Deel

Lifestyle trends die je zeker moet proberen

Zelf Kombucha maken. Kombucha?

Lifestyle trends die je zeker moet proberen

Waarschijnlijk heb je het al vaak voorbij zien komen in de supermarkt en op menig menukaart: Kombucha oftewel gefermenteerde zoete thee. Dit bruisende drankje is niet alleen lekker, maar ook nog eens super goed voor je gezondheid. Zo bevat het melkzuur en goede bacteriën. Verder zitten in Kombucha verschillende B-vitaminen die helpen bij je spijsvertering.
Het leuke is dat je Kombucha zelf kunt maken. Toegegeven, het vergt wel flink wat tijd en toewijding, je kunt het een beetje vergelijken met het maken van je eigen wijn, maar dan heb je ook wat! Op internet vind je makkelijke handleidingen om aan de slag te gaan en waar je benodigdheden te kopen. Laat je daarbij niet afschrikken door het uiterlijk van de SCOBY (Symbiotic Culture of Bacteria and Yeast) die je nodig hebt om de fermentatie in gang te zetten. Zo’n SCOBY doet nog het meest denken aan een blubberige zwam, een soort plantaardig huisdier waar je goed voor moet zorgen. Maar hij doet magisch werk en tovert binnen veertien dagen een heerlijk, gezond, zelfgemaakt drankje tevoorschijn.

2. Less is more
In 2018 voerde het minimalisme al hoogtij en dat zal zich in 2019 zeker voortzetten. Want word je eigenlijk wel blij van al dat consumeren en heb je al die spullen echt nodig? Minder spullen betekent een simpeler leven en meer overzicht. Bovendien is het beter voor het milieu. Lekker opruimen is iets wat we je dus echt kunnen aanraden in 2019. Deel het opruimen telkens op in overzichtelijke taken en binnen een paar weken is je huis getransformeerd in een minimalistisch paleis van orde en rust.
Ook in de keuken werkt ‘less is more’ heel goed. Om gezond te eten, heb je echt geen ingewikkelde ingrediënten en zeeën van tijd nodig. Wij helpen je daarmee graag op weg met onze gratis ‘eet je gezond nieuwsbrief’, waarbij je elke week een gezond en makkelijk recept in je mailbox aantreft. Aanmelden kan hier.

3. Paddenstoelen als alternatief voor vlees
In 2018 waren de paddenstoelen al aan een ware opmars bezig en niet voor niks! Paddenstoelen zijn gezond en sommige zelfs geneeskrachtig. Tegenwoordig kun je ook thee en koffie van paddenstoelen verkrijgen. Maar wist je dat paddenstoelen door de vlezige ‘bite’ ook heel goed als vleesvervanger kunnen dienen? Een aanrader om eens te proberen in 2019. Zo zul je in menig lunchroom steeds vaker een broodje ‘pulled mushrooms’ op het menu tegenkomen. Zelf kun je natuurlijk ook lekker experimenteren met paddenstoelen in je eigen keuken. Wat dacht je van een vegetarische hamburger met shiitake?

4. Slapen 2.0
Slapen is het nieuwe sporten in 2019. Natuurlijk weten we allemaal hoe belangrijk slapen is voor je gezondheid. Je hoeft maar een paar uurtjes over te slaan om de nadelige gevolgen van slaaptekort meteen te merken. Zo daalt je concentratievermogen en word je al snel kribbig en chagrijnig. Slaap je langdurig slecht dan zal je gezondheid daar zeker onder lijden. In Japan heb je al zogenaamde slaapcafés waar je toegedekt onder een dekentje even een powernap kunt doen. Zo ver is het in Nederland nog niet, maar wel zul je steeds meer gadgets aantreffen die je helpen om beter te slapen. Zo kun je op je laptop en telefoon een blauw lichtfilter installeren. En wat dacht je van een blauw-lichtfilter bril? Deze houdt het blauwe licht dat uit tv’s, telefoons en laptops straalt tegen, waardoor je in de avond makkelijker in slaap valt.

5. Kou opzoeken
Als mens zijn we van nature niet zo dol op kou, maar wist je dat de kou opzoeken veel voordelen heeft? Waarschijnlijk heb je weleens gehoord van Wim Hof of “the Iceman”. Dankzij hem is het onderzoek naar de gezonde effecten van kou op het lichaam in een stroomversnelling geraakt. Zo blijkt dat regelmatige blootstelling aan kou je immuunsysteem een boost geeft, je hart en bloedvaten in goede conditie houdt, de vetverbranding stimuleert en een oppeppend effect heeft op je stemming.
Koude trainingen kun je heel simpel thuis onder de douche doen. Probeer vanaf nu elke dag na het warme douchen een paar minuten koud te douchen. Probeer daarbij je ademhaling zo snel mogelijk onder controle te krijgen. Dat betekent rustig en diep ademhalen, je merkt dan vrij snel dat je de kou beter kunt hebben. Hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het wordt.

Meer 'Lifestyle':

Herfstdip, winterblues, depressie: wanneer heb je er last van?

