Deel

Lezers met een mening: Vincent Dekker

Eeuwige onzin over fietspad Eeuwigelaan

Lezers met een mening: Vincent Dekker

Geachte redactie,

Zojuist las ik de toespraak die de heer Dolph Boddaert in de raadsvergadering van 25 april heeft gehouden. Ik kan het niet laten daar toch even op te reageren.

Eeuwige onzin over fietspad Eeuwigelaan

Dolph Boddaert heeft een gloedvolle en dreigende toespraak gehouden tijdens de Bergense raadsvergadering van 25 april, die 26 april in ons aller ‘Flesje’ stond. Kern van Boddaerts verhaal is dat het huidige voetpad aan de zuidzijde van de Eeuwigelaan geen fietspad moet worden. Omdat dit 1) onveilig zou zijn voor voetgangers en 2) in tegenspraak is met een raadsbesluit van 12 juli 2018 en zo onbehoorlijk bestuur is.

Laat ik met het tweede punt beginnen. Als de heer Boddaert meent dat het onbehoorlijk is als een gemeenteraad terugkomt op een eerder genomen besluit, dan is zeker het besluit van 12 juli 2018 om geen tweede fietspad aan te leggen al een eerste vorm van onbehoorlijk bestuur geweest. Op 14 december 2017 had de gemeenteraad immers besloten dat er wel een tweede fietspad zou komen. En iedereen die in Bergen de gemeentelijke perikelen een beetje heeft gevolgd, weet dat het besluit van 12 juli 2018 niet louter op rationele gronden is gebaseerd, om het maar zacht uit te drukken.

Dan de veiligheid van de voetgangers. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat er botsingen tussen fietsers en voetgangers komen. Ze zullen minder ernstig zijn als botsingen tussen twee fietsers en tussen fietsers en automobilisten, die in drukke tijden hun terrein aan de noordkant van de Eeuwigelaan amper meer af kunnen. Maar toch: als voetgangers moeten vrezen aangereden te worden door fietsers, is dat geen goede zaak.
Echter: de voetgangers vrezen dat soort botsingen kennelijk niet. Ik heb de laatste weken acht keer door de Eeuwigelaan gereden, altijd tussen 10.00 en 17.00 uur. En daarbij heb ik geturfd wat voor fiets- en voetgangersverkeer ik zag: in totaal tien voetgangers op het voetpad, zeven fietsers op het voetpad, en vier voetgangers met hond op het fietspad aan de noordzijde. Plus natuurlijk een heleboel fietsers (die heb ik niet geteld) op het fietspad.
Het is een telling van niks. Veel te kleine aantallen voor een betrouwbaar onderzoek. Maar het bevestigt denk ik wat iedereen in Bergen weet: er wordt weinig gewandeld op de Eeuwigelaan, en bazen met hond lopen net zo makkelijk op het fietspad als op het voetpad.
Ik wil wedden dat die bazen met hond aan de noordkant van de Eeuwigelaan wonen. Spreekt de heer Boddaert ook namens die noordkant-bewoners? Vinden zij ook dat ze in de zomer hun terrein amper meer af kunnen omdat er ’s morgen continu richting zee en ’s middag continu richting Bergen wordt gefietst?

En dan dat dreigen om de zaak tot aan de Raad van State aan te vechten, zoals de heer Boddaert doet. Persoonlijk ben ik het zat dat door dit achterhaalde nimby-gedrag mijn gemeente op hoge juridische kosten wordt gejaagd. Volstrekt onterechte kosten die alle inwoners van de gemeente via hogere belastingen moeten ophoesten.

Beste mensen van Belangenvereniging Eeuwigelaan e.o.: stop met deze eeuwige onzin. Soms is het tijd om eerder ingenomen standpunten te herzien. Nu bijvoorbeeld.

Vincent Dekker

Hoe denkt u hierover? Laat het ons weten via: [email protected]

Recatie’s

De heer Boddaert en zijn belangenvereniging moeten gewoon accepteren dat het fietspad op de Eeuwigelaan niet geschikt is gezien de enorme intensiteit van de gebruikers ervan. Fietspad is veel en veel te smal. De heer Boddaert praat namens de bewoners van de Eeuwigelaan? Niet namens mijn persoon. Ik zelf ben al 19 jaar bewoner van de Eeuwigelaan.
Voor al die mensen die tegen zijn, Ik, net als mijn gezin maak veel gebruik van het fietspad. Het is gewoon gevaarlijk. Erg gevaarlijk. Ongelukken en veel bijna ongelukken gezien tussen wandelaars, fietsers en scooters. Probeer eens van je huis met de auto de Eeuwigelaan op te komen?
Tenslotte, waar feiten spreken houden redenaties op. Tweede fietspad snel realiseren.
Joep Karel
Eeuwigelaan 60.

