Deel

advertentie

Moederdag in aantocht

Wanneer is het en wat geef je haar cadeau?

Moederdag is een speciale dag die wereldwijd wordt gevierd ter ere van de liefde en waardering voor moeders en moederfiguren. Het wordt gevierd op verschillende data, afhankelijk van het land, maar meestal valt Moederdag op de tweede zondag van mei. In Nederland is Moederdag in 2023 op zondag 14 mei.

Wat geef je cadeau op Moederdag?
Moederdag is de dag om alle moeders in het zonnetje te zetten! Met een leuk cadeau laat je zien hoeveel je haar waardeert voor alle liefde en steun die ze je heeft gegeven. Het is een manier om haar te laten stralen en te laten voelen dat ze een belangrijke rol speelt in jouw leven. Dus, wat wordt het cadeau dit jaar?

Tips moederdagcadeaus
– Bloemen: bloemen zijn een klassiek moederdagcadeau en ze zijn er in allerlei soorten en maten. Kies bijvoorbeeld voor haar favoriete bloemen. Als je niet in de buurt van je moeder woont, kun je er ook voor kiezen om een boeket te laten bezorgen.
– Sieraden: een mooi sieraad is een geweldig cadeau om je moeder te laten zien hoeveel ze voor je betekent. Kies iets dat past bij haar persoonlijke stijl, zoals een ketting, armband of oorbellen.
– Parfum: een flesje parfum is een luxe cadeau dat je moeder zeker zal waarderen. Kies haar favoriete geur of geef haar een nieuw parfum om uit te proberen.
– Boeken: als je moeder van lezen houdt, is een goed boek een geweldig moederdagidee. Kies een boek dat past bij haar interesses of geef haar een boek dat je zelf leuk vond om te lezen.
– Wellnesscadeauss: help je moeder ontspannen en verwen haar met een wellnesscadeau zoals een massage, manicure of pedicure. Je kunt ook zelf een wellnesspakket samenstellen met bijvoorbeeld geurkaarsen, badzout en verzorgingsproducten.
– DIY: maak zelf een moederdagcadeau! Zelfgemaakte cadeautjes komen vanuit het hart. Je kunt bijvoorbeeld iets schilderen, een sieraad maken of zelf een taart bakken.
– Je kunt er ook voor kiezen om een ontbijtje op bed te maken of haar een hele dag te ontzorgen van het huishouden.

Het belangrijkste bij het kiezen van een cadeau is dat het persoonlijk is en laat zien dat je moeder belangrijk voor je is. Vergeet ook niet om haar op Moederdag te laten weten hoeveel je van haar houdt en waardeert!

De geschiedenis van Moederdag
De geschiedenis van Moederdag gaat terug tot het oude Griekenland, waar ze een dag hadden die gewijd was aan Rhea, de moeder van de goden. In de christelijke traditie is Moederdag gekoppeld aan de viering van de moederkerk op de vierde zondag van de vastentijd. In Engeland werd er in de zestiende eeuw een dag genaamd “Mothering Sunday” gevierd, waarbij mensen teruggingen naar hun geboorteplaats om hun moeders te bezoeken. In de Verenigde Staten werd Moederdag voor het eerst gevierd in 1908, toen Anna Jarvis een herdenkingsdienst organiseerde ter ere van haar moeder, die een voorvechter was voor de verbetering van de gezondheid en het welzijn van vrouwen en kinderen. Jarvis zette zich in voor het maken van Moederdag tot een officiële feestdag en slaagde daar uiteindelijk in toen president Woodrow Wilson in 1914 de tweede zondag van mei uitriep tot nationale Moederdag. Tegenwoordig wordt Moederdag over de hele wereld gevierd en is het een dag geworden waarop kinderen hun moeders en moederfiguren bedanken voor hun onvoorwaardelijke liefde en steun.

