Mooie actie Adriaan Roland Holstschool in Bergen

Sponsorloop, een geld- en een voedselinzameling actie

Zestig leerlingen uit de examenklassen vmbo van de Adriaan Roland Holstschool in Bergen hebben vanaf Michaelsdag op 14 oktober met een sponsorloop, een geld- en een voedselinzameling actie gevoerd voor Voedselbank Alkmaar. Van tevoren kwamen de leerlingen alvast een kijkje nemen op de locatie om meer te weten te komen over de stichting waar zij dit voor doen.
Michaelsdag gaat over moed hebben. Het opkomen voor anderen en iets voor anderen doen. Dat is spannend en er is moed voor nodig. Die tonen zij door geld te vragen aan familie, vrienden en bekenden en door voedsel te verzamelen en te doneren aan de Voedselbank Alkmaar.

De Voedselbank heeft als hoofddoelstelling het bieden van directe voedselhulp aan mensen die het financieel tijdelijk niet redden. Daarnaast wil de stichting verspilling van goed voedsel voorkomen. Voedselbank Groot Alkmaar en omgeving draait volledig op vrijwilligers en levert momenteel wekelijks voedselpakketten aan zo’n 200 gezinnen (ca. 750 personen) via een drietal uitgiftepunten.

Inmiddels zijn alle donaties binnen en is een fantastisch resultaat behaald: een bedrag van € 1622,00 plus zóveel voedsel dat de Voedselbank zijn klanten een hele week van voedsel heeft kunnen voorzien!
Namens de mensen in nood worden de leerlingen van harte bedankt!