Na twee jaar afwezigheid is Jazz & Sail terug op zaterdag 3 september

Tijdens Jazz & Sail zien we gezichten waarvan we niet wisten dat we degene zo hebben gemist...

Sinds 8 september 2019 is het akelig stil geweest in Bergen. Twee jaar lang heeft het bestuur van Jazz Bergen de ontwikkeling rondom COVID-19 gevolgd totdat de maatregelen in maart werden afgeschaft. Met deze verlossing werd het startschot gegeven om in het eerste weekend van september 2022 Jazz & Sail terug te laten keren waar zij thuishoort. Op zaterdag 3 september zal het centrum van Bergen zich weer vullen met haar inwoners, toeristen en iedereen die van muziek, eten & drinken houdt. Bovenal willen we niks anders dan samen het einde van een geslaagd (horeca)seizoen vieren.

In 2019 vierden we het 40-jarig jubileum van Jazz & Sail. Dat dit voorlopig het laatste zou zijn, had niemand kunnen bedenken. Met weemoed zag het bestuur van Jazz & Sail de straten, horeca en retail van Bergen leeglopen.

Op 3 september 2022 zal er weer muziek door de straten van Bergen klinken. Maar bovenal zal de toon van elkaars weerzien doorslaggevend zijn. Tijdens Jazz & Sail zien we gezichten waarvan we niet wisten dat we degene zo hebben gemist en nog zoveel te vertellen hebben. Op zaterdag 3 september is het eindelijk zo ver, we mogen elkaar weer omarmen, knuffelen en lachen terwijl de Ruïnekerk boven ons uit torent. Jazz & Sail 2022 is dit jaar een eendaags evenement. “Mensen hebben het erg druk met het inhalen van alle evenementen die ze tijdens corona hebben moeten missen en we focussen ons op de kwaliteit en niet op de kwantiteit van dit onmisbare festival”, aldus het bestuur van Jazz & Sail. Met een programmering van 14:00 tot 00:30 waarbij zowel lokaal opkomend talent als gevestigde namen de podia zullen betreden, kan jong en oud genieten van Jazz & Sail 2022.

Klik hier voor meer informatie.

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.