Matthieu Wiegmanschool en De Marke fleuren de wijk op

Deze actie is onderdeel van de GroenSpoor Plantestafette

Leerlingen van groep 8 van de Matthieu Wiegmanschool in Bergen maken de wijk een beetje mooier en aantrekkelijker voor mens en dier. Samen met hun overburen – de bewoners van De Marke – gaan zij vaste planten en struiken planten aan de kruising tussen de Tuindorpweg en de M. Wiegmanstraat. Wij nodigen u graag uit om hierbij aanwezig te zijn op woensdagochtend 2 november.

Deze actie is onderdeel van de GroenSpoor Plantestafette. In oktober en november planten diverse Noord-Hollandse gemeenten groene linten aan voor méér biodiversiteit en een mooie omgeving. De estafette begint in Heiloo en vindt de weken daarop plaats in Dijk en Waard, Bergen, Heemskerk, Uitgeest, Grootebroek, Alkmaar en Hollands Kroon.
Dit doen de gemeenten samen met bewoners, scholen, zorginstellingen, ondernemers, lokale verenigingen en natuurverenigingen. Tijdens deze derde editie komt in elke gemeente een nieuw groen lint met bloembollen, vaste planten, struiken of bomen.

Koffie en thee bij de Matthieu Wiegmanschool
Op woensdagochtend 2 november staat om 10.00 uur in de school koffie en thee klaar. Voor we gezamenlijk de handen uit de mouwen steken voor een mooie en gezonde leefomgeving, gaat wethouder Ernest Briët in op het belang hiervan. Ineke Wynia van Landschap Noord-Holland geeft daarna uitleg over de verschillende planten. Zij zal vertellen hoe iedereen met een tuin kan zorgen voor meer vogels en vlinders in de tuin.

Na afloop krijgen alle deelnemers een cadeautje mee naar huis: biologische bolletjes. Daarmee kunnen ze in het voorjaar ook thuis genieten van bloemen, terwijl de insecten genieten van het voedsel.

De Startschop
De wethouder opent de plantenestafette aan de Tuindorpweg met het planten van de eerste vaste plant. Daarna zullen de deelnemers de overige vaste planten in de grond zetten met de hulp van vrijwilligers van Groei en Bloei. Als alles klaar is, wordt het estafettestokje – de Startschop – doorgegeven aan Uitgeest, die de volgende gemeente is die meedoet aan de plantestafette.

Aanmelden
Zowel pers als inwoners die willen helpen zijn woensdagochtend 2 november om 10.00 welkom bij de M. Wiegmanschool aan het Zakendijkje.
Laat even weten of u komt, vanwege de inkoop van koek en zopie. U kunt zich opgeven via de website www.degroenereiger.nl.

Meer info bij Dorien Kotterman via 06 52 022 555 en [email protected].

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Matthieu Wiegmanschool en De Marke fleuren de wijk op