Samenkomen van familie tijdens Moederdag
Het vieren van Moederdag is niet alleen om individuele moeders en moederfiguren te eren, het is ook een manier  om hun bijdrage aan de samenleving te erkennen en te waarderen en de belangrijke rol van moeders in de samenleving te vieren. Moeders dragen immers vaak de last van het grootbrengen. In sommige landen, waaronder Nederland, wordt Moederdag ook gevierd in combinatie met de viering van het gezin. Het is een dag waarop gezinnen bij elkaar komen om te genieten van elkaars gezelschap en om te laten zien hoe belangrijk het gezin is als kern van de samenleving.

Kortom, Moederdag is een dag waarop we onze waardering en liefde voor moeders en moederfiguren laten zien. Het is een dag die ons eraan herinnert hoe belangrijk moeders zijn in ons leven. Door onze moeders te eren en te bedanken, kunnen we ook onze dankbaarheid tonen voor alles wat ze voor ons hebben gedaan.

advertentie

Meer 'Lifestyle':

Dé tuintrends voor de zomer

24 mei 2024

Als tuinliefhebber wilt u natuurlijk altijd op de hoogte zijn van de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van tuinieren

In dit artikel gaan we dieper in op dé tuintrend van 2024: het creëren van een gebalanceerde tuin waarin mens en natuur samenkomen. We belichten de nieuwste ideeën en innovaties op het gebied van tuinontwerp, duurzaamheid en biodiversiteit.

‘Zo weet ik dat ik op de juiste weg ben.’ – Irene van Moon Yoga

24 mei 2024

Als persoonlijk en spiritueel experiment wil ik kijken of ik volledig kan leven vanuit mijn hart...

Soms maak ik keuzes die voor anderen onlogisch zijn. Altijd al gedaan eigenlijk. Wanneer ik zelf nog niet weet waar het mij zal brengen, kunnen reacties van anderen mij triggeren. Zeker als de stap nieuw is of in een richting waar de uitkomst nog onzeker is. 

Sportdoelen! Hoe behaal en behoud je ze?

17 mei 2024

Het Bergense Bodyvit helpt!

Het behalen en behouden van sportdoelen vereist consistentie, motivatie en een goed plan. Hier zijn enkele tips:

De lente in je bol? Tijd om wat dingen te veranderen in je leven…

17 mei 2024

Omarm de frisse start van de lente door nieuwe gewoontes aan te nemen...

Of om je oude gewoontes weer op te pakken. Dikke kans dat je ze nu wél volhoudt: de lente werkt namelijk in je voordeel. Hier zijn vijf redenen waarom de lente de beste tijd is voor healthy habits.

Fysiotherapie helpt tegen hoofdpijnklachten

Mocht u kampen met hoofdpijnklachten en geïnteresseerd zijn in onze aanpak neem dan gerust contact met ons op bij Bodyvit...

Natuurlijke hoofdpijn is een veelvoorkomend probleem dat vele mensen in Nederland treft.

We zijn allemaal enórm toe aan zonnig weer

10 mei 2024

Lekker zonder jas en paraplu naar buiten... Wanneer is het rokjesdag?

1. Je bent constant de app met weervoorspellingen aan het refreshen. Dit alles in de hoop dat het nét een graad warmer wordt dan één seconde geleden was voorspeld.

Summerbodies are made in winter!

3 mei 2024

Maar dat hoeft niet altijd want er is ook het Best Shape Ever programma!

Na een groot succes van eerdere programma’s start er een derde editie vanaf 5 mei.  Wil jij meedoen aan het ons 6-weekse programma om het beste uit jezelf te halen? Schrijf je dan nu in voordat het programma vol is (maximaal tien deelnemers).

Samen trainen werkt motiverend!

19 april 2024

Ontdek de kracht van Small Group Training bij Bodyvit...

Het sociale aspect van samen trainen kan een krachtige impuls zijn, waardoor je gemotiveerd blijft om je fitnessdoelen te bereiken.

