Lincherie: Een nieuw Bergens pareltje aan de Breelaan

Door: Rob van de Pas

Lincherie: Een nieuw Bergens pareltje aan de Breelaan

Sinds begin juli zit er een bijzonder pareltje in de voormalige Rabobank Bergen aan de Breelaan. Op nummer 16-3 is Lincherie Bergen gevestigd. Een exclusieve winkel met prachtige lingerie, badkleding en nachtmode voor vrouwen en binnenkort óók voor mannen. Flessenpost bracht deze week een bezoek aan onderneemster en eigenaresse Ingrid Wulterkens (52).

Normaal gesproken blijft onze verslaggever in geval van shoppen met zijn wederhelft keurig op een willekeurig bankje buiten wachten, maar nu moest hij alléén naar binnen en twee uur praten over zaken die niet alleen vrouwen inspireert. Uw verslaggever weet inmiddels meer van dameslingerie, nacht- en badkleding dan hij ooit had kunnen bevroeden.

De charmante en goedlachse Ingrid ontvangt mij hartelijk en vertelt enthousiast over haar passie voor mode, die zij al vanaf haar dertiende jaar heeft ontwikkeld. Na de middelbare school in Bergen ging ze in 1986 naar de Mode Academie in Amsterdam. Vrijwel direct na haar opleiding kon Ingrid gaan werken bij Rob Kröner Couture. Modeontwerper Kröner behoorde in de jaren 1980 tot de ‘grote vijf’ van de Nederlandse couture. Samen met Max Heymans, Frank Govers, Frans Molenaar en Edgar Vos domineerde hij de Nederlandse mode.

Na haar huwelijk werd de aandacht verdeeld tussen haar twee kinderen Mitch (28) en Manouk (26) en haar passie voor lingerie en badmode. Dit begon in 2005, toen zij startte met de opleiding coupeuse lingerie en badkleding. Vanaf die periode gaf Ingrid workshops in het maken van lingerie en daarnaast maakte zij maatwerk-lingerie. Zij was niet alleen adviserend, maar ook in staat om letterlijk maatwerk te maken en te leveren.

Lincherie voor de perfecte lingerie
Ingrid zegt daarover: ‘Iedere vrouw is uniek. Ik weet dat als geen ander en gun elke vrouw een persoonlijk en integer advies. Onderkleding uitzoeken en passen is je letterlijk blootgeven. Dat is een drempeltje en met mijn persoonlijke aanpak, vooral goed luisteren, ervaring en veel vertellen kan ik die drempels wegnemen. Voor elke vrouw kan ik de perfecte combinatie maken. Qua maatvoering kan ik adviseren tussen de maten A en K. Daarnaast voer ik een aantal topmerken die mij in staat stellen om ook vrouwen met bijvoorbeeld minder eenvoudige (cosmetische) voorkeuren van een perfecte BH te voorzien.’

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…!
Ingrid Wulterkens heeft in haar zaak aan de Breelaan naast de oude bankkluis een bijzondere paskamer met een ‘bionische spiegel’. Met deze spiegel maakt zij een 3D-profiel van het bovenlichaam van een vrouw en verschijnt er ná de scan, die de BH-maat op 144 punten vaststelt, het perfecte maatadvies. En dit zonder het ongemakkelijke meten en moeten aanraken van het lichaam.
‘Op deze manier kan ik samen met de klant al direct in een bepaalde richting gaan adviseren. Met onze merken PrimaDonna, Marie Jo, Andres Sarda, Aubade en Hanro die uitblinken in design en vakmanschap, kom ik gegarandeerd tot de perfecte fit. Iedere component en elk detail is met liefde, aandacht en precisie ontworpen en samengesteld. Het chique comfort vind je terug in onze flatterende bh’s en slips, die de natuurlijke schoonheid van het vrouwenlichaam benadrukken’, zegt Ingrid.

Toekomstplannen
Ingrid wil de komende jaren dé professionele lokale adviseur zijn op het gebied van lingerie, badmode, nachtkleding en sportswear. Na haar ruime ervaring als store manager bij Lincherie Amsterdam, Summum Mode en een periode gedwongen ‘thuiszitten’, gaf de coronaperiode haar de gelegenheid om na te denken over het complementeren van haar passie in combinatie met het vrij zijn als vrouw én als ondernemer.
Ingrid Wulterkens is daar duidelijk over: ‘Mijn primaire missie is lingerie aanbieden die perfect past en comfortabel aanvoelt, zonder snijdende schouderbandjes, openstaande cups of knellende beugels. Lingerie waarin de Bergense vrouw zich comfortabel, vol zelfvertrouwen en vooral mooi voelt, én dat ook uitstraalt. Op deze manier ondernemen is zó leuk.’

Daarnaast hoopt ze snel haar team te kunnen uitbreiden met enkele professionals, die net als Ingrid haar Bergense clientèle discreet, integer en enthousiast gaat adviseren.
Na de zomer volgt nog een officiële opening van Lincherie Bergen met een modeshow, DJ en glaasje bubbels. Flessenpost Bergen houdt de lezers daar absoluut van op de hoogte en wenst Ingrid een succesvolle onderneming toe.

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Lincherie: Een nieuw Bergens pareltje aan de Breelaan Lincherie: Een nieuw Bergens pareltje aan de Breelaan Lincherie: Een nieuw Bergens pareltje aan de Breelaan