Deel

advertentie

Lezing: Vrije Energie, heilige geometrie & meer

Op zaterdagmiddag 16 maart is Hans Kamperman te gast voor een lezing over ‘Vrije Energie’

Lezing: Vrije Energie, heilige geometrie & meer

Hoe zit ons energiesysteem in elkaar en wat zijn de mogelijkheden om energiekosten te reduceren? Welke mogelijkheden op het gebied van vrije energie zijn er beschikbaar? Welke invloed heeft de heilige geometrie op de natuur en mens? Met welke technieken kan je zelfvoorzienend worden met een moestuin?

Energieprijzen rijzen de pan uit en energie wordt zo langzamerhand onbetaalbaar voor veel huishoudens en bedrijven met name voor de middenstand. We komen er keihard achter dat we volledig afhankelijk zijn geworden van fossiele brandstoffen, een markt die in handen is van enkele machtige multinationals die daar schaamteloos mee manipuleren. Hoe kunnen wij ons vrijmaken van fossiele brandstoffen om autonoom te kunnen leven? Hans zal uitleggen hoe onze energievoorziening werkt en wat de mogelijkheden zijn om energie te besparen. Ook licht hij toe wat de mogelijkheden zijn van vrije energie die op de markt beschikbaar is en welke mogelijkheden er zijn om zelf units te bouwen die energie opwekken respectievelijk een ‘overunity’ hebben.

In het tweede deel van de lezing zal hij ingaan op elektrocultuur en magnetocultuur in de moestuin, de heilige geometrie, solfege-frequenties, hoe de SHE-symbolen onze levensenergie (Boviswaarde) kunnen verhogen en ons daarmee beschermt tegen invloeden die onze levensenergie omlaag haalt en meer.

Hans Kamperman
Meer informatie over zijn achtergrond: Solutions Healing Earth – Solutions Healing Earth

Wanneer: zaterdagmiddag 16 maart (inloop 13.30 uur – 14 tot ongeveer 17 uur)
Waar: De Nieuwe Beuk te Bergen, Dorpsstraat nr. 20 (beperkt gratis parkeren naast de Petrus en Pauluskerk, onze locatie zit hier achter)
Investering: 20 euro

Aanmelden of meer informatie: www.dehartcirkel.nl

advertentie

Meer 'Evenementen':

Inloopmiddag muziekles met SIMEON

19 april 2024

Waar en wanneer: Van Reenenschool op vrijdag 26 april

Zelf muziek leren maken? In Bergen zijn er volop mogelijkheden voor.

Nelleke Noordervliet in Bergen aan Zee

19 april 2024

Wanneer: zondag 21 april 15:00 uur

Vijfde en laatste bijdrage in de serie Gedachten aan Zee van het seizoen 2023-2024, waarin het thema 'Waar houdt mijn vrijheid op?' centraal staat.

Het is inmiddels een mooie traditie: na afloop van de dodenherdenking op zaterdag

19 april 2024

Op 4 mei een fijn concert om 21.00 uur in de Ruïnekerk

U bent van harte welkom te komen luisteren naar een programma met gedichten en teksten die het thema van de dodenherdenking raken.

Uilendag voor kinderen

19 april 2024

Wanneer: maandag 29 april

Ga op zoek naar uilen! In de Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer leven ransuilen, bosuilen en soms de velduil.

Schaapsherder voor één dag

19 april 2024

Wanneer: woensdag 1 mei

Kom je ook kijken naar de schapen die voor één dag met hun herder rond het Buitencentrum Schoorlse Duinen lopen?

Verhalenherdenkingstocht/ theatrale fietsroute zoekt vrijwilligers!

19 april 2024

Wanneer dit je leuk lijkt, kun je een mailtje sturen naar Agnes...

De Verhalenherdenkingsroute/ theatrale fietsroute op 4 en 5 mei zoekt nog vrijwilligers voor de functie als locatiemanager, gids, medewerker informatiestand, EHBO en sociale media.