In de lente en zomer hebben de meeste mensen meer energie

19 april 2024

De lente is het beste moment voor nieuwe gewoontes...

Omarm de frisse start van de lente door nieuwe gewoontes aan te nemen. Of door oude gewoontes weer op te pakken. Dikke kans dat je ze nu wél volhoudt: de lente werkt namelijk in je voordeel. Hier zijn drie redenen waarom de lente de beste tijd is voor healthy habits.

Zonder begin is er ook geen eind

12 april 2024

Preventief kan je veel doen om overbelasting en klachten te voorkomen...

Als fysiotherapeut is het belangrijk om samen met je cliënt een hulpvraag te omschrijven. Dit is vaak gekoppeld aan een doel. Wat kan hij/zij momenteel niet en wat wil hij of zij graag wel weer kunnen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan iemand die pijn heeft aan zijn schouder en daardoor niet kam serveren/tennissen.

Dé tuintrends van 2024

5 april 2024

Een gebalanceerde tuin waarin mens en natuur samenkomen...

Als tuinliefhebber wilt u natuurlijk altijd op de hoogte zijn van de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van tuinieren.

Ontdek de vreugde van bewegen bij ‘T Gymlokaal Bergen met het innovatieve Biocircuit

29 maart 2024

Ongeacht je leeftijd, fitnessniveau of persoonlijke doelen, er is voor iedereen iets te vinden bij 'T Gymlokaal Bergen

Bij 'T Gymlokaal Bergen geloven we in de kracht van beweging om niet alleen ons lichaam, maar ook onze geest te versterken. Onze programma's zijn ontworpen om je te helpen de vreugde van bewegen te ontdekken en een gezondere, gelukkigere levensstijl te omarmen.

Bij het afvallen is je voeding het allerbelangrijkste en het bepaalt voor 80% je resultaat!

22 maart 2024

Personal trainer en voedingsbegeleider Jaimy Westrop van Bodyvit kan je hiermee helpen...

Je voeding is ontzettend belangrijk bij afvallen. Het beïnvloedt je calorie-inname en de voedingsstoffen die je lichaam binnenkrijgt, wat beide cruciaal is voor gewichtsverlies en algemene gezondheid.

Merendeel Bergenaren loopt te lang door met fysieke klachten

15 maart 2024

Heb je fysieke klachten wacht dan niet en maak direct een afspraak bij Bodyvit

Het is belangrijk om niet te lang te wachten indien je kampt met fysieke klachten. De klachten kunnen namelijk verergeren waardoor het herstel langer duurt.

Sportdoelen!

8 maart 2024

Hoe behaal en behoud je ze? Bodyvit helpt!

Het behalen en behouden van sportdoelen vereist consistentie, motivatie en een goed plan. Hier zijn enkele tips:

Boks op tegen stress!

1 maart 2024

Verschillende sporten kunnen effectief zijn tegen stress...

Stress is een alomtegenwoordig onderdeel van het leven, maar er zijn verschillende strategieën om ermee om te gaan.

Last van je onderrug?

23 februari 2024

Lage rugklachten: oorzaak, preventie en oefeningen

Lage rugklachten zijn een veelvoorkomend probleem dat velen van ons treft, ongeacht leeftijd of levensstijl.

Nog heel even geduld en dan is het weer voorjaar…

23 februari 2024

Deze modetrends wachten op ons in het nieuwe seizoen

Eindelijk weer zomer, zon, lichte stoffen, felle kleuren en mode die voor levensvreugde zorgt. We kunnen nauwelijks wachten op de lente.

Je gezondheid is alles!

16 februari 2024

Maar welke factoren hebben invloed op je gezondheid? Bodyvit Bergen geeft antwoord...

Er zijn verschillende dingen die invloed kunnen hebben op je gezondheid. Hier zijn enkele belangrijke factoren:

Is een ijsbad goed voor je en wat doet het?