Beste redactie,

Ik ben het helemaal eens met de heer Vincent Dekker. Het is een mode item geworden om te protesteren tegen wat dan ook. En wat opvalt: vooral door mensen die van het punt waar ze tegen protesteren geen enkel idee hebben waarom ze tegen zijn.
Hebben de belanghebbende aan de Eeuwigelaan zelf wel eens op de fiets gezeten op het fietspad langs hun domeinen?
Hebben ze zelf wel eens een wandeling gemaakt op het voetpad aan hun laan?
Ik mag het betwijfelen. Daar hebben ze hun SUV voor en die moet ongestoord van hun terrein de weg op kunnen stuiven.

Dus niks fietspad voor Jan-met-de-pet.

Hebben ze wel eens bedacht dat ze best een metertje van hun overdaad zouden kunnen afstaan aan de gemeente om daar dan een behoorlijk veilig fietspad van te kunnen maken en meegefinancierd wordt door hun?

Zou toch geweldig wereldnieuws zijn?

“Bergense miljonairs aan de Eeuwigelaan in Bergen-NH hebben het hart op de juiste plaats en dragen bij aan veiligheid fietsers en voetgangers.”

TV/Radio en kranten verslaggevers, etc. komen in drommen om die gulle gevers met eigen ogen te aanschouwen!
Wat een reclame voor de bewoners!!

Alle gekheid op een stokje: werk toch eens ergens positief aan mee beste Bergenaren.
Alles wordt kapot geprotesteerd: Parkhotel, Het nieuwe Plein, Fabricca, Nero, etc. etc.
Maar niemand die bedenkt dat een autoluw of autovrij centrum echt het beste idee van het dorp zou kunnen zijn..
Die stankoverlast en fijnstof vervuiling vind iedereen normaal: je moet toch boodschappen kunnen doen met je SUV…..

Ik denk dat ik nu zelf ook overdrijf, maar heb hierbij m’n zegje gedaan….

Succes.

Vriendelijke groet,
Julia Klijnsma


Hierbij mijn mening als ex bewoonster Eeuwigelaan.

Toen ik al enige jaren geleden van dit plan hoorde, dacht ik he,  wie verzind zoiets? Iemand in de gemeenteraad die het leuk vind alle aandacht op zich te vestigen? Hoe doe je dat? Verzin een krankzinnig eigengereid plan en Bingo!!!
Want ja..gekker kan het toch niet..een voetpad opheffen aan de Eeuwigelaan is zoiets als een fietspad maken op de voormalige trambaan…echt niet normaal!
Het voetpad is prachtig.je loopt rustig in een uurtje naar Bergen a Zee.Ik deed het ooit in 20 min.en kwam dan groepen zingende wandelaars tegen..de paden op de lanen in zingend!Nu ook het openbaar vervoer naar het strand niet bepaald te wensen overlaat.nihil..en de parkeer tarieven met het jaar stijgen..hebben we dus de fiets of benenwagen nodig.De bewoners die met de auto kunnen gaan komen hun terrein niet meer af van de drukte op het fietspad..daaaar moeten we wat aan gaan doen dus!
Scooters van het fietspad weren in de weekenden..fietspad kan iets verbreed worden..problëem opgelost..en bij het uitrijden een verkeersregelaar inzetten met geel hesje.Een stoplicht aan boom ophangen bij de uitgang van je poort.
Het voetpad zal moeten blijven en behoord tot beschermd erfgoed van de Eeuwigelaan inclusief de bijbehorende banken.! Voor de voetgangers onmisbaar en voor Bergen een reden om een schandaal besluit te voorkomen en de bedenker van dit plan uit zijn functie te rooyeren om verder ongerief te voorkomen.Die aandacht gun ik hem van harte.
Marjorie Bal


Meer 'Politiek':

Lezers leveren suggesties aan: Stemmen mannen en vrouwen hetzelfde? Nee, de verschillen zijn groot

23 augustus 2019

Door: Hans Haring

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat vrouwen kiesrecht kregen. Hun stem maakt een groot verschil, want vrouwen stemmen anders dan mannen...

Het giftige discussieklimaat maakt dat ik minder rouwig ben dat dit mijn laatste column is

23 augustus 2019

Volkskrant columnist: René Cuperus

Met het boerkaverbod en de zaak van de zoon van Femke Halsema hebben we net weer een paar naargeestige voorbeelden achter de rug van hoe de discussie in Nederland steeds giftiger...

Bergen in de media: Schneiders zet tanden in Bergen

16 augustus 2019

Eerste onderzoek bestuurscultuur was vernietigend

In een artikel afgelopen woensdag in het NHD waarin de mededeling staat dat Bernt Schneiders voor zijn onderzoek naar de...

