Deel

advertentie

Moederdag in aantocht

Wanneer is het en wat geef je haar cadeau?

Moederdag in aantocht

Moederdag is een speciale dag die wereldwijd wordt gevierd ter ere van de liefde en waardering voor moeders en moederfiguren. Het wordt gevierd op verschillende data, afhankelijk van het land, maar meestal valt Moederdag op de tweede zondag van mei. In Nederland is Moederdag in 2023 op zondag 14 mei.

Wat geef je cadeau op Moederdag?
Moederdag is de dag om alle moeders in het zonnetje te zetten! Met een leuk cadeau laat je zien hoeveel je haar waardeert voor alle liefde en steun die ze je heeft gegeven. Het is een manier om haar te laten stralen en te laten voelen dat ze een belangrijke rol speelt in jouw leven. Dus, wat wordt het cadeau dit jaar?

Tips moederdagcadeaus
– Bloemen: bloemen zijn een klassiek moederdagcadeau en ze zijn er in allerlei soorten en maten. Kies bijvoorbeeld voor haar favoriete bloemen. Als je niet in de buurt van je moeder woont, kun je er ook voor kiezen om een boeket te laten bezorgen.
– Sieraden: een mooi sieraad is een geweldig cadeau om je moeder te laten zien hoeveel ze voor je betekent. Kies iets dat past bij haar persoonlijke stijl, zoals een ketting, armband of oorbellen.
– Parfum: een flesje parfum is een luxe cadeau dat je moeder zeker zal waarderen. Kies haar favoriete geur of geef haar een nieuw parfum om uit te proberen.
– Boeken: als je moeder van lezen houdt, is een goed boek een geweldig moederdagidee. Kies een boek dat past bij haar interesses of geef haar een boek dat je zelf leuk vond om te lezen.
– Wellnesscadeauss: help je moeder ontspannen en verwen haar met een wellnesscadeau zoals een massage, manicure of pedicure. Je kunt ook zelf een wellnesspakket samenstellen met bijvoorbeeld geurkaarsen, badzout en verzorgingsproducten.
– DIY: maak zelf een moederdagcadeau! Zelfgemaakte cadeautjes komen vanuit het hart. Je kunt bijvoorbeeld iets schilderen, een sieraad maken of zelf een taart bakken.
– Je kunt er ook voor kiezen om een ontbijtje op bed te maken of haar een hele dag te ontzorgen van het huishouden.

Het belangrijkste bij het kiezen van een cadeau is dat het persoonlijk is en laat zien dat je moeder belangrijk voor je is. Vergeet ook niet om haar op Moederdag te laten weten hoeveel je van haar houdt en waardeert!

De geschiedenis van Moederdag
De geschiedenis van Moederdag gaat terug tot het oude Griekenland, waar ze een dag hadden die gewijd was aan Rhea, de moeder van de goden. In de christelijke traditie is Moederdag gekoppeld aan de viering van de moederkerk op de vierde zondag van de vastentijd. In Engeland werd er in de zestiende eeuw een dag genaamd “Mothering Sunday” gevierd, waarbij mensen teruggingen naar hun geboorteplaats om hun moeders te bezoeken. In de Verenigde Staten werd Moederdag voor het eerst gevierd in 1908, toen Anna Jarvis een herdenkingsdienst organiseerde ter ere van haar moeder, die een voorvechter was voor de verbetering van de gezondheid en het welzijn van vrouwen en kinderen. Jarvis zette zich in voor het maken van Moederdag tot een officiële feestdag en slaagde daar uiteindelijk in toen president Woodrow Wilson in 1914 de tweede zondag van mei uitriep tot nationale Moederdag. Tegenwoordig wordt Moederdag over de hele wereld gevierd en is het een dag geworden waarop kinderen hun moeders en moederfiguren bedanken voor hun onvoorwaardelijke liefde en steun.

Samenkomen van familie tijdens Moederdag
Het vieren van Moederdag is niet alleen om individuele moeders en moederfiguren te eren, het is ook een manier  om hun bijdrage aan de samenleving te erkennen en te waarderen en de belangrijke rol van moeders in de samenleving te vieren. Moeders dragen immers vaak de last van het grootbrengen. In sommige landen, waaronder Nederland, wordt Moederdag ook gevierd in combinatie met de viering van het gezin. Het is een dag waarop gezinnen bij elkaar komen om te genieten van elkaars gezelschap en om te laten zien hoe belangrijk het gezin is als kern van de samenleving.

Kortom, Moederdag is een dag waarop we onze waardering en liefde voor moeders en moederfiguren laten zien. Het is een dag die ons eraan herinnert hoe belangrijk moeders zijn in ons leven. Door onze moeders te eren en te bedanken, kunnen we ook onze dankbaarheid tonen voor alles wat ze voor ons hebben gedaan.

advertentie

Meer 'Lifestyle':

Volop zon de aankomende dagen…

26 mei 2023

Dus denk om je huid

Als UVB-licht op de huid schijnt, wordt vitamine D aangemaakt. Hoe lichter uw huid, hoe minder zon u nodig heeft om genoeg vitamine D te maken. De huid hoeft hiervoor niet eens rood te worden. Blanke mensen hebben maar vijftien minuten zonlicht per dag nodig op het gezicht en de handen om genoeg vitamine D aan te maken.

