Mosselen, maar dan net even anders…
Mejillones à la Catalana (mosselen op zijn Catalaans)
Gepubliceerd: 18 september 2020
Wist je dat je mosselen heel gemakkelijk op verschillende manieren kan bereiden? Ik heb er nu een Spaans tintje aan gegeven. Dit recept voor Spaanse mosselen met chorizo is supermakkelijk om te maken. Sowieso zijn mosselen eigenlijk heel makkelijk klaar te maken. Ik hoor vaak om me heen: Oh, schelpdieren of vis, daar waag ik me niet aan. En dat is zonde, want het is supersnel klaar, makkelijk te bereiden en ook nog eens heel gezond. Ik laat je in dit recept zien hoe je heel eenvoudig deze Spaanse mosselen met chorizo klaarmaakt. En wedden dat jij dit ook kan?
Surf & Turf is de klassieke combinatie van vlees en vis of schaal,- en schelpdieren. Denk aan biefstuk met garnalen of kreeft met biefstuk. Dit recept van mosselen met chorizo is ook een goed voorbeeld van een Surf & Turf maaltijd. Leuk om te weten: Surf verwijst naar het water of de zee en Turf naar het land. Vandaar de benaming Surf & Turf. Grappig hè?
Mosselen zijn ook nog eens goed voor je. Wist je dat mosselen bomvol eiwitten zitten, weinig vet bevatten en een bron zijn van mineralen? Een goede reden dus om deze Spaanse mosselen eens te gaan maken. De chorizo en rode peper in dit recept maken de mosselen lekker pittig. Ik serveer er brood bij, daarmee kun je lekker in de saus dippen. Je kunt er natuurlijk ook friet bij serveren (iets minder gezond, maar wel heel lekker). Wil of mag je geen alcohol nuttigen? Gebruik een alcoholvrije wijn of laat het achterwege, dat kan ook.
Ingrediënten voor 4 personen
3 kg mosselen
0,5 rode peper
1 ui
2 teentjes knoflook
100 gr chorizo
1 stengel bleekselderij
400 gr tomatenblokjes (blik)
scheutje witte wijn (evt. alcoholvrij)
paar takjes peterselie (fijngehakt)
zout
Stokbrood