Misschien wel het lekkerste deel van het varken: buikspek
Hoe het te bereiden...
Gepubliceerd: 11 februari 2022
Buikspek (varkensbuik) wint de laatste jaren aan populariteit. Het is ook een veelzijdig stuk vlees. Je kunt varkensbuik bijvoorbeeld smoren, braden of conserveren. Het is erg lekker als het wordt gepekeld of wordt ingewreven met kruiden.
Buikspek wordt ook wel varkensbuik genoemd en is een zeer sappig en vrij vet deel van het varken. Het bestaat uit een laag vel, een onderhuidse laag vet, een laag spierweefsel met bindweefsel en nog een laag spieren. Na bereiding geven de lagen vel, vlees en vet een optimale combinatie van knapperige stukken vel en smakelijk mals vlees.
Van de varkensbuik worden ook de speklapjes gesneden. Het is verder ook goed te bereiden als een groot stuk. Buikspek is lekker als het goed wordt ingewreven met kruiden. Het beste kun je de varkensbuik bereiden door het langzaam te braden.
Lees en kijk hier verder…
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.