Deel

advertentie

Menno`s Borrelhuis introduceert Schoorls bier

Eindelijk heeft Schoorl ook zijn eigen biertje, Schoorlse Old Oak Ale

Menno`s Borrelhuis introduceert Schoorls bier

Een mooi degustatiebier van 8% die gelimiteerd is uitgebracht in een 37,5cl fles. Uw topslijter Menno`s Borrelhuis heeft in samenwerking met brouwerij De Lepelaer een bier ontwikkeld met daarin onder andere Schoorls eikenhout en helder duinwater.

Een speciaalbier voor de echte liefhebber, vol van smaak en gebrouwen met veel aandacht van de brouwer. Brouwerij De Lepelaar is een microbrouwerij die in kleine batches bier brouwt, dit komt de smaak ten goede ten opzichte van de grote brouwerijen. Menno, die vorig jaar zijn slijterij geopend heeft in Schoorl, heeft hiermee weer een nieuw mooi product in zijn winkel waarvan genieten de boventoon voert. Zo heeft hij al afgelopen jaar zijn eigen kruidenbitter (Schoorls Klimduintje) en rumlikeur (Schoorls Duinlikeur) op de markt gebracht.

Hij is altijd weer op zoek naar nieuwe mooie drankjes die net even het verschil maken in reuk, smaak en kwaliteit. De Schoorlse Old Oak Ale is vanaf deze week verkrijgbaar in de winkel op de Paardenmarkt 29 in Schoorl.

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Menno`s Borrelhuis introduceert Schoorls bier Menno`s Borrelhuis introduceert Schoorls bier
advertentie

Meer 'Horeca':

Bierbrouwers vullen hun zakken met de ene na de andere prijsverhoging

5 augustus 2022

Heineken, de op een na grootste brouwer ter wereld, heeft een sterk eerste halfjaar achter de rug

De bierbrouwer verkocht wereldwijd meer bier, onder meer door het wegvallen van de coronabeperkingen, en heeft ook de afzetprijzen verhoogd.

Rondje horeca 28: beachparty bij BadaBing

5 augustus 2022

Waar en wanneer: Bergen aan Zee op zondag 7 augustus vanaf 16.00 uur

BadaBing is in 2006 van start gegaan onder leiding van twee goede vrienden, Fritz en Sander. Met de overname van de toen nog gekleurde containers met een frituur op het strand kwam een oude jongensdroom uit. De afgelopen jaren heeft BadaBing al veel transformaties ondergaan. Wat begon met drie losse containers is in de jaren uitgegroeid tot een mooi en compleet strandpaviljoen waar iedereen zich thuis voelt!

Kaatje’s Bakery café is genomineerd voor de leukste koffiezaak van 2022

Zullen we ze even een handje helpen?!

Om te kunnen winnen, hebben ze zoveel mogelijk stemmen nodig, Willen jullie ook even op Kaatje's stemmen? Dat zouden ze zo ontzettend lief vinden.

Wat nu als straks in het najaar de coronabesmettingen weer oplopen…

29 juli 2022

De arbodiensten merkten dat het ziekteverzuim bij bedrijven vorige maand al duidelijk opliep

"Bedrijven moeten profiteren van de kennis die ze hebben opgedaan in de afgelopen twee jaar. Werkgevers moeten er daarom alles aan doen om besmettingen op de werkvloer te voorkomen, zodat de overheid geen harde maatregelen hoeft te nemen", zegt een woordvoerder van ArboNed en HumanCapitalCare.

Rondje horeca 27: een fijne sfeerimpressie van het oudste restaurant van Bergen (filmpje)

29 juli 2022

Duinvermaak en zijn prachtige omgeving...

Duinvermaak is een gezellig pannenkoeken- en pizzarestaurant in een mooi, statig pand uit 1913. Gratis parkeren, een zonnig terras voor de deur, een leuke, kleinschalige speeltuin en gelegen aan de rand van het prachtige bos- en duingebied van Bergen en Schoorl.

Peukenactie: 250 euro per strandpaviljoen beschikbaar

29 juli 2022

In ieders belang...

Strandpaviljoenhouders kunnen aanspraak maken op een bijdrage van maximaal 250 euro voor de aanschaf van hulpmiddelen voor het voorkomen en opruimen van peuken.