Lezing en film over René Descartes in De Blinkerd

19 april 2024

Wanneer: donderdag 16 mei

Centrale vraagstelling in de lezing is de opmerking van archivaris Bruinvis van het archief in Alkmaar met betrekking tot het verblijf van René Descartes in Egmond (1637 en 1643-1649):

Inschrijving K10Daagse 2024 gaat 1 mei van start

19 april 2024

Dit jaar zal de Kunst10Daagse van vrijdag 18 t/m 27 oktober plaatsvinden

Als u inschrijft,zorg er dan voor dat u afspraken heeft over een locatie, want zonder locatie is inschrijven niet mogelijk. Ook niet met de toevoeging “locatie volgt”.

Voor in de agenda: Koningsdag in aantocht

19 april 2024

Wanneer: zaterdag 27 april

Een Koningsdag met onder andere de traditionele kinderspelen, muziekoptredens bij de Ruïnekerk, de oldtimerrit en de kinderrommelmarkt op het Plein. Voor de jongsten onder ons schminken, knutselen en poppenkast zodat ook zij zich volop kunnen vermaken.

Dreumesochtend en Sportspektakel in de meivakantie

19 april 2024

Op maandag 6 mei kunnen de allerkleinsten zich uitleven in sportcentrum De Blinkerd in Schoorl

Tijdens de meivakantie organiseren de Buurtsportcoaches van Holland Sport in de gemeente Bergen een Dreumesochtend en Sportspektakel.

Training voor vrijwilligers in de gemeente Bergen

19 april 2024

Training Vertrouwenscontactpersoon...

De Vrijwilligers Informatie Punten Heiloo, Uitgeest, Castricum en Team Vrijwillig (Alkmaar en Bergen) organiseren i.s.m. de Vereniging Nederlandse Vrijwilligersorganisaties (NOV) op zaterdag 25 mei de training VertrouwensContactPersoon (VCP).

Expositie KunstenaarsCentrumBergen in Kranenburgh: “Meeliften”

19 april 2024

De opening van de tentoonstelling is op zondag 5 mei om 17:00 uur

Voor deze tentoonstelling had de tentoonstellingscommissie het plan opgevat de bij het KCB aangesloten kunstenaars de gelegenheid te geven om eens een collega – die niet lid is van het KCB – uit te nodigen om „mee te liften“.

Inschrijving zomerkamp Schoorl

19 april 2024

Wanneer: dat kan op maandag 22 april van 19.00 tot 21.00 uur

Het Zomerkamp Schoorl komt weer in zicht en ons team kan niet wachten! Wil jij dit jaar mee met Zomerkamp-in-één-dag of op Zomerkamp? Kom dan zeker langs als de inschrijving geopend wordt om je van een plekje te verzekeren! Het blijft elk jaar populair, dus vol=echt vol.

Bridgecursus in het Oude Raethuys in Bergen

19 april 2024

De cursus wordt gegeven door de bekende leraar Roelof de Vrij

In het najaar organiseert bridgeclub De Heerlijkheid een nieuwe bridgecursus voor beginners in het Oude Raethuijs in Bergen.

Zwangere garnalen, platte vissen, knippende krabben en vooral veel plezier…

12 april 2024

Korren in Bergen aan Zee

Zondag 21 april gaat IVN weer korren in Bergen aan Zee. Korren gebeurt met een groot net dat door de IVN-gids in zee wordt geplaatst en door de deelnemers vanaf de vloedlijn enkele honderden meters door de branding wordt getrokken.

Concert Het Bergens Koor

12 april 2024

Het jaarlijkse concert van Het Bergens Koor vindt plaats op zondagmiddag 14 april in de Ruïnekerk

Deze keer is er gekozen voor zangstukken uit de Franse koortraditie. Werken van o.a. Josquin des Prez, Gabriel Fauré, Camille Saint-Saëns en Franz Liszt zullen worden uitgevoerd. Het programma is geïnspireerd door het meesterwerk van Marcel Proust ‘À la recherche du temps perdu’.

