Nieuwe Bergense kunsttas nu verkrijgbaar. (Filmpje)

Vader Bas Witkamp en dochter Cato (8) Een prachtige combinatie...

Nieuwe Bergense kunsttas nu verkrijgbaar. (Filmpje)

Op de bordeauxrode tas prijkt een schilderij van Bas Witkamp, nazaat van de familie Jansen van de Kerkelaan, de tekst is van dochter Cato die pas acht jaar was toen zij deze indrukwekkende woorden op papier zette.

Klik hier voor het filmpje.

Behalve een zeer praktische en handzame tas, is het een bijzondere reclame voor Bergen en inmiddels een waar collectorsitem. Het leuke is dat je de tas in het dagelijks gebruik veel terugziet in het dorp. Hij is behoorlijk duurzaam en een goed alternatief voor plastic boodschappentasjes. De tas gaat via toeristen ook het land in en draagt zo bij aan de bekendheid van het dorp.

Sinds 2016 verschijnt de tas op initiatief van Diana Meijers (Meijers Lijsten) en Marije van Veen (Accolade Makelaars). Marije en Diana verzorgen alles rond de tas, kiezen kunstenaar, tekstschrijver en kleur voor de tas. Peter van Wonderen zorgt voor de opmaak. Elk jaar is het weer spannend maar ook dit jaar zijn zij trots op het eindresultaat!
Het eerste exemplaar is in de Lamoraal overhandigd aan Tom Pedroli, voorzitter van de VOB (Vereniging Ondernemend Bergen).

De tas zou niet mogelijk zijn zonder medewerking van diverse plaatselijke ondernemers, de VOB en het bestuur van de Kunstt10Daagse en is verkrijgbaar voor de nog steeds lage prijs van € 2,-.
De bedrijven/instanties die het mogelijk hebben gemaakt:
Accolade Makelaars
Verfhuis Meijers Lijsten
AH
JPC Optiek
Schoenmakerij Bergen
Slijterij Scholten
Vergeetmijniet
Lamoraal
Demaco
Duin & Pedroli
Roos banketbakkerij
Slagerij Patrick Lagrand
Busker
Boekhandel Thomas
Peter van Wonderen
KunsttienDaagse
VOB