Deel

advertentie

Manifesteren kun je leren

Column: Kraantje

Manifesteren kun je leren

‘Wat zie je er uitgerust uit, je vakantie heeft je vast goed gedaan, je blaakt van gezondheid.’ ‘Dank je, is het zo duidelijk te zien? Het is altijd fijn om je helemaal op te laden en met hernieuwde energie het dagelijkse leven weer op te pakken. Zo’n rustperiode en een andere omgeving leiden ook tot bezinning, hè? Je krijgt nieuwe ideeën en inzichten. Ik heb besloten om het roer om te gooien.  Ik heb op vakantie gelezen dat ik moet gaan manifesteren.’ ‘Hoe gaat dat dan in zijn werk?’
‘Ik moet heel sterk gaan focussen op mijn dromen en verlangen en zo ga ik dat energieveld naar me toe trekken. Als ik er maar hard genoeg in geloof gaat het helemaal goed komen. Ik moest me in eerste instantie focussen op wat ik wilde bereiken, het hoe zou daarna komen.
Nou die eerste fase ging me geweldig af. Als je hard genoeg erover nadenkt dan openbaart zich vanzelf wat je wil, en niet voor even maar gewoon voor áltijd. Ik wil mensen helpen, want ik ben van nature natuurlijk heel erg begaan met de medemens maar ik wil ook een goede stroom van inkomsten. En dat moet ik nu gaan manifesteren.’ ‘Hoe wil je dit dan gaan bereiken?’
‘Daar zeg je me wat, ik heb nog niet helemaal helder waarmee ik dat het beste kan doen.
Ik ben me aan het oriënteren op een aantal cursussen die spiritueel verrijkend zijn.  Het is even een investering zowel qua tijd en geld, maar daarna kan ik super goed gaan manifesteren. Zo denk ik erover na om een tantracursus te gaan doen. Het is hartstikke populair, kijk maar naar B&B vol liefde.’ ‘Geen yoga dus?’ ‘Welnee, die spirituele markt is al oververzadigd. Daarbij gaat Tantra verder dan leven in harmonie met de universele levenskrachtenergie en verder dan het psycho-kosmologische model van het universum. Dit model is op zich prima omdat ons spirituele ontwaken laat zien dat er nog veel meer bestaat naast de wereld die door onze zintuigen wordt waargenomen, maar het laat je niet verder kijken dan Maya (de sterke kracht die de kosmische illusie creëert dat de fenomenale wereld echt is). In de tantrafilosofie is er een grote kloof tussen Purusha (geest of bewustzijn) en Prakriti (natuur of bron), die kennen we als ons innerlijke zelf en de natuurlijke wereld om ons heen. Vooral tegenwoordig raken we door technologie  verder verwijderd van de natuur en komen we steeds dichter bij het materialisme.

Deze grote kloof ligt onder de vijf lagen van Maya, met andere woorden, het ligt onder de vijf lagen van het relatieve bestaan, zover wordt er gewoonlijk in de spiritualiteit gedolven. In tantra wordt echter aangenomen dat er boven deze lagen van Maya drie zuivere bestaansprincipes bestaan: Sad-Vidya (ware kennis), Ishvara (heer of God opgevat als een persoon) en Sada-Shiva (almachtig, subtiel, lichtgevend, absoluut).
Deze drie zuivere principes vormen de uiteindelijke realiteit van Shiva/Shakti (de Godheid en goddelijke moeder). Shiva is de mannelijke, passieve en transcendente kant, terwijl Shakti de vrouwelijke, actieve en immanente kant is. Als twee kanten van één medaille zijn Shiva/Shakti één en dezelfde.
Om het in simpele termen uit te leggen: zie God als een tuinman en zijn schepping is de tuin. Met de tantrische principes ontdekken we dat God de tuin is omdat hij deel uitmaakt van zijn eigen schepping, en wij ook de tuin zijn, als onderdeel van zijn schepping maar tegelijkertijd ook een deel van God.’

‘En hiermee ga je dus manifesteren?’

‘Nou eerlijk gezegd overweeg ik ook een andere cursus, Reiki. Reiki (Rei = Universeel, Ki = Levensenergie) is een zeer populaire vorm van energetische genezing die je lichaam, geest en ziel kan genezen door de energetische balans in je lichaam te herstellen. Het werd eind negentiende eeuw herontdekt door een boeddhist genaamd Mikao Usui, die op zoek was naar hoe Jezus mensen met zijn handen genas.
Het werkt doordat een Reikibeoefenaar toegang krijgt tot de universele levensenergie die alle levende wezens in het universum omringt en die energie naar de ontvanger kanaliseert door middel van handoplegging met de bedoeling de kwalen van de ontvanger te genezen. Wanneer de universele levenskrachtenergie je lichaam binnenkomt, zal het al je chakra’s deblokkeren en een goede energiestroom in je lichaam mogelijk maken, wat op zijn beurt het vermogen van je lichaam om zichzelf te genezen zal stimuleren.

