Moet nu ook de horeca weer open?

Hoe denkt u hierover? Laat het ons weten via info@flessenpostuitbergen.nl

Moet nu ook de horeca weer open?

Bergen NH en een aantal andere Noord-Hollandse gemeenten hebben een brandbrief gestuurd naar het kabinet met daarin het dringende verzoek om niet-essentiële winkels snel weer te openen. Veel winkeliers zijn de sluiting meer dan zat en verzetten zich tegen de regels.

Vanavond is er weer een persconferentie van het kabinet, waarin bekend wordt gemaakt of de niet-essentiële sector open mag. Dat zie er positief uit, maar de horeca blijft vooralsnog dicht.

Bent u het daar mee eens of juist niet?

Laat ons weten wat uw mening is via: info@flessenpostuitbergen.nl


Alles moet gewoon weer open!!
Net zoals Spanje moet COVID-19 een onderdeel worden die bij ons hoort en waar we mee moeten leren leven. Ook de horeca zou volgens mij meteen weer open moeten. Deze maatregelen. Hebben een veel grotere impact op het sociaal- , economisch- en mentaal vlak. Dit kan zo niet verder.
Heel goed dat de gemeente een brandbrief gestuurd heeft en wel opkomt voor haar burgers!
Marieke Kroone

Jazeker, de horeca heeft zich vindingrijk, innovatie, creatie, meedenkend getoond en handhaven in de ruimtes de afspraken dus: dikke JA

Margreet Okma


Alles moet open.

De overheid moet Covid, net als in Spanje, benaderen als een endemische aandoening.
Het virus lijkt slimmer. Geheel volgens Darwins leer heeft het zich gemuteerd tot een variant die weliswaar individueel zwakker is, maar door zijn grotere besmettelijkheid domineert over Delta, en aldus survival van de soort zeker stelt.
De overheid moet uitsluitend sturen op ICU bezetting en dat moet ze als volgt doen:
1 ICU capaciteit uitbreiden en mensen opleiden.
2 Een vooraf vastgesteld criterium hanteren (b.v. meer dan 300 bedbezettingen landelijk); Daarboven gaat automatisch een scenario in werking treden, trapsgewijs van licht tot zwaarder.
3 In de eerste maatregel gaan alleen de meest besmettelijke infectiehaarden dicht b.v. dance festivals , discotheken.
(Onderhand moet inzicht verkregen zijn waar die hoogste besmetting optreedt)
4 Indien onvoldoende effectief een tweede maatregel. B.v. gelimiteerd aantal bezoekers, mondmaskers etc.
5 Bescherming met vaccinatie van de meest kwetsbaren zoals bij influenza.
6 scholen blijven open. Geen fluctuerend beleid meer.

Ik heb er geen vertrouwen in dat dit inzicht tijdig gaat rijpen
J van Geelen


Het zal tijd worden dat de gemeente op dit onderwerp ageert bij het kabinet, vóór de zwaar op de proef gestelde ondernemers. Bij AH ziet het zwart van de mensen, en een kopje koffie drinken zou gevaarlijk zijn? Hypocriet!
Alle bekeuringen die door Boa’s worden uitgeschreven zijn onrechtmatig!!! Het gaat alleen om machtspositie en angst.
Hans Claessens

Ja, graag alles weer open, desnoods met de mondkapjes.

Ineke Krijgsman

De horeca open? Dan ook graag Kranenburg en Cinebergen
Ook wil ik uw aandacht voor iets anders vragen:
Nu nogal wat mensen in lockdown zitten, soms weken wanneer de diverse gezinsleden de ziekte na elkaar krijgen, blijkt het regelmatig voor te komen dat de huishoudelijke hulp, die dan niet kan komen werken, niet doorbetaald krijgt.
Men is afhankelijk van deze inkomsten en extra schandalig is het wanneer de besmetting werd opgelopen tijdens een reisje naar het buitenland.
Het gaat meestal om zwart betaalde hulp waarbij al geprofiteerd wordt van het niet hoeven betalen van sociale premies en vakantiegeld.
Betalen bij ziekteverzuim is evenmin verplicht maar een morele verplichting is het wel . Ik vrees dat dit bij dergelijke gezinnen ook niet gebeurt.
Vriendelijke groet Inge Daalder

Ik ben er zeer voor om de horeca te heropenen. Maar wel met beperkingen waaronder afstand houden van 1,5.meter, mondkapje bij binnenkomst – mag af bij consumpties of maaltijden, het tonen van een corona vaccinatie bewijs (QR. code), en een avondklok van bijv 20.00 uur.
Met vriendelijke groet, F.M.Noorduyn,