Deel

advertentie

Maak kennis met de natuur- en cultuur in en rond Bergen aan Zee

Waar en wanneer: IVN-gebouw Parnassia op woensdagavond 4 mei a.s.

Maak kennis met de natuur- en cultuur in en rond Bergen aan Zee

Op deze woensdagavond start een duinwandeling vanaf het IVN-gebouw Parnassia in het Parnassiapark in Bergen aan Zee.
De route gaat langs enkele karakteristieke gebouwen in Bergen aan Zee en door de duinen zuidelijk van het dorp. We vertellen over de historie van Bergen aan Zee, het beheer van de duinen en de unieke natuur in het grensgebied kalkarm-kalkrijke duinen.
Aanvang 19.30 uur. Deze wandeling duurt ongeveer twee uur, is bedoeld voor volwassenen en niet geschikt voor mindervalide wandelaars. De kosten zijn € 3,00 p.p. Parkeren in Bergen aan Zee is na 19.00 uur gratis.
Een duinkaart is verplicht, te verkrijgen bij de automaat in Bergen aan Zee of via http://www.pwn.nl/duinkaart. Wij verwachten maximaal 12 volwassen. Stevig schoeisel en weerbestendige kleding wordt aanbevolen.

 

advertentie

Meer 'Evenementen':

Dylan 81 treedt op in het Vredeskerkje

1 juli 2022

Wanneer: donderdag 7 juli a.s.

Op deze donderdag klinken songs van de eind mei 81 geworden Dylan. Bob Dylan die momenteel door Amerika toert, zowat dagelijks ergens in een groot stadium. In het Vredeskerkje bracht Burgerbrugger en saxofonist Victor Posch vorig jaar een geweldig kwartet bijeen om de tachtigste verjaardag van de Nobelprijswinnaar te vieren.

Koffie inloop in Schoorl/ Groet

1 juli 2022

Welzijn Bergen organiseert inloopochtenden in De Witte Huisjes in Groet en in de Sanderij in Schoorl

Een gelegenheid om bij elkaar te komen, even bijkletsen met de buur die u al kent, of juist nog niet zo goed kent! Voor de gezelligheid, voor de laatste buurtnieuwtjes.

Bergense wandelpuzzeltocht weer van start

1 juli 2022

Waar en wanneer: Steff's op het Plein op maandag 4 juli a.s.

Na een corona-onderbreking van twee jaar starten op maandagavond 4 juli weer de befaamde wandelpuzzeltochten door Bergen. Zeven weken lang kan er deze avonden een route worden gevolgd van circa vijf kilometer door het dorp en de omliggende polders, het bos en of door het duingebied. Langs de route staan controleposten, waar een vraag moet worden beantwoord of een spel wordt gespeeld. Onderweg wordt ook een versnapering uitgereikt. Iedere keer doen er gemiddeld wel 200 wandelaars mee, en die aantallen worden de komende weken ook weer verwacht.

Opening ‘Awaken the green dragon’

1 juli 2022

Waar en wanneer: Tha Banque, Plein 29 op zaterdag 9 juli a.s.

Welkom op de opening van Art Gallery Tha Banque, Plein 29 Bergen op zaterdag 9 juli van 17.30-19.00 uur. Expositie 'Awaken the green dragon’ wordt geopend door de schitterende troubadour Bert van Baar met zijn magische klankkasten en instrumenten. Een hapje en een drankje. Preferabele green. Bert van Baar & Martine Nijenhuis ‘Light bunker poem’ 

Natuur- en cultuurwandeling Bergen aan Zee

Wanneer: op woensdagavond 6 juli a.s.

Op deze woensdag start een duinwandeling vanaf het IVN-gebouw Parnassia in het Parnassiapark in Bergen aan Zee.

Eerste kunstmarkt van deze zomer op de CF Zeilerboulevard in Bergen aan Zee

1 juli 2022

Wanneer: zondag 3 juli a.s.