Uitnodiging voor de Algemene Ledenvergadering van Uitvaartvereniging De Laatste Eer Schoorl

12 april 2024

Wanneer: op dinsdag 16 april om 20.00 uur in De Blinkerd te Schoorl

De vereniging telt op het moment rond de 630 leden.

Uw kleding geeft toekomst…

12 april 2024

Inzamelactie in Bergen voor kleding en schoenen voor versterking basisonderwijs

Op dinsdag 16 en woensdag 17 april kunt u in Bergen kleding en schoenen inleveren. U kunt op 16 april terecht bij Serviceflat Frankenstate aan Lindenlaan 52 en bij Serviceflat de Rekere aan De Rekere 86. Op 17 april kunt u terecht bij Petrus en Pauluskerk aan Dorpsstraat 20.

Songwriting weekend

12 april 2024

Deelnemers leren tijdens het driedaagse camp om de ideale balans te vinden tussen talent en techniek

De Songwriterschool organiseert van vrijdag 12 tot en met zondag 14 april een ‘songwriting camp’ voor liedjesschrijvers met enige ervaring. Het camp vindt plaats in cultuurwerkplaats Fabrique Unique in Alkmaar, onder leiding van de Bergense songwritingdocent Peter van Vleuten. Er zijn nog twee plaatsen over.

Foto-expositie vlinders en libellen van Rob Webeling

12 april 2024

Waar en wanneer: Buitencentrum Schoorlse Duinen.

Voor Rob is de natuur een bron van inspiratie en geluk en hij mag het daarom graag vastleggen. In zijn jeugd was hij ook lid van de NJN (Ned. Jeugdbond v. Natuur-studie).

50 jaar Bergens koor The Sea Sight Singers

12 april 2024

Een feestelijk Jubileum Slotconcert in de Ruïnekerk op 21 april

Het Bergens koor The Sea Sight Singers werd opgericht in 1973. Op 21 augustus 1973 startte het koor met als eerste dirigent Ger Visser. Hij maakte een mooi begin met 36 leden en promoveerde van categorie D in 11 jaar naar categorie A tijdens het Nationale Korenfestival.

Concert: Philip Glass – piano etudes – Feico Deutekom

Pianist and Glass-specialist Feico Deutekom presenteert zijn nieuwste album aan de vleugel in de sfeervolle Ruïnekerk

Beleef een onvergetelijke avond met de muziek van de legendarische Philip Glass. De composities van Glass, grondlegger van de minimal music, zijn beroemd vanwege hun repetitieve en hypnotiserende melodieën...

Hoogste tijd voor de plantjesruildag

12 april 2024

Waar en wanneer: Wijksteunpunt Bergen, Binnenhof 9, zaterdag 13 april van 11.00 tot 14.00 uur

Deze zaterdag organiseert Welzijn Bergen de jaarlijkse plantjesruildag. Heb je stekkies, zaden, bollen of planten over en vind je het leuk om daar weer andere nieuwe aanwinsten voor terug te krijgen? Of vind je het gewoon leuk om andere mensen blij te maken met jouw stekken of planten? Kom dan zaterdag 13 april tussen 11 en 14 uur naar de plantjesruildag in en rond de tuin van Wijksteunpunt Bergen, Binnenhof 9 te Bergen.

Optredens en evenementen in de Taverne 12-13-15-17 april

12 april 2024

Zondag 14 april Taverne Live: Jonathan Rhodes and band (foto)

Vrijdag kan er weer gedanst worden in de Taverne! Deze avond niet alleen maar old school funk en disco op 12" vinyl, maar ook early nineties house en hedendaagse hits. Uit de collectie van DJ’s Gerard Kok en Michael Admiraal, bekend en berucht van destijds The Club en de Berger Meermin, en nu van diverse clubavonden in o.a. Victorie.