Reiki leren is heel gemakkelijk. Er zijn drie niveaus van Reiki-training die je moet doorlopen om te leren hoe je toegang kunt krijgen tot de universele levenskrachtenergie en deze naar een ontvanger kunt kanaliseren. Zodra je de drie niveaus van Reiki hebt afgerond, hoef je nog maar een paar keer per week te oefenen om je techniek te verbeteren. Het is erg popular bij BN’ers, Quinty Trustfull, Leontine Borsato/Ruiters, Viola Holt, houden zich ermee bezig. Dan weet je dus dat je goed zit. Misschien moet ik toch maar Reikimeester in plaats van tantratherapeut worden.’

‘Qua manifesteren zit je helemaal goed, dat lijkt me van zelfsprekend.’ ‘Hoezo?’ ‘ Je wordt hoe dan ook meteen Reiki.’

advertentie

Meer 'Columns':

In fine funiculi mei

22 september 2023

Column: Kraantje

‘Sinds kort begrijp ik dat ik veel te hard geoordeeld heb over het mannelijke deel van de samenleving. Ik was nog steeds in de veronderstelling dat de gemiddelde man minstens negentien keer per dag aan seks denkt.

Kretologie

22 september 2023

Column: Peter van Vleuten

Al meer dan 30 jaar verdien ik mijn brood met teksten maken. Ik heb mensen investeringen aangesmeerd, handleidingen geschreven voor dermatologisch getest glijmiddel, interviews gedaan...

Partij voor de Dieren

15 september 2023

Column: Rob van de Pas

Om wat haatmails en gejank van mijn woke wappies te voorkomen, zal ik alvast duiden hoe het zit. Ik ben lid van de Partij voor de Dieren.

Gehoord

15 september 2023

Column: Kauw

Wij kauwen zijn echt een toeristische attractie, met na enige toenaderingspogingen, een kruimel van dit of dat als cadeau.

Mini-vakantie

8 september 2023

Column: Peter van Vleuten

Beroepsmatig muziek maken is geen vetpot.

Dutch design

1 september 2023

Column: Kauw

Ik heb een week bij tante Ka gelogeerd in Zandvoort. Inderdaad, net in die week. Ik zat eerste rang op zo’n hijskraan. Ik had er een prachtig uitzicht op zee, duin en racerij. Ja, van zoveel spektakel wankelde ik allicht. 

Vakantiecolumn: Griekenland?! Ach, zo gek nog niet…

1 september 2023

Column: Rob van de Pas

September 2014. Het zou haar droomvakantie worden. Weekje zeilen in Griekenland op de boot van goede vrienden en aansluitend nog een dag of wat chillen in een huis met zwembad ergens aan de kust van Corfu.

Stokpaarden en trapveldjes

25 augustus 2023

Column: Peter van Vleuten

Toen de Zweedse songwriter en producer Max Martin tijdens de Grammy Awards werd bedolven onder de prestigieuze prijzen, had hij een opvallend dankwoordje klaar. Max, die inmiddels net zoveel nummer-1 hits heeft gescoord als The Beatles, kwam niet met de standaard bedankjes aan platenlabels, collega’s en familie.

De Vierde Wethouder…

18 augustus 2023

Column: Rob van de Pas

Kent u dat verhaal van die Vierde Wethouder die niet mocht worden benoemd? Wij van Follow The Gossip wel! Afgelopen maanden heeft een redactieteam van ons Flesje wat onderzoek gedaan en hebben we de Vierde Wethouder getraceerd.

Vakantie…

18 augustus 2023

Column: Kauw

Het is in ons toeristendorp weer levendig druk. De gasten komen af op het mooie lieflijke dorp met al zijn groen. Favoriet is het fietsen in de prachtige natuur: bossen, polder, duinen en zee.

Band of Brothers

11 augustus 2023

Column: Peter van Vleuten

In een band zitten is een zeldzaam fenomeen. Als je het al ergens mee kunt vergelijken, doet het denken aan de onbreekbare banden die oorlogsveteranen en ex-militairen hebben met hun kameraden in het legeronderdeel van ooit.

Columnist Kim Klaver vraagt om raad…

11 augustus 2023

Column: Kraantje

Mag ik jou wat vragen? Ik weet wel dat jij in de stromende regen je tuin winterklaar aan het maken bent en ik als een godin in Marbella moet oppassen dat ik niet verbrand of teveel tapas naar binnen werk, maar ik ben iets kwijt en misschien weet jij het te vinden.  

Ben ik een zevenvinker?

4 augustus 2023

Column: Rob van de Pas

Tja, de vraag stellen is in dit geval de vraag toelichten. Wat is een zevenvinker? Nou, een zevenvinker is volgens mijn vriend, boekjesschrijver, journalist, antropoloog  en Arabist Joris Luyendijk (51) het volgende wezen [lees: homo sapiens] op twee benen:

Vogelvrij

4 augustus 2023

Column: Kauw

Het is bijna de honderdste keer dat deze kauw over haar belevenissen vertelt in de Flessenpost. Paparazzi zitten overal en zo stond er ineens een journalist van de Story met een stuk brood voor mijn snavel. Maar ik liet mij niet verleiden.

