Lily (16) uit Duitsland zoekt een warm thuis in Bergen of omgeving

Lily doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active

Eind augustus maken tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Zo ook Lily uit Duitsland die haar Nederlandse droom voor een semester zal doorbrengen in Bergen of omgeving. Voor haar zoekt uitwisselingsorganisatie Travel Active een enthousiast gastgezin die haar een warm thuis kan bieden tot januari 2023.

Uitwisseling naar Nederland
Lily doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active. Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan.

Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier. Ook het gastgezin leert over de cultuur en inzichten die een buitenlandse scholier meebrengt! Zo hoef je niet ver te reizen om andere culturen, tradities en talen te ontdekken, want je kan de wereld ook in huis halen met een buitenlandse student.

Wie is Lily?
Lily is een vrolijke en creatieve, zestienjarige student uit Duitsland. Ze vindt het leuk om samen met haar vrienden af te spreken, maar ook om zelf creatief bezig te zijn door te tekenen, schilderen of naaien. Daarnaast houdt Lily ervan om buiten te zijn en te sporten, yoga, badminton of hardlopen passen allemaal in haar straatje. Ze hecht waarde aan gezellig met de familie spelletjes spelen en koken en is vastberaden om de wereld te zien. “Ik wil veel van de wereld, verschillende culturen en mensen zien. Mijn eerste stap is een uitwisseling naar Nederland, daarna wil ik graag in het buitenland studeren en in een campertje door Europa toeren!”
Leer Lily beter kennen! Bekijk haar profiel op de website van Travel Active.

Wie biedt Lily een gezellig thuis in Nederland?
Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? Iedereen met de juiste intenties kan gastgezin zijn in de ogen van Travel Active.

Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door een zogeheten Local Coordinator. Deze begeleider is de steun en toeverlaat van scholier en gastgezin. Ook helpt de Local Coordinator met de kennismaking van de Nederlandse cultuur, onder meer door lokale tripjes te organiseren. Travel Active organiseert evenementen voor scholieren en gastgezinnen, zodat zij elkaar leren kennen en ervaringen kunnen uitwisselen. Een buitenlandse scholier in huis nemen, is op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de scholier of Travel Active.

Bent u nieuwsgierig geworden naar Lily, de andere buitenlandse scholieren en/of het High School Holland programma? Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team via [email protected], bel gerust naar 085 222 4810 of bezoek de website.

 

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.