18 oktober 2019

Bewegen helpt een depressieve stemming te verbeteren

De herfst is weer begonnen. De blaadjes vallen van de bomen en het wordt kouder. Het regent vaker en er staat soms een gure wind. Bij sommige mensen komt dit weerbeeld overeen met hun stemming.

Laat de hark en bladblazer maar in de schuur staan

11 oktober 2019

Bladeren... afval dat dus geen afval is

De herfst is nu volop het land in gedwarreld, het zijn topdagen voor de ophalers van groenafval om hun spierballen te trainen.

Slapen is voor luiwammesen?

11 oktober 2019

Een middagdutje is hét recept voor een lang en gezond leven

We denken dat het ‘normaal’ is om 's nachts acht uur te slapen. Maar net als de Belgische regisseur en acteur Luk Wyns, die omwille van een onrustige baby...

We willen allemaal graag een dagje ouder worden...

4 oktober 2019

Wat is de invloed van lifestyle op je gezondheid?

Alles wat door de mond binnenkomt, heeft invloed op onze darmbacteriën, en daarmee vermoedelijk ook op onze gezondheid.

De beste geluidsweergave ter wereld vind je dus gewoon in Bergen. Met filmpje

4 oktober 2019

Als kwaliteit belangrijk voor je is...

Het in Bergen gevestigde Musical Reality is een uniek, dynamisch en veelzijdig bedrijf dat is gespecialiseerd in...

Herfsttrends 2019: dit zijn de grootste modetrends van dit najaar

27 september 2019

Ben jij al helemaal ready voor het nieuwe seizoen?

Helaas duurt het niet lang meer voordat we gedag moeten zeggen tegen de zomer. En dat betekent dat we onze truien, jassen en laarzen weer uit de kast kunnen plukken.

Veganisme

20 september 2019

Vegan is in opkomst. Is het een trend, eventjes hip of een blijvertje?

Tijdens een lezing op 26 september verkennen Eveline Bogaard en Elfrieda Peetoom de achtergronden van deze leefstijl.

Slaap jij naast een snurker?

20 september 2019

Hoe verschrikkelijk is het wanneer je de hele nacht wakker ligt door het gesnurk van de persoon die naast je ligt te slapen

Buiten het feit dat slapen naast een snurker het bloed onder je nagels vandaan haalt, is het ook nog eens slecht voor je gezondheid.

Leefstijl als medicijn

13 september 2019

Integrale geneeswijze bij Health Stories

De typische cliënt die bij Health Stories komt wil geen pil voorgeschreven krijgen maar leefstijl kiezen als medicijn...

De beste geluidsweergave ter wereld vind je dus gewoon in Bergen. Met filmpje

13 september 2019

Als kwaliteit belangrijk voor je is...

Het in Bergen gevestigde Musical Reality is een uniek, dynamisch en veelzijdig bedrijf dat is gespecialiseerd in...

Heb jij iets met drank of drugs?

6 september 2019

Oud-Bergenaar Maarten Dammers schreef een blog over zijn verleden én heden

Clean Worden Was Nooit Mijn Probleem, Clean Blijven Was Mijn Probleem.

Positieve mensen leven volgens onderzoekers dus écht langer

30 augustus 2019

De truc van positiviteit is volgens Smeets het omtoveren van problemen in uitdagingen

Positieve mensen zouden beter met hun emoties kunnen omgaan en op die manier minder last hebben van stress, blijkt uit het onderzoek.

Het lijkt allemaal nog ver weg... maar de redactie van het Flesje is al weer volop aan de gang...

6 september 2019

Een 64 pagina’s dikke tabloid najaarseditie over Bergen en zijn directe omgeving

De Najaarseditie van het Flesje gaat natuurlijk ook over lekker eten, fashion, muziek, kunst en cultuur. Shopping Gadget pagina’s én informeert u...

De vakanties zijn voorbij, dus we hebben het weer druk, druk, druk

30 augustus 2019

Ben jij zo iemand die elk weekend helemaal volgepland heeft?

Dan ben je waarschijnlijk vaker ziek dan anderen. De interne batterij kan dan niet opgeladen worden en daardoor worden we sneller ziek.

Aankomende week... smeren, smeren en nog eens smeren!

23 augustus 2019

Het wordt een prachtig weekend met temperaturen tot wel dertig graden

Maar hoe voorkom je dat je er maandag als een kreeft bijloopt? Dat hangt onder andere af van de UV-index en je huidtype.

Zomerse week voor de boeg... maar waarom staat de zon lager?

23 augustus 2019

De temperatuur wordt lager en de dagen korter

Je hebt het in de auto misschien al gemerkt als je naar huis rijdt: de zon staat laag aan de hemel. Waarom staat de zon eigenlijk lager in het najaar?

Toe aan een bijzondere overnachting met je partner?

16 augustus 2019

Een vliegtuig, gevangenis of een reddingsboot, het kan allemaal

Slapen op bijzondere plekken in Nederland. Chefs Frieds is op zoek gegaan en heeft tal van opvallende hotelkamers gevonden.

Weekendje weg met de kinderen...

16 augustus 2019

Voor een gezellig weekendje weg met de kinderen hoeft u niet ver van huis te gaan

Er valt in Nederland meer dan genoeg te beleven voor kinderen van alle leeftijden en hun ouders.

