Misschien wel de allerlekkerste risotto van de hele wereld…
Truffelrisotto met wilde paddenstoelen
Gepubliceerd: 27 mei 2022
Heerlijk smeuïge risotto met truffel is erg makkelijk om te maken en ideaal voor een gezellig dinertje. Wij gebruikten truffeltapenade, maar je kunt ook nog wat extra verse truffel toevoegen.
Ingrediënten:
2 personen
170 gr risotto rijst
500 ml groentebouillon
1 kleine ui (bij voorkeur rood)
1 teen knoflook
80 gr truffeltapenade (1 potje)
250 gr champignons
verse peterselie
50 gr geraspte Parmezaanse kaas
30 gr boter
1 scheutje droge witte wijn
verse truffel (optioneel)
Bereiding:
Maak de bouillon en zet aan de kant met een deksel erop zodat deze warm blijft.
Hak de ui en knoflook fijn en fruit aan in een pan met een klein beetje olie of boter. Voeg de risottorijst toe en bak 5 minuutjes mee. Blus daarna af met een scheutje wijn.
Snijd de champignons in plakjes en bak alvast deze in een andere pan.
Voeg dan een soeplepel van de bouillon toe aan de risottorijst als de wijn is opgenomen. Roer de risotto regelmatig door en laat ook de bouillon opnemen. Herhaal dit tot de risotto gaar is, dit duurt ca. 15 minuten. Proef ook af en toe of de rijst al gaar is. Hij mag zacht zijn maar nog een kleine bite van binnen hebben.
Voeg op het laatst de gebakken champignons door de risotto toe samen met de truffeltapenade, geraspte Parmezaanse kaas, grof gehakte peterselie en boter. Roer alles goed door en serveer de truffelrisotto met wat extra peterselie en Parmezaanse kaas en eventueel wat verse truffel.
Tips: Eet de risotto met een warm bijgerecht of een salade om genoeg groentes binnen te krijgen. Houd eventueel wat extra gebakken paddenstoelen apart om te garneren. Ook lekker met wat geroosterde pijnboompitten.
Verse truffels kun je kopen bij delicatessenwinkels. Ze zijn niet goedkoop, maar wel erg leuk (én lekker) als je eens uit wil pakken.