De Flessenpost bracht een bezoekje aan de nieuwe bistro ElVi (filmpje)

22 juli 2022

Een korte sfeerimpressie

Eerder deze week brachten we met een aangenaam gezelschap een bezoekje aan de kortgeleden geopende bistro ElVi tegenover de Ruïnekerk.

Italiaanse middag met Dries Roelvink bij Merlet

22 juli 2022

Wanneer: 7 augustus a.s.

Jarenlang heeft Dries Roelvink iedere zomer op de camping in Schoorl gestaan. Vanwege deze zomerse 'roots' nodigen wij Dries Roelvink graag uit om op te treden en even terug te keren in Schoorl.

Rondje horeca 26: in gesprek met Steef van Leeuwen van de Taverne (filmpje)

23 juli 2022

Binnenkort: het Taverne Open Air Festival

Eerder deze week gingen we op bezoek bij Steef van Leeuwen. Hij is sinds jaar en dag de uitbater van het bekende muziekcafé de Taverne. In augustus organiseert hij weer het "Taverne Open Air Festival" in Bergen. Hij vertelt ons wat ons zo al te wachten staat.

Steak uit de 3D-printer: is dit het vlees van de toekomst?

15 juli 2022

Ga jij straks een veganistische steak eten?

Het Israelische bedrijf Redefine Meat bracht enkele maanden geleden plantaardig rundvlees op de markt dat afkomstig is uit een 3D-printer.

Waarom wordt er steeds minder fooi gegeven in de horeca?

15 juli 2022

'We zoeken redenen om minder te geven'

De horeca merkt het al langer: de fooien lopen terug. Maar die trend is met het toenemende personeelstekort in een stroomversnelling geraakt. Onder meer doordat bestellingen tegenwoordig vaak wat langer op zich laten wachten.

Rondje horeca 25: Bijzonder afscheid van Mike Bosman van de blooming Groep

15 juli 2022

Een nieuw Caribisch avontuur...

Afgelopen week was daar dan het afscheid van Mike Bosman bij blooming beach in Bergen aan Zee. Ook algemeen directeur KHN Dirk Beljaarts was aanwezig en hield een gloedvol betoog. Maar tijdens de speech van de Schoorlse woord goochelaar Bo Baden ging het even mis.

Wereldrestaurant in de Willem-Alexanderschool

15 juli 2022

De leerlingen presenteerden hun onderzoek over ‘’hun land’’ en serveerden een drankje en hapje (afkomstig uit het bijbehorende land)

De kinderen van de Willem-Alexanderschool in Bergen werkten op school aan het thema ‘’Het Wereldrestaurant’’. Tijdens de onderzoeks –en projectlessen ontstond het idee om een levensecht wereldrestaurant te creëren. Wekenlang hebben zij hiernaar toegewerkt. Deze week was het eindelijk zover: alle ouders waren uitgenodigd in ''Het Wereldrestaurant''!

Koert-Hans Smit en Jeroen Klepper verliezen kortgeding

5 juli 2022

Wanda Otto kan door met paviljoens Hemingway’s en Noorderlicht

Het ontslag van haar man en mede-bestuurder Koert-Hans Smit blijft overeind staan bleek gisteren tijdens de zitting in de rechtbank in Alkmaar. Het ontslag op staande voet van chef-kok Jeroen Klepper wordt teruggedraaid. Maar hij mag zijn werkplek niet opeisen.

Rondje horeca 24: Terras Top 100 is bekend

8 juli 2022

En... het Bergense restaurant Wonder's staat op de 24ste plaats

De Terras Top 100 2022 van Misset Horeca is bekend met daarop de – volgens de makers van de lijst – 100 beste terrassen van Nederland. Het kan niet anders, of daar moet natuurlijk ook een Bergens terras bij staan. En het is Wonder's in Bergen dan ook gelukt om op de 24e plek van de duizenden inzendingen te belanden. Van harte gefeliciteerd Paul de Wit en zijn geweldige team namens het Flesje.

Chef-kok Jeroen Klepper neemt afscheid van ‘zijn’ restaurants

8 juli 2022

Beste vrienden, gasten, collega, leverancier, partners...