Onderzoek naar top-ambtenaar E.v.H. duurt voort

16 augustus 2019

Mogelijk eind oktober duidelijkheid

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is het onderzoek door de rijksrecherche naar de handel en wandel...

Reactie Gemeentebelangen op commotie rond wethouder Valkering

9 augustus 2019

Volgens de wethouder is er geen omgevingsvergunning nodig

Afgelopen maandag heeft wethouder Klaas Valkering (CDA) in het Noord-Hollands Dagblad een interview gegeven...

Bergen in de media: Wethouder Klaas Valkering noemt Fred Vos van ‘Samen Bergen Verzetten’ verwarde man

9 augustus 2019

Valkering is het modder gooien zat!

Aanleiding is het opzichtig stalken met verrekijkers van Vos en een aantal medestanders van zijn zuster die mantelzorger is voor haar schoonmoeder.

Wat is het beleid t.a.v. zorgmijders in de gemeente Bergen?

2 augustus 2019

Vrouw 71 jaar dood aangetroffen in woning aan de Van Blaaderenweg

Na een melding van vermoeden van overlijden van de vrouw in een woning aan de Van Blaaderenweg is in de nacht van zondag op maandag de politie ter plekke gekomen...

Bergen in de media: KHN... Particuliere verhuur maximaal 60 dagen in gemeente Bergen

2 augustus 2019

KHN is tevreden met de uitkomst van de lobby

Om de particuliere verhuur in de gemeente Bergen in goede banen te leiden, heeft KHN de afgelopen jaren gelobbyd voor duidelijke maatregelen.

Lezers met een mening: Wim van Lijnschoten

26 juli 2019

Er mag een verdieping worden gebouwd op de stolpboerderij?!

Met verbijstering las ik dat de Raad van State gaat beslissen of "er een verdieping mag worden gebouwd op de stolpboerderij aan de Karel de Grotelaan...

Raad Bergen: recreatief verhuur binnen venster van zestig dagen

26 juli 2019

Reguleren recreatieve verhuur woonhuizen voor behoud leefbaarheid

Om de leefbaarheid terug te brengen en de woningkrapte in de gemeente Bergen aan te pakken, stelt het college maatregelen voor...

Ook bij laadpalen geldt nu betaald parkeren

26 juli 2019

De borden waren nog niet aangepast

Wie de e-auto bij een oplaadpaal parkeert, moet sinds juni ook parkeergeld betalen, net zoals dat geldt op andere parkeerplekken.

Lezers met een mening: Ruud Jongedijk

26 juli 2019

Streng handhaven van burgers in plaats van reguleren

De reactie van Jantina Bruin in Flessenpost heeft mij over de streep getrokken: ik ga reageren op het aanstaande beleid m.b.t. het verhuren van woningen in de recreatieve sector.

Bij de buren... gemeente investeert 4 miljoen in Egmonds Slotkwartier

19 juli 2019

Nieuw plan is overlast vrij en biedt ruimte voor alle huidige gebruikers

Na maanden van overleg tussen de gemeente en de gebruikers van het Slotkwartier in Egmond aan den Hoef ligt er een nieuw ontwikkelplan.

De burger is heilig verklaard, vindt deze oud-burgemeester Bernt Schneiders in een interview in de Volkskrant

19 juli 2019

Sommige burgers maken het wel heel erg bont met hun jarenlange beroeps-, bezwaar- en WOB-procedures tegen de overheid

De goeden niet te na gesproken, maar sommige burgers maken het wel heel erg bont met hun jarenlange beroeps...

Voetbal bij de buren...

19 juli 2019

Stand van zaken Project Voetbalfusie Egmond

De drie voetbalverenigingen van Egmond willen fuseren. Door samen te gaan, ontstaat één sterke, aantrekkelijke en toekomstbestendige Egmondse voetbalclub.

Staatsbosbeheer trekt vergunning boskap in

19 juli 2019

Er wordt gewerkt aan een compromis waarbij zoveel mogelijk bomen behouden blijven

Na overleg tussen de provincie Noord-Holland, Staatsbosbeheer en de gemeente Bergen, trekt Staatsbosbeheer de vergunningaanvraag voor het omvormen van 20 hectare dennenbos tot duingrasland

Bernt Schneiders doet onderzoek naar bestuurscultuur gemeente Bergen

19 juli 2019

Schneiders was o.a. burgemeester van Haarlem en jarenlang voorzitter van het Genootschap van Burgemeesters

De Bergense coalitiepartijen hebben Bernt Schneiders opdracht gegeven om onderzoek te doen naar de bestuurscultuur in de gemeente Bergen.

Wethouder Jan Houtenbos werpt het eerste plastic in de nieuwe container

15 juli 2019

Duurzame perscontainer op het Binnenhof in Bergen en op de Paardenmarkt in Schoorl

Met de nieuwe perscontainer zal het niet vaak meer gebeuren dat hij vol is. Vandaag heeft wethouder Jan Houtenbos een perscontainer...

