Nieuw: KUNST5DAAGSE Bergen

Waar en wanneer: de KunstKazerne vanaf donderdag 5 mei a.s.

De KunstKazerne aan het Plein in Bergen is vijf jaar in gebruik door kunstenaars. Het is daarom tijd voor een jubileumfeest: de KUNST5DAAGSE! Iedereen is van harte uitgenodigd om van 5 tot 9 mei rondom en door de KunstKazerne te dwalen, samen te dansen, verhalen te delen, te spelen en te proosten.

De brandweerkazerne diende lange tijd als beschermer van de gemeente en dient nu als hoeder van de kunsten. De vaste kazernegangers Esmé Calis, Allard Medema, Martijn Engelbregt, Peter Asbeek Brusse en Roos Beute nodigden lokale kunstenaars uit om samen werk te maken en te presenteren: schrijver Maria Barnas, theatermaker Maya Link, zangeres Marit Verwer, muzikant Wouter Mooy en poppentheatermaker Ellen Scholten (Belletje Sterk). Tijdens de KUNST5DAAGSE levert dit een intieme tentoonstelling met groots werk en een bont programma van poppentheater, muziek en verhalen op.
Op vrijdag 6 mei vieren we feest, dansen we en proosten we met onze buurtgenoten en vrienden. Vanaf 20 uur welkom in de KunstKazerne!

Ronddwalen
Dwaal je rond in je eigen gedachten? Loop je vast in dezelfde patronen? Voel je menselijke eigenschappen als teleurstelling, schaamte, angst of verlang je er naar aangeraakt te worden? Niets menselijks is ons vreemd; in de tentoonstelling vieren we het menszijn en omarmen we alle rauwe, vreemde en mooie kanten van onszelf.

Sexpack Leuterbar
Het nog maar net gelanceerde Sexpack Leuterbier zal te koop zijn in de KunstKazerne. Bezoekers kunnen met elkaar het Leuterspel spelen en er zal ruimte zijn Voor de Poes.

Gitaarspeelplaats en buurtborrel
Zowel beginnende als ervaren gitaristen kunnen op zaterdag 7 mei om 16 uur met hun akoestische gitaar aansluiten bij een workshop. Onder leiding van Wouter Mooy en Peter Asbeek Brusse wordt er gejamd, ontdekt en heel veel gespeeld.
De Gitaarspeelplaats wordt opgevolgd door een vlammende buurtborrel met vurige happen, voor alle nabije én verre buren van de KunstKazerne.

Belletje Sterk
Het poppentheater Belletje Sterk komt twee keer op bezoek in de Kunstkazerne. Op vrijdag 6 mei om 15 uur speelt Ellen Scholten de kleurrijke prentenboekvoorstelling “Sssst de tijger slaapt”. Tijdens Moederdag, op zondag 8 mei om 11 uur, geeft zij de poppenkastvoorstelling “Kadootjes Alarm”. Na beide voorstellingen kan er worden geknutseld.

Kazernekunstenaars
Circus Andersom is gespecialiseerd in het ontwikkelen en ontwerpen van kunstprojecten waarin maatschappelijke vraagstukken op een toegankelijke en persoonlijke wijze worden gepresenteerd. Humor en taal zijn belangrijke factoren en ze schromen niet te schuren omdat juist vanuit ongemak dialoog en verbinding kan ontstaan.
Met zijn organisatie Oopning begeleidt creatief maker Peter Asbeek Brusse mensen naar een waarachtige ontmoeting met zichzelf, anderen of hun instrument. Hij zoekt naar de weg van de verbeelding en beleving om nieuwe inzichten te openen en gebruikt hiervoor het creatieve veld met nadruk op muziek, spel en verhalen. Hij is trainer/coach, speelt gitaar en contrabas en vertelt en ontwikkelt verhalen.

Locatie: KunstKazerne, Karel de Grotelaan 21, Bergen
Meer informatie en het programma is terug te vinden op www.kunst5daagse.nl
De KUNST5DAAGSE wordt mede gefinancierd vanuit het Makersloket van de gemeente Bergen.