Na het vonnis van de rechter eerder deze week, waarin ik in het gelijk gesteld werd. De advocaat feliciteerde me maar het voelde niet als een overwinning. Integendeel, het voelde alles behalve dat, mijn ontslag werd vernietigd. De wedertotwerkstelling kwam er niet, daarom is mijn chef-kok en bedrijfsleiderfunctie en partner zijn geëindigd.

Brouwerij STOKED! opent beachbar in Bergen aan Zee

1 juli 2022

Fisher’s restaurant, dat voorheen in het pand was gevestigd, blijft voortbestaan maar dan in een ander concept

Brouwerij STOKED! uit Bergen opent beach bar in Bergen aan Zee. De brouwers van STOKED! willen heel graag een locatie realiseren, waar gasten al hun bieren kunnen proeven. Een locatie die een echte STOKED! ervaring waardig is.

Rondje horeca 23: de Flessenpost ging in gesprek met de uitbaters van het nieuwe restaurant ElVi

1 juli 2022

Vandaag opent het restaurant de deuren

Elvira en Victor zijn zeker geen onbekenden in ons dorp, maar voor wie ze nog niet kent... we gingen afgelopen woensdag met het horeca-echtpaar in gesprek.

Manager Mike Bosman verlaat blooming groep

1 juli 2022

Per 1 september aanstaande start Mike in een nieuwe rol als resortmanager van het Mangrove Beach Resort

Midden in de coronapandemie opende dit hotel haar deuren op 1 juli 2020. Het aan het zuidstrand gelegen resort (Curaçao) met 399 kamers is sinds september 2021 onderdeel van Curio by Hilton. Het resort heeft elf eet- en drinkgelegenheden, vier zwembaden, een ultramodern Aquapark, een 24/7 fitnesscentrum, een privéstrand en nog veel meer.

Rondje horeca 22: Vier het leven…

10 juni 2022

Geniet van heerlijke Lazy Sundays, met heerlijke gerechtjes bij Merlet met live muziek!

Op zondag 12 juni zal het beste Jazz Trio uit de regio een optreden verzorgen in Merlet! En dit onder het genot van een high wine met de heerlijkste gerechtjes met een passend glas wijn.

Horeca Herstelt helpt ondernemers in de branche met geldproblemen

10 juni 2022

Om in aanmerking te komen voor de regeling, is het belangrijk dat horecaondernemers nog in bedrijf zijn

Door de drie lockdowns tijdens de coronacrisis zijn veel horecaondernemers in de problemen gekomen.

Horeca weer bijna op niveau van voor corona

3 juni 2022

Ondernemers hebben er weer vertrouwen in...

De omzet in de horeca stijgt aanzienlijk sinds het opheffen van de coronamaatregelen. Daarmee komt het niveau van voor corona weer in zicht. De omzet staat nu op 91 procent vergeleken met het eerste kwartaal van 2019, toen er nog geen corona was.

Rondje horeca 21: Niet verrassend natuurlijk

3 juni 2022

Voor de vierentwintigste keer...

Niet verrassend natuurlijk (we citeren daarmee burgemeester Lars Voskuil.) voor wie bekend is met deze keuken en de visie van Jonathan Zandbergen met aandacht voor seizoens- en regionale producten.

Rondje horeca 20: De sterren van de hemel koken…

27 mei 2022

Maandag 30 mei a.s. vindt de presentatie van de Nederlandse Michelinsterren plaats

Veel restaurants zijn al even in spanning of ze dit jaar nu eindelijk hun eerste, tweede of misschien wel derde ster zullen ontvangen of wordt afgenomen.

Food & Film terug bij Filmtheater Cinebergen

27 mei 2022

Op donderdag 9 juni presenteert restaurant Zilt uit Bergen aan Zee een bijzonder 2-gangen menu

Op deze donderdag presenteert restaurant Zilt Bergen aan Zee voorafgaand aan de smakelijke Franse kostuumfilm Délicieux een bijzonder 2-gangen menu. Schuif aan en geniet van Food & Film. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt!

Rondje horeca 19: blooming bedrijvengroep tekent intentieovereenkomst met eigenaren Hotel Nassau in Bergen aan Zee (filmpje)

20 mei 2022

Nieuwe uitbaters voor Bistronomie ’t Parkje

Het bekende culinaire echtpaar Victor en Elvira, die jarenlang in Utrecht het met een Michelin Bib Gourmand bekroonde populaire restaurant Elvi runden, starten met ingang van 1 juli a.s. hun nieuwe restaurant onder de zelfde naam. Binnenkort een interview in Rondje horeca met het echtpaar.

