiseert unieke culinaire belevingen door heel Nederland!

In het nieuwe jaar gaat een biertje 3,50 kosten

6 januari 2023

Horecaondernemers moeten nu meer dan tien procent extra betalen voor een fust Heineken en bijna zeven procent meer voor Grolsch

Deze maand zijn de prijsverhogingen van de biermerken van Heineken en Grolsch ingegaan, na de aankondiging hiervan een maand geleden. Daardoor gaan horecaondernemers nu meer dan tien procent extra betalen voor een fust Heineken en bijna zeven procent meer voor Grolsch. Dit meldt De Ondernemer.

Na een dienstverband van bijna vijftien jaar heeft Stefan Wierda in goed overleg met de familie van Bourgonje besloten Merlet te verlaten

23 december 2022

Wouter Barneveld wordt de nieuwe sommelier van Merlet

Wouter is in 2021 afgestudeerd als vinoloog aan de wijnacademie en volgt op dit moment een opleiding als ASI sommelier.

Partij Ons Dorp
close-link
Terug