Deze zondag is de eerste van drie edities van de kunstmarkt in Bergen aan Zee. De markt is van 11:00 tot 17:00. Kunstenaars van uit het hele land, maar ook lokale artiesten, presenteren hun werk. U kunt vele soorten kunst verwachten van schilderen tot keramiek, van glas tot vilt. Kortom voor ieders smaak is iets te bewonderen. Wees welkom voor de markt, de omgeving, en mogelijk een terrasje. Graag tot ziens op de kunstmarkt.

Pyjama Party bij Filmtheater Cinebergen

1 juli 2022

De Cinebengels vanaf 4 jaar zijn van harte welkom in hun mooiste pyjama vanaf 10.15 uur

Op zondagochtend 10 juli geeft Cinebergen een Pyjama Party met de voorpremière van de prachtige Nederlandse stop-motion film Knor.

Nieuwe workshop bas-reliëf maken. 2 én 3 dimensionaal werken…

1 juli 2022

Locatie: Art Gallery tha Banque, Plein 29 Bergen

Beide Bergense kunstenaars zijn bekend om hun 2- en 3 dimensionale werk en kunnen u goed en enthousiast begeleiden bij het maken een reliëf. Er wordt gewerkt op platen hout met albaster/marmer gips. Nadat het gips is uitgehard, kunt u een reliëf snijden en raspen. Het is eigenlijk een combinatie tussen twee disciplines.  Deze workshops zijn ook uitermate geschikt als groepsuitje.

Zomervakantie gemeente Bergen

1 juli 2022

Actief zomervakantieprogramma voor jong en ouder

De buurtsportcoaches van Holland Sport hebben in samenwerking met Jongerenwerk Bergen en de lokale sportaanbieders een actief zomerprogramma voor jong en oud opgesteld. Van wekelijkse buitensportlessen en strandsportdagen voor kinderen tot sport- en beweegactiviteiten voor álle leeftijden. Er is genoeg te beleven in de zomervakantie!

IVN-natuurwandeling in de Wimmenummerduinen

1 juli 2022

Wanneer: op zondag 3 juli a.s.

Onze maandelijkse wandeling in het noordelijk Egmonds duingebied is deze keer op zondag 3 juli.

De gezellige Bergense zomermarkt is weer in aantocht

1 juli 2022

Waar en wanneer: bij de Melksalon aan de Baakmeerdijk 15 op zondag 10 juli van 10.00 tot 16.00 uur

Tijdens de eerste lockdown werd bij mij het idee geboren om een markt te organiseren voor de mensen die hun hobby’s weer opgepakt hadden, en de mogelijkheid te bieden om deze knutselwerken aan de man te brengen. Zo was daar de eerste coronamarkt op een toplocatie, namelijk de Melksalon. En dat was zo’n feestje dat er zondag 10 juli a.s. een tweede markt komt. Omdat corona even helemaal uit ons systeem is (geweest), noemen we het nu de Zomermarkt.

Schik in kunst dit weekend van start

10 juni 2022

11 en 12 juni a.s.

SCHIK is in 2015 opgezet door een groep enthousiaste kunstliefhebbers om de beeldend kunstenaars van Schoorl de gelegenheid te geven hun werk te exposeren ongeacht of je beroeps- of amateurkunstenaar bent.

Hij komt eraan, de Hollandse Nieuwe 2022. En hoe zal hij smaken?

10 juni 2022

Haringparty bij Eetcafé de Lamoraal op woensdag 15 juni vanaf 16.45 uur

Elke jaargang is het voor de haringliefhebber de grote vraag wanneer de Hollandse Nieuwe Haring weer in het land is.

Elke vangst is weer anders…

10 juni 2022

Korren in Bergen aan Zee. Misschien vind je wel een Flessenpost...

Dat er in de zee veel leeft, is wel bekend maar dat er zelfs vlak onder de kust in de branding zo veel te beleven is, verbaast veel mensen. Wie heeft er bijvoorbeeld wel eens een pieterman gevangen?

No one dies at a Gypsy wedding…

10 juni 2022

Expositie foto's Arjen Zwart bij de Eerste Bergensche Boekhandel

Fotograaf Arjen Jan Zwart is geboren en getogen in Egmond aan Zee. Hij bezocht Istanbul in 2001 en kwam bij toeval in aanraking met leden van de familie Vurgun.

