Nieuwe ontwikkelingen huisartsenpraktijk Schillings-Kos

Personeelstekort in combinatie met een stijgende zorgvraag vraagt om veranderingen...

Nieuwe ontwikkelingen huisartsenpraktijk Schillings-Kos

Eind juli heeft u via de Flessenpost kunnen lezen over de situatie waarin wij , Bergense huisartsen, ons bevinden. Personeelstekort in combinatie met een stijgende zorgvraag maakt dat wachttijden oplopen en medewerkers overlopen. Wij hebben u toen verteld over de stappen die wij, noodgedwongen, gaan zetten om de situatie werkbaar te houden. In dit bericht willen wij u vertellen wat er de komende tijd gaat veranderen in uw huisartsenpraktijk en hoe u ons kunt helpen om de situatie houdbaar/werkbaar te houden.

Vanaf 1 februari 2024 gaan wij werken met een terugbelsysteem. Als u belt met de praktijk krijgt u de mogelijkheid om teruggebeld te worden. Op deze manier kunnen wij de stroom aan binnenkomende telefoontjes beter beheersen en spreiden en de wachttijd aan de telefoon bekorten. Wij zijn bereikbaar tussen 08.00 – 17.00 uur. Voor spoed kunt u ook dan altijd direct een 1 kiezen.
Vanaf 1 april 2024 kunt u geen gebruik meer maken van de herhaalreceptenlijn. U kunt als u regelmatig dezelfde medicijnen nodig heeft gebruik maken van de herhaalservice van de apotheek. Een formulier hiervoor is te verkrijgen bij de apotheek.

Ook kunt u de herhaling van uw medicatie zelf regelen via het patiëntenportaal op onze website. Hoe u dit kunt regelen leest u op www.debergensehuisartsen.nl .
U kunt medicatie herhalen, afspraken maken, vragen stellen of uitslagen ontvangen via het patiëntenportaal. Ga naar https://huisartspraktijkschillingsenkos.uwzorgonline.nl/inloggen-en-registratie/app/ . Ook kunt u de app Uwzorgonline downloaden. Ook daarmee kunt u alle zaken via het portaal regelen.

Wilt u ons een bericht sturen of vragen wij u om een foto op te sturen? Dan doet u dit via het portaal (Uwzorgonline-app of www.debergensehuisartsen.nl). U kunt daarvoor namelijk vanaf 1 februari 2024 niet meer de e-mail gebruiken. Dit heeft te maken met de veiligheid van uw medische gegevens. Het portaal biedt wél een veilige manier van communicatie. Bovendien komen de berichten via het portaal meteen in uw dossier.

Hoe kunt u ons nog meer helpen? 
Ga naar https://www.thuisarts.nl/ voor adviezen over uw klacht en maak gebruik van https://moetiknaardedokter.nl/ om te kijken of u met uw klacht echt naar de dokter moet.
Maak een afspraak of stel uw vraag via het patiëntenportaal op www.debergensehuisartsen.nl of via de Uwzorgonline-app.

Belt u met de assistente? Bereid uw vraag dan goed voor.
Stel 1, of maximaal 2 vragen, zeker niet meer.
Bedenk van tevoren goed wat uw vraag is.
Houd het telefoongesprek zo kort mogelijk.
De maandag is zeer druk, u kunt mogelijk ook een andere dag kiezen.

Hulp nodig? 
Heeft u hulp nodig bij het registreren in het patiëntenportaal en/of downloaden en instellen van de app Uwzorgonline? Mogelijk heeft u iemand in uw omgeving die u kan helpen. Zo niet?
De bibliotheek biedt hulp bij omgaan met de computer. U hoeft hiervoor geen lid te zijn van de bibliotheek. Op maandag tussen 09.00 – 12.30 uur is er een inloopspreekuur voor vragen over onder andere digitale vaardigheden. Mogelijk dat de medewerkers u verder kunnen helpen.

Ten slotte willen wij u graag aandacht vragen voor het volgende. Onze assistenten spelen een zeer belangrijke rol in het beoordelen van de urgentie van de zorgvraag. Zij kunnen veel zorgvragen beantwoorden en het consult voorbereiden voor de huisarts. Zij zijn gekwalificeerde medewerkers met veel medische kennis. Daarbij zijn ze schaars; er is een landelijk tekort en dat geldt ook voor onze Bergense praktijk. We zijn zuinig op ons team en vragen u: waardeer onze assistenten en laat hen zo goed mogelijk hun werk doen.

Hoe verder? 
We blijven zoeken naar mogelijkheden om ons mooie vak met plezier te kunnen blijven uitoefenen en u goede zorg te kunnen blijven bieden. Heeft u een suggestie of wilt u reageren op dit bericht? Dat kan via [email protected].

Meer informatie 
Meer informatie over de ontwikkelingen in onze praktijk leest u op https://debergensehuisartsen.praktijkinfo.nl/ontwikkelingen-praktijken-bergense-huisartsen .