Cupping massage! Wat is het en waar is het goed voor?

26 mei 2023

Bodyvit Bergen legt het je uit...

Je ziet steeds vaker sporters met opvallende rode cupping plekken op het lichaam. We zagen het voor het eerst in 2016 in Rio tijdens de Olympische spelen. Michael Phelps zwom goud met paarse ronde plekken op zijn schouders en sindsdien is cupping mega populair onder de sporters.

Tijdelijk extra mogelijkheid om baantjes te zwemmen in De Beeck

19 mei 2023

Op veler verzoek...

Banenzwemmen in het Bergense zwembad De Beeck is al mogelijk op maandag tot en met vrijdag van 12.00 tot 14.00 uur, op maandag, woensdag en vrijdag van 07.00 tot 09.00 uur en op dinsdagavond.

Kickboks je Fit!

19 mei 2023

Het beoefenen van deze sport werkt onwijs goed als Full Body Work-out!

Een van de bekendste vechtsporten in de wereld: Kickboksen. Goed voor lichaam en geest en het wordt veel beoefend bij Bodyvit! Maar waar komt het vandaan en wat zijn de voordelen ervan?

Ik wil me beter kunnen ontspannen…

12 mei 2023

Waarom is ontspannen belangrijk?

Iedereen heeft wel eens stress. Het hoort bij het leven.

Luilak, beddenzak…

12 mei 2023

De jeugd komt er zijn bed niet meer voor uit!

Luilak is een traditioneel Nederlands feest dat plaatsvindt op de zaterdagochtend voor Pinksteren. Het is vooral populair onder jongeren en staat bekend om het vroeg opstaan en het maken van lawaai. In 2023 valt luilak op zaterdag 27 mei.

Schouderklachten. Hoe te voorkomen?

5 mei 2023

Bij Bodyvit Bergen kunnen ze je helpen

Het is belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen en jezelf te beschermen tegen blessures. Schouderklachten kunnen bijvoorbeeld erg pijnlijk zijn en je beperken in je dagelijkse activiteiten. Hieronder leggen we uit hoe schouderklachten kunnen ontstaan en wat je kunt doen om ze te voorkomen.

Hernia? Herstel positief te beïnvloeden met de juiste begeleiding en oefentherapie!

Bodyvit Bergen helpt je daarbij...

Een hernia… Pijn in de rug, bil, been of voet. Ook andere heel kenmerkende klachten zoals tintelingen, een doof gevoel, schietende pijn en/of krachtverlies kunnen voorkomen. De klachten kunnen zeer vervelend zijn. Maar wat kan je nu het beste doen bij een hernia? De fysiotherapeuten van Bodyvit geven informatie, advies en tips.

Kan je ook te veel vitamines slikken?

21 april 2023

Wanneer krijg je te veel vitamines of mineralen binnen?

Sommige vitamines en mineralen kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid als je er langere tijd te veel van neemt. Daarom zijn voor de volgende vitamines en mineralen maximale hoeveelheden vastgesteld (een aanvaardbare bovengrens).

Functional Fitness lessen zijn tegenwoordig erg populair!

14 april 2023

Maar wat is nou functioneel trainen en wat zijn daar de voordelen van?

Tijdens het functioneel trainen maak je veel gebruik van bewegingspatronen uit het dagelijks leven! Deze bewegingen worden weer omgezet naar complexere en speelse oefeningen die je kunt trainen.

Van Donker naar Licht…

7 april 2023

Oekraïense vluchteling Anatoli Eliseev vertelt in de Ruïnekerk over zijn leven in Nederland

In de paasnacht wordt vanouds het donker van onze tijd benoemd. Aquatisch-ecoloog prof. Piet Verdonschot is uitgenodigd om zijn zorg over de waterkwaliteit in Nederland toe te lichten.

Stop met vechten… tegen jezelf!

7 april 2023

Bij Bodyvit in Bergen hebben ze daar verstand van

Ervaar de zachtheid van kracht en ontwikkel harmonie tussen doen en laten met TAO Boksen als onderdeel van Chi Kung.

Persoonlijke aandacht, even oprecht contact, dat doet ieder mens goed!

31 maart 2023

Bij Bodyvit in Bergen snappen ze dat...

Van nature zijn wij sociale dieren, we zijn (over het algemeen) geïnteresseerd in anderen en voelen ons betrokken bij het welzijn van onze soortgenoten.

Wat doen hormonen met vrouwen tijdens de overgang?

24 maart 2023

Laat je informeren door een van onze personal trainers van Bodyvit...