Tentoonstelling Harmen Brethouwer – Traditie als werkplaats in Museum Kranenburgh

12 april 2024

De tentoonstelling is van 21 april tot en met 3 november 2024 te zien in de eerste tentoonstellingszaal

Vanaf 21 april presenteert Museum Kranenburgh objecten van kunstenaar Harmen Brethouwer (NL, 1960). Brethouwer maakt voor zijn werk gebruik van slechts twee basisvormen...

Wandel mee naar de lente in het duin!

12 april 2024

Wanneer: op 14 april met IVN-gids Jos Bos

De vogels zingen uitbundig, de bloemen kleuren de boel vrolijk en de insecten zoemen druk rond. De hommelkoning is alweer gespot, op zoek naar nectar in de bloesems.

Nieuwe tentoonstelling Galerie de Kapberg

5 april 2024

Galerie De Kapberg toont werk van vier kunstenaars die gebruik maken van het principe van collages

Alle vier betoveren het alledaagse in hun werk: door kleur, zwarte lijn op papier, assemblages en mystieke tekeningen.

The Story of Billy Joel door Maurits Fondse en Band (filmpje)

5 april 2024

Waar en wanneer: de Ruïnekerk op 19 april 20:00 uur

Dit jaar wordt Billy Joel 75 jaar. Dit wordt gevierd met een aantal bijzondere concerten door Maurits Fondse die een ode brengt aan de nog immer populaire Amerikaanse pianist en songwriter.

Verhalenherdenkingstocht op 4 & 5 mei

5 april 2024

Theatrale fiestroute rondom het voormalige vliegveld van Bergen (nu Ecodorp)

Fiets met ons mee langs bijzondere overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog in Bergen, ontdek speciale plekken en beleef bijzondere performances waarin persoonlijke verhalen uit de Tweede Wereldoorlog tot leven komen via theater, moderne dans, zang, muziek en vertelkunst verbonden met huidige conflicten in de wereld en de waarde van vrijheid.

Binnenkort in Museum Kranenburgh: tentoonstelling Jan Roeland

5 april 2024

Voor de samenstelling van de tentoonstelling koos kunsthistoricus en gastcurator Melchior Jaspers een dertigtal werken uit collecties van particulieren, bedrijven en galeries

Vanaf 21 april 2024 presenteert Museum Kranenburgh fascinerende schilderijen en tekeningen die Jan Roeland (NL, 1935-2016) gedurende vijftig jaar kunstenaarschap maakte van alledaagse objecten.

Modeltekenen en of 3d klei schetsen bij Art Gallery Tha Banque, Plein 29

5 april 2024

Wanneer: op zaterdag 6 april van 09.30-12.00 uur voor 20,- euro

Doe mee met modeltekenen en/of 3-dimensionaal klei schetsen in Art Gallery Tha Banque, Plein 29 Bergen.

Optredens en evenementen in de Taverne 5 – 7 april

5 april 2024

Met op vrijdag 5 april Friday Night met DJ Barry Miracles

Deze vrijdag draait DJ Barry Miracles in de Taverne. Normaal maakt hij het iedereen naar de zin in grand café Wonders. Nu gaat de Taverne eraan. Hij draait vooral soulvolle, broeierige dance. A good time is guaranteed for all!

Nieuwe kunst bij de blooming gallery in blooming hotel ‘Spring is about to bloom’

5 april 2024

Iedereen is van harte welkom op zaterdag 6 april vanaf 16:00 uur

Kom deze zaterdag naar de opening van de nieuwe kunstexpositie bij blooming hotel; een gedurfde samenwerking tussen kunstenaars Michèle Polak and Paul Allender.

Vrienden van Schik maken kans op Kunst!

5 april 2024

Op zaterdag 15 en zondag 16 juni aanstaande vindt voor de vierde keer de kunstroute Schik in Kunst plaats...

