Nationale dodenherdenking op zaterdag, 4 mei a.s. Bergen

De herdenkingsdienst is te volgen via kerkinbergen.nl of rtv80.nl

Nationale dodenherdenking op zaterdag, 4 mei a.s. Bergen

Namens de gemeente Bergen organiseert het 4 mei comité, een werkgroep van de Historische Vereniging Bergen, de jaarlijkse Herdenking op 4 mei.

De Ruïnekerk is vanaf 18.00 uur open, de herdenkingsdienst start om 18.30 uur. Sprekers zijn Vincent Dekker over Vincent Weijand, verhalenvertelster Naomi Stern vertelt over Jaap Hemelrijk, de kleine rode rector. Er zijn gedichten, Frank van Wijk is organist, Marianne Selleger zingt en Dirk Hooglandt begeleidt op saxofoon.

Om 19.30 uur vertrekt de Stille Tocht vanaf de Ruïnekerk naar de Algemene Begraafplaats aan de Kerkedijk, waar bij de Geallieerde Graven na de Last Post om 20.00 uur twee minuten stilte wordt gehouden, het volkslied wordt gezongen en de twee vlaggen van de RAF in top worden gehesen.                                                       De plechtigheid wordt vervolgd met de kranslegging bij het Groot Offerkruis,  en bloemleggingen bij de Verzetssteen, het Joodse monument, het Propellerblad en voor het Ereveld, waarna de Vlam van de Vrijheid ontstoken wordt.

De herdenkingsdienst is te volgen via kerkinbergen.nl of rtv80.nl, alsook                                                 https://youtube.com/live/rezRzHsOtJO?feature=share

Om 21.00 uur is er een  concert in de Ruïnekerk met muziek van Purcell, Edgar, Perry, Beach en Bach en teksten en gedichten.