Bijzondere foto-expositie in het Zeehuis in Bergen aan Zee

10 juni 2022

Van 4 juli tot en met 2 september a.s.

Vijftien grote foto’s met onderwerpen uit Japan. De foto’s 1 tot en met 6 betreffen Japanse kastelen. Foto 7 tot en met 11 zijn bouwwerken en objecten die met Shintō te maken hebben.

Midzomerviering in Schoorl

10 juni 2022

Waar en wanneer: dorpskerk in Schoorl op zondag 19 juni a.s.

Op deze zondag wordt er in de tuin van de kerk in Schoorl feest gevierd. Twee jaar lang misten we de kerst inn op deze plek. Daarom vieren we nu feest rond de langste dag. Er is muziek van koor Chantous, van muziekvereniging De Vriendschap, er is kunst in de kerk, er zijn hapjes en drankjes uit binnen- en buitenland, en dichter Arij van der Vliet ontbreekt niet. Ook buurman Corbée met zijn “verwonderlijke” kabinet in het oude Raadhuisje doet mee! Voor iedereen: kerkvrijwilligers, en gast en bewoner, voor niks. Vrijwillige gift mag!

Wies en de Liefde

10 juni 2022

Waar en wanneer: Hoeve Overslot op zondag 12 juni a.s.

Deze zondag speelt Wies en de Liefde in Hoeve Overslot. Zij spelen een mix tussen lyrisch geschreven poëtische Nederlandstalige popmuziek gevoed door folk- en kleinkunstinvloeden. Wies en de Liefde wordt geprezen door hun authenticiteit, Wies haar pakkende liedjes, sterke teksten en haar vermogen om het publiek in haar greep te houden. Wies wordt begeleid door Wouter Mooy (gitaar/zang) en Ton Nieuwenhuizen (bas/zang).

The Lasses folk

3 juni 2022

Waar en wanneer: Vredeskerkje op donderdag 9 juni a.s.

Op deze donderdag dan eindelijk, na veel opschuiven, weer The Lasses in het Vredeskerkje.

Fietsproject Doortrappen, veilig fietsen voor iedereen…

3 juni 2022

Waar en wanneer: Schoorl, op dinsdag 12 juli

Wilt u ook (weer) veilig op de fiets maar vindt u het toch spannend of lijkt het u leuk om met een groep te gaan fietsen? Meldt u zich dan nu aan voor dit fietsproject.

Op zoek naar scherfjes uit de hemel…

3 juni 2022

Wanneer: zondag 12 juni om 10.15 uur

Op deze zondag gaat IVN-gids Jos Bos weer een wandeling maken door het duingebied vanuit de Schaapskooi in Bergen. We hebben een aantal mooie zomerse dagen gehad en dan zijn er allerlei vlinders actief.

De wonderen zijn de wereld nog niet uit!

3 juni 2022

Ook niet in Bergen, waar 600 jaar geleden een echt ‘mirakel’ is gebeurd

In het najaar van 1421 was er een enorme stormvloed, die door de duinen bij Petten brak en alles en iedereen met zich meesleepte. Het zeewater drong ver het land in en kwam pas tot bedaren tegen de hoge grond bij het Bergense Zanegeest.

Ontdek je talenten en doe iets goeds voor een ander…

3 juni 2022

Jongeren die een tussenjaar nemen, kunnen meedoen aan het ‘Gouden Kans Project’

Net klaar met je examens en wil je een tussenjaar nemen? Of ben je gestopt met je studie en nog geen idee wat je wilt gaan doen? Start je zoektocht met het Gouden Kans Project, speciaal voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar.

Agenda aankomend weekend in de Taverne

3 juni 2022

Maandag 6 Juni: Adele Undercover

Toen Penny Roox door Radio 2 gevraagd werd een cover van Adele te zingen kwamen daar veel positieve reacties op; met haar voorliefde voor zwoele pop en fascinatie voor de tragische liefde bleek de muziek van Adele Roox op het lijf geschreven.