De voorbereidingen zijn in volle gang. De deelnemers zijn bekend, evenals de locaties.

Vliegende start van de kaartverkoop voor Karavaan Festival 2024

5 april 2024

Een dagje Alkmaar...

Op het erf van 't Koehotel trapte Karavaan gisteren samen met 400 gasten officieel af met de start van de kaartverkoop voor het festival.

Woensdag 10 april Taverne Comedy Night: Badaboom

5 april 2024

Deze editie is Arie Koomen de headliner en Wilko Terwijn de MC...

In samenwerking met het leukste poppodium van Noord-Holland De Taverne gaan we weer beginnen met de legendarische comedy avonden. Een special open podium met altijd gevestigde namen uit de stand-up scene als MC en Headliner van de show.

Optredens en evenementen in de Taverne 29 – 31 maart

29 maart 2024

Vrijdag 29 maart Thank God It's Friday! Met DJ's Frank en Guido

DJ's Frank en Guido draaien de lekkerste disco, funk en soul en alles wat verder meeblerbaar en dansbaar is.

Lezing: De kracht van het donker & het mysterie van de maan

29 maart 2024

Wanneer en waar: 5 april te Bergen door Hermelijn van der Meijden

“Je grootste potentieel is je goddelijke blauwdruk diep vanbinnen. Om het te realiseren heb je alleen je eigen bewustzijn nodig.

Huiskamerconcert: Dasha Beltiukova – dwarsfluit, Maria Prokofieva – piano

29 maart 2024

Waar en wanneer: Duinweg 12 op 14 april om 15.00 uur

Deze getalenteerde musici nemen u mee in hun prachtige muzikale wereld met solo- en duowerken van Bach, Chopin, Tsjaikovski, Debussy, Poulenc, Bizet en Beltiukov.

Concert van Het Bergens Koor

29 maart 2024

Waar en wanneer: de Ruïnekerk op zondagmiddag 14 april om 15.00 uur

Het jaarlijkse concert van Het Bergens Koor vindt plaats op deze zondagmiddag. Deze keer is er gekozen voor zangstukken uit de Franse koortraditie.

Een intens gekleurd Pasen…

29 maart 2024

Waar en wanneer: de Ruïnekerk op zondag 31 maart

Op deze zondag vieren we dat de dood nooit het laatste woord heeft. Bij ieder ‘vallen’ hoort ‘opstaan' en dat vieren we met Pasen. Het thema van dit jaar luidt: ‘Goed dat jij er bent!’  

Voor in de agenda: Mazí zingt de Mauthausen Cyclus

29 maart 2024

Waar en wanneer: Vredeskerkje op zondag 28 april

Op deze zondagmiddag brengt het projectkoor Mazí de vier liederen van de Mauthausen Cyclus. In het Grieks, meerstemmig en begeleid door zes muzikanten in het Vredeskerkje in Bergen aan Zee.

Sieradenexpositie ‘Glans aan Zee’ in Hotel Meyer Bergen aan Zee

29 maart 2024

Vrijdagmiddag 29 maart vanaf 15.30 uur is Anita Veenendaal (sieraden- en horlogetaxateur) aanwezig

Tien sieradenmakers en een collage-kunstenaar doen hieraan mee.

Tentoonstelling ‘In de rug van de zee’ in Museum Kranenburgh

29 maart 2024

Honderd jaar verbeelding van het landschap in en rond Bergen

Vanaf 21 april 2025 presenteert Museum Kranenburgh in de tentoonstelling In de rug van de zee het werk van bijna veertig kunstenaars die zich sinds 1900 - tot op de dag van vandaag.

Plantjes-ruil-dag bij Welzijn Bergen

29 maart 2024

Duurzaamheid, who cares? De Groene Cirkel!

Heb je zaaigoed, plantjes of stekjes die je zelf niet gebruikt? Breng ze dan in de week voor 13 april bij Welzijn Bergen (Binnenhof 9).

Terug