Toe aan styling en transformatie van een ruimte in je woning...

9 augustus 2019

De Bergense Rosanne Logtenberg geeft interieuradvies

Interieur is méér dan een verzameling van meubels en decoratie. Ik ga terug naar de basis...

Zou het leven beter en relaxter zijn zonder klok?

9 augustus 2019

Op een eiland voor de kust van Noorwegen willen ze de tijd afschaffen

De 350 inwoners van het Noorse eiland Sommarøy deden een vrij radicaal voorstel: ze wilden de tijd afschaffen.

Advertorial: Nieuw in Bergen... Zingen als medicijn

2 augustus 2019

De Finse, in Bergen wonende, Kristiina Helin geeft een zangcursus

Zingen is veel meer dan wat we geneigd zijn te denken. Er bestaat wetenschappelijk onderzoek waaruit blijkt dat zingen zeer bevorderlijk is voor...

Lifestyle met de Flessenpost uit Bergen

27 september 2019

Sluiting vrijdag 4 oktober a.s.

De Najaarseditie van het flesje gaat natuurlijk ook over lekker eten, fashion, wat is er in het najaar en de winter te doen, heeft Shopping Gadget pagina’s én informeert u...

We zijn gelukkiger dan ooit, maar...

2 augustus 2019

Het vinden van geluk maakt gelukkig, het zoeken naar geluk ongelukkig

We zijn gelukkiger dan ooit en tegelijk ook depressiever dan ooit. Nederland staat bovenaan de lijstjes van gelukkigste landen ter wereld

Vitamine D, zon en mythes...

26 juli 2019

Hoeveel zon heb je nodig voor voldoende vitamine D?

We hebben vitamine D nodig om gezond te blijven. Het zorgt voor sterke botten, tanden én het is belangrijk voor je weerstand.

Wat te doen bij extreme hitte...

26 juli 2019

Velen zullen warm weer als een zege ervaren, maar vooral voor ouderen kan de aanhoudende hitte juist een bedreiging zijn

Velen zullen warm weer als een zege ervaren: eindelijk naar het strand, eindelijk bijbruinen. Maar voor anderen – vooral ouderen - kan de aanhoudende hitte juist...

De kunst van het loslaten...

19 juli 2019

Loslaten is pijnlijk wanneer je vast zit en soms lijkt het onmogelijk om te doen

Loslaten is moeilijk, vooral als het gaat om iets wat je graag wilt. Of het nou gaat om een mooie kans, iemand die je echt leuk vond of...

Vakantie of niet... een middagdutje kan nooit kwaad

19 juli 2019

Uitstekend voor het hart, stress, gewichtsbeheersing en de bloeddruk

Het is een feit dat onze moderne samenleving een slaapgebrek heeft. Zulke dutjes kunnen mogelijk onze zogenaamde slaaptekorten verlichten...

De bloemen... en de bijen

12 juli 2019

Hoe kunnen we de natuur in onze eigen tuin een handje helpen

De komende decennia neemt het aantal insecten met 40 procent af, meldde het wetenschappelijke tijdschrift Biological Conservation.

Advertorial: Isabel Beauty - Massage & acupunctuur Salon in het centrum van Bergen

18 oktober 2019

Een ontspanningsmassage is zeer aan te bevelen als u lange tijd stress heeft gehad

De uit China afkomst Isabel runt al sinds enige jaren haar Beauty – Massage & acupunctuur Salon op het Plein.

De zomer heeft zich inmiddels aangediend, dus... hoogste tijd voor een nieuwe bikini

21 juni 2019

Bekijk hier de de leukste bikini’s van 2019

ESMÉE zette de mooiste bikini's op een rij. Ik ben een echt zomermens. Dat is voor mij absoluut een reden om meer zomerkleding in mijn kast te hebben dan winterkleding.

Wat vind jij van virtueel vreemdgaan?

21 juni 2019

Steeds meer huwelijken worden beëindigd na virtueel vreemdgaan

Ben jij al eens op Second Life wezen kijken? Hiermee worden virtuele werelden en je eigen wereld erg nauw met elkaar verbonden.

De beste geluidsweergave ter wereld vind je dus gewoon in Bergen. Met filmpje

14 juni 2019

Als kwaliteit belangrijk voor je is...

Het in Bergen gevestigde Musical Reality is een uniek, dynamisch en veelzijdig bedrijf dat is gespecialiseerd in hoogwaardige opname en...

Zomersale 2019 van start

14 juni 2019

Wij van het Flesje... adviseren natuurlijk om bij de lokale Bergense kledingwinkels te shoppen.

Komt het je bekend voor dat je het liefst iedere week nieuwe kleding zou willen kopen, maar dat je er te weinig geld voor hebt?

Hoe veerkrachtig ben jij? Of hang je tegen een burn-out aan?

7 juni 2019

Misschien biedt tegenslag zelfs kansen om er beter uit te komen

Optimistisch en hoopvol aan de slag gaan met projecten klinkt heerlijk, maar het is soms moeilijk om positief te blijven als er tegenslag is.

Terug