Na Terschelling heeft Bergen aan Zee het mooiste strand van Nederland

Een dagje naar het strand maakt je creatiever én gelukkiger

1. Terschelling Zand zo wit, dat kom je nergens anders in Nederland tegen. Het uitgerekte strand van Terschelling mag absoluut niet in dit rijtje ontbreken. Op deze aardbol vind je namelijk maar weinig stranden zo breed als het strand op dit Waddeneiland. Met een lengte van 30 kilometer aan hagelwit zand is het een magisch plekje in Nederland.

2. Bergen aan Zee
Als je niet zo houdt van de drukte bij Zandvoort en Scheveningen, kunnen we je het strand van Bergen aan Zee (en de omringende kustplaatsen) aan de zuidkant van het Noord-Hollands Duinreservaat van harte aanbevelen. Vorig jaar ontving de gemeente nog de internationale Blauwe Vlag milieuonderscheiding. Het betekent dat het strand goed wordt schoongehouden en dat het zwemwater van ‘uitstekende kwaliteit’ is.

3. Cadzand
In het zuiden van Nederland ben je bij Cadzand aan het goede adres voor een mooie stranddag. Als het eb is, kun je zelfs via het strand naar de Belgische badplaats Knokke lopen. En als je toch in Cadzand bent: geniet dan ook van het lekkere, verse eten dat daar op de kaart staat. Absoluut een van de mooiste stranden van Nederland.

4. Zandvoort
Op mooie dagen is het hier druk, maar door het lange zandstrand ben je altijd verzekerd van een plekje. Bij strandtenten kun je in het hoogseizoen het beste vooraf even reserveren. Of loop een stukje door richting Bloemendaal aan Zee. Daar is het meestal net even wat rustiger.

5. Kijkduin
Ontsnap aan de drukte bij Scheveningen en ga naar Kijkduin. Je bent binnen de kortste keren in de duinen, dus leuk om te combineren met een fietstocht of een wandeling over de schelpenpaadjes. Een mooi strand om te genieten van het warme weer en de zonsondergang.

Bron: www.vriendin.nl