9 februari 2024

Het nemen van een ijsbad heeft verschillende voordelen voor je lichaam en geest

Hier zijn enkele voordelen...

Fris en fit de lente in? Doe mee met GGD-actie 30dagengezonder

9 februari 2024

Vorig jaar deden er bijna 8.000 mensen mee aan de actiemaand...

Na het succes van vorig jaar daagt GGD Hollands Noorden alle inwoners weer uit om in maart mee te doen met de actie ‘30dagengezonder’. Steeds duidelijker wordt wat het belang is van een gezonde leefstijl.

Kinderen zijn de toekomst!

2 februari 2024

In deze digitale tijd zien we steeds vaker dat jongeren blessures oplopen...

Kinderen zijn tegenwoordig helaas steeds minder actief en fit aan het worden maar hoe komt dat? Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan de afnemende fitheid van kinderen.

Beweging voor ouderen, het vitaal plus programma!

26 januari 2024

Hierbij een review van Tonneke (72 jaar), die nu één jaar bij ons traint.

Het vitaal plus programma is speciaal opgezet door de gemeente en Bodyvit om ouderen meer in beweging te krijgen en om sociale contacten op te doen.

Last van je nek?

19 januari 2024

Oefeningen tegen stijfheid aan nek en schouders en tips ter preventie...

Stijfheid in de nek en schouders is een veelvoorkomend probleem, vooral in deze koude tijden van het jaar.

Samen trainen werkt motiverend!

12 januari 2024

Ontdek de kracht van Small Group Training bij Bodyvit...

Het sociale aspect van samen trainen kan een krachtige impuls zijn, waardoor je gemotiveerd blijft om je fitnessdoelen te bereiken.

Best Shape Ever programma tweede editie!

29 december 2023

Wat houdt het programma in?

Na een groot succes van het eerste programma volgt er nu in januari een tweede editie.  Wil jij meedoen aan ons 6-weekse programma om het beste uit jezelf te halen? Je kunt je tot eind januari 2024 aanmelden voor deze speciale actie.

Winterdip of winterdepressie, wat is het verschil?

22 december 2023

Heb ik winterblues of echt een winterdepressie...

Net zoals bij een dip of depressie bepaalt de ernst van de depressieve klachten het verschil. Als je een winterdip hebt, is het leven minder zonnig dan in de lente en zomer, maar je functioneert nog wel.

Boks op tegen stress!

15 december 2023

Voordelen van sport bij stress...

Stress is een alomtegenwoordig onderdeel van het leven, maar er zijn verschillende strategieën om ermee om te gaan.

Merendeel Bergenaren loopt te lang door met fysieke klachten

24 november 2023

Heb je fysieke klachten wacht dan niet en maak direct een afspraak bij Bodyvit

Het is belangrijk om niet te lang te wachten indien je kampt met fysieke klachten.

Advertorial: ontdek de voordelen van personal training!

17 november 2023

Wil je dit zelf ervaren? Maak dan gebruik van onze actie 4 personal training voor 99,- euro

In de wereld van fitness is personal training een groeiende trend, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom! Hier zijn enkele opvallende voordelen die deze persoonlijke aanpak met zich meebrengt:

Therapie? Wat is dat nu eigenlijk?

10 november 2023

Door in therapie te gaan zorg je goed voor jezelf...

Wat is therapie? Werkt therapie? Waarom en wanneer therapie? Het woord ‘therapie’ heb je vast al eens gehoord.

Voordelen preoperatieve gerichte training (en fysiotherapie)

3 november 2023

Het resultaat: één week postoperatief kon ik stoppen met pijnstillers, na vijf weken liep ik in huis zonder krukken

Mogelijk ben je nog niet bekend met preoperatieve training, maar het is een belangrijk onderdeel van de voorbereiding op een operatie. Het goede nieuws is dat je dit kunt doen onder begeleiding van een fysiotherapeut of personal trainer. Hieronder de mening van iemand die het zelf heeft ervaren.

Terug