De Veerkrachtbooster

3 juni 2022

Een goede manier om mentale veerkracht en ontspanning te bereiken

Frank Jonker is 25 jaar mentor-coach en begeleidt mensen in het vergroten van hun veerkracht. In 2021 verscheen zijn boek ‘Veerkracht als leerkracht’. Voor zijn boek deed hij onderzoek naar het geheim achter veerkracht.

Laatste Gedachten aan Zee met Marjolijn van Heemstra

Waar en wanneer: Vredeskerkje zondagmiddag 29 mei a.s.

De eerste editie van de serie ‘Gedachten aan Zee’ wordt zondagmiddag 29 mei afgesloten door Marjolijn van Heemstra met ‘In Lichtjaren heeft niemand haast’. De schrijfster en theatermaakster laat met regelmaat van zich horen met heel oorspronkelijke en vrije gedachten over de wereld en de bewoners daarvan.

Live op het Plein (Bergen)

8 juni 2022

Wanneer: zaterdag 11 Juni a.s.

Live is voortgekomen uit het Popweekend Alkmaar maar in plaats van twee dagen, duurt dit evenement één dag. De eerste uitvoering, genaamd Live op het Plein, wordt gehouden in Bergen. De eerste horecaondernemer die dit concept enorm omarmde, was Stef van Zijl.

Landschapstheater KAAP in première in de duinen van Egmond aan Zee

27 mei 2022Op 1 juni gaat de nieuwe voorstelling van theatermaker Sijas de Groot in première op Karavaan Festival

In dit intieme landschapstheater neemt Sijas de bezoeker mee naar de Tafelberg in de duinen van Egmond. Een van de mooiste plekken die er zijn. Een voorstelling op de grens van land en water, over bakens die ons helpen te navigeren door het landschap.Duo Sonido in Klein Zwitserland, “Deze den in mij”

27 mei 2022

Wanneer: zondag 29 mei om 14:00 en 15:30 uur

Poëzie en klankimprovisatie, een bijzondere 'natuurervaring'. In de Kunstgalerie Klein Zwitserland te Schoorl.

Natuur- en cultuurwandeling Bergen aan Zee op 1 juni

27 mei 2022

Waar: vanaf het IVN-gebouw Parnassia in het Parnassiapark in Bergen aan Zee

Aanvang 19.30 uur. Deze wandeling duurt ongeveer twee uur, is bedoeld voor volwassenen en is niet geschikt voor mindervalide wandelaars. De kosten zijn € 3,00 p.p. Parkeren in Bergen aan Zee is na 19.00 uur gratis.

Atlantikwall erfgoed herontdekt tijdens Bunkerdag

27 mei 2022

Bunkers in Bergen, Egmond en Alkmaar zaterdag 28 mei open

Vaak onopvallend verborgen in het landschap, ligt de Nederlandse kust nog vol met bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Op zaterdag 28 mei is het Bunkerdag. Tussen 10.00 en 17.00 uur gaan van Zeeland tot en met de Waddeneilanden bunkers van de Atlantikwall voor één dag open voor publiek. De betonnen kolossen zijn vaak beperkt toegankelijk. Soms verzonken in het zand of overgenomen door de natuur, vertellen zij nog altijd het verhaal van de Duitse bezetting.

Agenda aankomend weekend in de Taverne

27 mei 2022

met o.a. op vrijdag 27 mei Thank God It's Friday, DJ's Frank en Guido

Boem klats... boem klats.. boem klats

Luilak beddenzak…

1 juni 2022

Wanneer: op zaterdag 4 juni a.s.

Luilak is een niet-christelijk feest dat meestal wordt gevierd op de zaterdag voor Pinksteren. Het is een feest waarbij langslapers en te laat komers worden bespot. Luilak wordt vooral door jongeren gevierd. Ze staan zeer vroeg op en proberen iedereen wakker te maken door aan te bellen en lawaai te maken.

Online bijeenkomst …een gezond puberbrein

27 mei 2022

Wanneer: Donderdagavond 16 juni 2022

GGD Hollands Noorden organiseert de online bijeenkomst: Een gezond puberbrein! Wat kun jij doen om dit te versterken? Voor alle opvoeders van pubers (10+) die meer willen weten over mentale gezondheid en het puberbrein!

Partij Ons Dorp
close-link
Terug