LadyPapa kiest voor een andere blik op water…

20 mei 2022

Soul Water is dankzij de aluminiumverpakking een betere oplossing vergeleken met plastic en zelfs glas

Zoals vele horecaondernemers is Marcel Hansen zich op aan het maken voor een fantastisch seizoen. Samen met Ramona Nijssen heeft hij twee jaar geleden LadyPapa geopend. In het voormalige Nero heeft na een intensieve verbouwing een ware metamorfose plaatsgevonden. LadyPapa was nog geen twee weken open of kon de deuren in verband met de pandemie alweer sluiten. “Maar nu is het tijd om vooruit te kijken”, zegt Hansen, "We gaan weer ons uiterste best doen om kwalitatief mooie horeca neer te zetten!”

Horeca maakt dit jaar grote inhaalslag na coronapandemie

13 mei 2022

Pas in 2023 is sprake van volledig herstel van de crisis

De horeca gaat dit jaar een grote inhaalslag maken van de coronapandemie, toen cafés en restaurants tijdens de lockdowns gesloten bleven. Volgens onderzoekers van ING kunnen de verkoopvolumes met wel 35 procent toenemen, hoewel naar verwachting pas in 2023 sprake is van volledig herstel van de crisis. Voorwaarde is wel dat er geen nieuwe lockdown voor de horeca komt door een opleving van het coronavirus.

Rondje horeca 18: Het Flesje ging op bezoek bij Beau wijnproeverijen in Schoorl

13 mei 2022

Beau biedt diverse arrangementen aan als geslaagde activiteit met vrienden, kennissen of als bedrijfsuitje...

U maakt kennis met verschillende soorten wijnen en ontwikkelt op deze manier een eigen smaakprofiel. Zo ontdekt u welk wijntype u bent.

Rondje horeca 17: In gesprek met André en Ingrid op het geopende Ruïnekerkterras (filmpje)

6 mei 2022

Vier horecaondernemers gaan u aankomende zomer weer verwennen op het mooiste terras van Bergen

Voor het derde jaar achtereen is er weer een fijn terras op het Ruïneveld. Horecaondernemers van café d'Alderliefste, Huis met de Pilaren, eetcafé De Lamoraal en Fabels staan klaar voor een mooie zomer.

Bijzondere prestatie: Merlet en Grand Café Bourgogne in de prijzen

6 mei 2022

Vanaf nu twee toprestaurants onder één dak!

Afgelopen dinsdag werden maar liefst twee Gault&Millau Nederland schilden afgeleverd bij Restaurant Hotel Merlet. Restaurant Merlet staat met 17,5/20 punten in de gids en Grand Café Bourgogne is met 12 punten als nieuwkomer opgenomen in de beroemde gele gids. Dus vanaf nu twee toprestaurants onder één dak!

Loungeconcert Hotel Restaurant Merlet

29 april 2022

Wanneer: zondag 22 mei van 16:00-18:00 uur

Rienk Stuive zingt luisterliedjes in de lounge van Hotel Merlet onder begeleiding van de Cassetteband.

Rondje horeca 16: Bergense brouwerij wint goud

29 april 2022

Lokaal bier onderscheiden met goud bij de Dutch Beer Challenge

De Hibiscus Radler heeft goud gewonnen bij de Dutch Beer Challenge. Eerder viel de Unfiltered Lager al in de prijzen bij de World Beer Awards en kwam hun tweede bier Zoigl op nationale televisie. De Hibisus Radler is het derde bier dat de brouwers op de markt hebben gebracht en heeft de eerste prijs gehaald in de categorie innovatie/speciaal: Alcoholarm.

Rondje horeca 15: Een bezoek aan het nieuwe Liberté Schoorl

22 april 2022

Bergense horecaondernemers openden kortgeleden hun vierde zaak

Koert Hans Smit en chefkok Jeroen Klepper startten enkele jaren geleden Hemingway's Beach en Noorderlicht in Bergen aan Zee. Korte tijd later openden ze restaurant Liberté in Egmond aan de Hoef en afgelopen paasdagen ging restaurant Liberté Schoorl in het hart van het dorp open.

Partij Ons Dorp
close-link
Terug