Meisje (17) uit Bergen omgekomen bij verkeersongeluk in Alkmaar

De vrachtwagenchauffeur is na het ongeluk doorgereden...

Meisje (17) uit Bergen omgekomen bij verkeersongeluk in Alkmaar

Het slachtoffer dat afgelopen woensdag overleed bij een ongeluk met een vrachtwagen in Alkmaar is een 17-jarig meisje uit Bergen, dat maakt de politie bekend.

Het ongeluk gebeurde rond kwart over elf woensdag op de hoek van de Terborchlaan met de Aert de Gelderlaan in Alkmaar. Het meisje overleed ter plekke. De vrachtwagenchauffeur is na het ongeluk doorgereden.
Dankzij tips wist de politie snel te achterhalen voor welk bedrijf de chauffeur werkt. Hij, een 22-jarige man uit Medemblik, is aangehouden bij een distributiecentrum. De toedracht van de aanrijding wordt onderzocht en ook wordt er gekeken of de Medemblikker onder invloed was tijdens het rijden.

Forensische opsporing verkeer van de politie onderzoekt de toedracht en verwijtbaarheid. Aan de nabestaanden is slachtofferhulp en ondersteuning door een familieagent aangeboden.

Eigenlijk zou het 17-jarige meisje vanavond (vrijdag) haar diploma uitgereikt krijgen, vertelt directeur Nijdeken van PCC Oosterhout. Op het terrein van de middelbare school aan de Vondelstraat hangt de vlag halfstok.