Van slag

28 juli 2023

Column: Kraantje

'Zouden al die doemdenkers toch gelijk krijgen, is het einde van de wereld nabij?’ 

GOM

28 juli 2023

Column: Peter van Vleuten

In mijn omgeving hoor ik steeds meer bevriende vrouwen (en vrouwen van vrienden) met elkaar de beproevingen delen van de overgang. Echt, daar zal ik nooit ofte nimmer slappe mannengrapjes over maken.

Penthouse in Franckenstijn

21 juli 2023

Column: Rob van de Pas

Ik heb een ‘flatje’ gehuurd. Een penthouse om precies te zijn. We huren in de middelste woontoren en op de bovenste verdieping.

Al generaties lang…

21 juli 2023

Column: Kauw

“Zie je, hoe die kauw druk bezig is met het voeren van haar jong. Die kleine opdonders laten zich wel horen hè, het zijn net pubers.” 

Catharsis

14 juli 2023

Column: Kraantje

‘Wat zie jij er uitgerust uit, en dat terwijl de vakantie nog niet eens begonnen is. Wat is je geheim?’

Rock & roll in de klas

14 juli 2023

Column: Peter van Vleuten

Muzikant zijn is een merkwaardig vak. Vaardigheid in het bespelen van een instrument is slechts een klein deel van wat ervoor nodig is.

“50 zónder grijstinten…”

7 juli 2023

Column: Rob van de Pas

Tijdens de vakantie van ons Flesje ben ik gebeld door een bekende uitgever uit Amsterdam. De vrouw aan de andere kant van de verbinding wilde met mij een afspraak maken.

Overprikkeld…

7 juli 2023

Column: Kauw

Droogte, drukte en storm. Een maand lang waren de goten uitgedroogd, waar moesten wij drinken? Ondertussen nam de drukte toe, volle terrassen en rijen bij de snackbar.

Culture clash

30 juni 2023

Column: Kraantje

‘Als je de krant de laatste dagen openslaat, lees ik alleen maar ellende. Russische bommen die doelbewust op een restaurant worden afgevuurd, rookwolken van Canadese bosbranden die naar ons toe waaien en in een maand zoveel CO2 uitstoten als Nederland in een jaar uitstoot.

To do…

30 juni 2023

Column: Peter van Vleuten

Iedereen die één of beide ouders heeft verloren, zal dit bekend voorkomen. In de nasleep van afscheid en uitvaart dient zich het moment aan van opruimen en uitruimen.

Drama’s

9 juni 2023

Column: Kauw

Er kwam bij de buren net een kuiken uit het ei, en hop daar waaide het door die rottige noordenwind zo uit het nest. Daarna hoorde ik een meeuw afgrijselijk krijsen en zag in een oogwenk een reiger met haar jong wegvliegen.

Burgerberaad Bergen

9 juni 2023

Column: Rob van de Pas

Ik vind het wel wat..! Het instellen van een burgerberaad voor lastige (toekomstige) kwesties in ons dorp. Afgelopen maandag was er een reportage bij NPO 2 over dit fenomeen.

Iktivisme

2 juni 2023

Column: Kraantje

Het lijkt me toch wel intens vermoeiend, een leven als BN’er. Dat je op enigerlei wijze weet op te vallen in de grijze massa en met je kop boven het maaiveld uitsteekt en je je een ster mag wanen.

Missing Man

2 juni 2023

Column: Peter van Vleuten

Wat een kracht en betekenis kan muziek toch hebben. Ik ondervond het des te meer tijdens de uitvaart van mijn vader, vorige week.

AZ Alkmaar is de naam…

26 mei 2023

Column: Rob van de Pas

Reputatie komt te voet en gaat te paard…

Giftig…

26 mei 2023

Column: Kauw

Aan de onderkant van het ruïnemuurtje groeien flinke plukken gras.

Tegeltjeswijsheid

19 mei 2023

Column: Kraantje

'Ben je ook zo lekker aan het wippen voor een betere wereld de laatste tijd?’ ‘Dat er iets aan de vergrijzing moet gebeuren snap ik, maar denk je nou echt dat meer kinderen het milieu gaat helpen?’

Allemaal artiesten…

19 mei 2023

Column: Peter van Vleuten

Afgelopen week zei iemand het weer. We hadden een uitermate mooie avond gehad in een theater in Haarlem waarin het lied centraal stond.

Vroeger…

12 mei 2023

Column: Rob van de Pas

Soms denk ik nog weleens met weemoed terug aan de tijd dat ik (16) in Bergen krantenjongen was bij De Telegraaf. Dirk Schekkerman van de Oosterweg bracht elke morgen in zijn oude Mercedes omstreeks 06:00 uur een dikke stapel Telegrafen, een tiental Volkskranten en een handje vol exemplaren van het  Nieuws van de Dag bij ons thuis. 

Partij Ons Dorp
close-link
Terug