De overgang is een periode van verandering voor veel vrouwen, waarbij het lichaam zich aanpast aan een afname van hormonen en de menstruatie stopt.

Zo krijg je sporten in je dagelijkse ritme

24 maart 2023

Verandering in kleine stapjes...

Uit de laatste cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu blijkt dat jaarlijks bijna 6000 mensen overlijden door aandoeningen die het gevolg zijn van te weinig bewegen. De beweegrichtlijn voor volwassenen is onder andere minstens tweemaal per week spier- en botversterkende activiteiten doen. Maar hoe krijg je beweging in het drukke dagschema van vrouwen? Fit4lady geeft antwoord.

Stralend, gezond en fit de zomer in?

Bodyvit helpt je daarbij...

De zomer komt er weer aan. Door het zonnetje en de stijgende temperaturen willen de meeste mensen in het voorjaar fitter worden en vaak wat centimeters kwijt. Met het voorruitzicht om straks weer die prachtige bikini of zwembroek aan te trekken en weer zelfverzekerd op de stranden te kunnen paraderen.

Lekker warm en ontspannen? Neem een hot stone massage!

10 maart 2023

Bij Bodyvit kan dat

Ben je op zoek naar een heerlijke warme ontspannende massage tijdens deze koude en natte dagen? Dan is een hot stone massage met warme basaltstenen de ideale massage voor jou.

Het voorjaar lijkt nu nog even ver weg, maar…

10 maart 2023

De dagen worden langer, de temperatuur stijgt en er komen weer blaadjes aan de bomen

Net als je denkt dat het na een zonnige dag op weg naar het voorjaar lijkt, lees je in het weerbericht dat de nachtvorst weer terug komt.

Wanneer fysiotherapie en wanneer manuele therapie?

3 maart 2023

Bij Bodyvit weten ze hoe het zit...

Heeft u al een tijd last van uw rug, nek of schouders of wilt u terugkomen op uw oude sportniveau maar wil het niet lukken vanwege een oude blessure die steeds maar opspeelt?

Wat kan te veel suiker met je doen?

24 februari 2023

Wil je meer informatie of een voedingsadvies? Rebecca, voedingsdeskundige van Bodyvit, staat voor je klaar!

Het eten van te veel suiker is slecht voor je lichaam. Krijg je te veel suiker binnen, dan kan dit zorgen voor overbelasting van de alvleesklier, overgewicht en diabetes type 2.

Bodemliefde…

24 februari 2023

Om de tuin leiden

Gebruik jij de maand maart om lekker aan de slag te gaan met jouw tuinplan? Dan ben ik even benieuwd; staat mulchen (het bedekken van de bodem met organisch materiaal, dit om bijvoorbeeld uitdroging te voorkomen, het bodemleven te voeden, onkruidgroei tegen te houden, etc.) ook als onderdeel van dit tuinplan genoemd?

Leven en laten leven: laat los wat een ander van je vindt!

24 februari 2023

Gun ieder het zijne...

In een wereld waarin we nogal eens geneigd zijn voor anderen te denken, zou het goed zijn als we het aloude gezegde ‘leven en laten leven’ wat meer in gedachten zouden nemen.

Een zachte week op komst… dus pak lekker de fiets en trek er op uit

17 februari 2023

Bewegen maakt je weerbaarder

Hoor de eerste vogelgeluiden en geniet van het zonlicht tussen de bomen of over de velden en de zee  en het plaatje is compleet.

Mobiliteit en stabiliteit…

Bij de trainers van Bodyvit zijn mobiliteit en stabiliteit altijd onderdeel van de training. Zowel in de personal training als in de groepslessen

Mobiliteit en stabiliteit zijn twee belangrijke aspecten voor krachttraining bij zowel jonge mensen als ouderen.

Vitaler met… Chi Kung

10 februari 2023

Actie flessenpost is 2 weken gratis uitproberen geldig tm 1 april

Wie wil zich niet vrolijker, vitaler en bewuster voelen? En heb je het idee dat je daar je best voor moet doen? Het omgekeerde is waar! 

Zo krijg je sporten in je dagelijkse ritme…

10 februari 2023

Fit4lady geeft antwoord

Uit de laatste cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu blijkt dat jaarlijks bijna 6000 mensen overlijden door aandoeningen die het gevolg zijn van te weinig bewegen. De beweegrichtlijn voor volwassenen is o.a. minstens 2 x per week spier- en botversterkende activiteiten doen. Maar hoe krijg je beweging in het drukke dagschema van vrouwen. Fit4lady geeft antwoord.

Ook al gestopt met de goede voornemens?

3 februari 2023

Misschien was 1 januari toch niet zo'n goed moment...

De meeste goede voornemens gaan in de eerste week van januari al mank. De eerste reden is dat het aanleren van elke nieuwe gewoonte simpelweg lastig is. Ons brein kiest veelal de weg van de minste weerstand: door blijven gaan met het oude gedrag.

Partij Ons Dorp
close-link
Terug