Breaking... Behoorlijk Bestuur Bergen stapt uit coalitie

12 juli 2019

Koos Bruin: "er is geen echte voortgang gemaakt door de coalitie/College ter uitwerking van het Formatieakkoord"

Behoorlijk Bestuur Bergen heeft per heden besloten niet meer als ondersteunende partij van de coalitie (Kies Lokaal, D66, PvdA , CDA, GroenLinks en VVD) deel uit te maken.

Aanbesteding herbouw “De Beeck” Bergen in rook opgegaan?

12 juli 2019

Wethouder Jan Houtenbos: "We halen zeker de deadline in oktober volgend jaar"

De aanbesteding betrof een nieuw kwalitatief hoogwaardig en duurzaam multifunctioneel sportcomplex...

Reactie van burgemeester Hafkamp op 'manifest Nieuw Vertrouwen'

12 juli 2019

Wij nodigen u van harte uit om met ons in gesprek te gaan...

U heeft in uw brief van 14 juni 2019 het college verzocht om u te informeren over het beoogde proces...

Bergen in de media: Uitbreidingsplan hotel Karel de Grote op tafel bij Raad van State

12 juli 2019

Gemeente geeft uitleg over verkoop gemeentelijk vastgoed

Na jarenlang juridisch gesteggel over de bouw van een extra verdieping op hotel Karel de Grote in Bergen gaat de Raad van State waarschijnlijk...

Geen vergunning voor supermarkt Lidl in voormalig ABN-Amro gebouw

12 juli 2019

Aanvraag voldoet niet aan de parkeernorm

De gemeente Bergen heeft de aanvraag van de Lidl voor het vestigen van een supermarkt in het centrum van Bergen geweigerd.

Heeft u 'Prangende vragen aan het college?'

12 juli 2019

Interviewer Ruud Bredewold stelt vragen aan de nieuwe KiesLokaal wethouder Erik Bekkering

Na het zomerreces volgt er weer een aflevering van 'Prangende vragen' aan het college op FlessenpostTV. U kunt iedere vraag stellen...

De Europese Commissie stopt onderzoek De 7 Dorpelingen

12 juli 2019

Initiatiefgroep Mooier Bergen: "Dat de Europese Commissie de procedure nu on-hold zet, vinden we begrijpelijk

De Europese Commissie heeft het onderzoek naar vermeende staatssteun van de gemeente Bergen aan projectontwikkelaar Lex Schrama stopgezet.

De planschadezaken van ex-wethouder Frans Zomers en Fred Vos

12 juli 2019

Honoreert de Raad al die claims dan is de gemeente 20 miljoen armer

Afgelopen maandag was voorlopig de laatste zittingsdag. De Raad van State mag de komende maanden de knoop gaan doorhakken in de gecompliceerde megakwestie...

Lezers met een mening: Jantina Bruin

12 juli 2019

Bergen terug naar de vorige eeuw?

Rond 1860 hadden mijn overgrootouders een uitspanning, Vrouwtje van Duin, waar aan de passanten thee werd geschonken.

Open brief aan de Leden van de Raad, Gemeente Bergen

3 juli 2019

Op 4 juli a.s. gaat u een besluit nemen over de beperking van recreatieve verhuur

Het voorstel om de recreatieve verhuur voor de incidentele verhuurder (dat is dus de verhuurder...

College Bergen wil snelheid in nieuw bouwplan Parkhotel

28 juni 2019

“We korten de procedure met tot wel 2 jaar in”, aldus wethouder Klaas Valkering

Al geruime tijd wordt in de gemeente Bergen gesproken over een nieuw plan voor het Parkhotel in het centrum.

Bergenaren met een mening: Vincent Dekker

21 juni 2019

Sophie Hilbrand glijdt met ‘Opstandelingen’ wel erg graag uit over elke bananenschil

‘Opstandelingen’, een nieuwe tv-serie over boze burgers die door gemeentebesturen met totaal onbegrip zouden worden behandeld...

Gemeentebelangen doet een oproep voor een diepgaand extern onderzoek

21 juni 2019

Bijna twee miljoen euro gemeenschapsgeld blijkt niet ten goede te zijn gekomen aan de inwoners

Met stijgende verbazing heeft Gemeentebelangen kennis genomen van de rapportages van NH Nieuws over een vijftiental bijzondere vastgoed transacties in de gemeente Bergen.

FlessenpostTV: Prangende vragen aan het college...

21 juni 2019

Ruud Bredewold interviewt burgemeester Hetty Hafkamp en wethouder Klaas Valkering

De doelstelling: de redactie van de Flessenpost beoogt met het programma ‘Prangende vragen aan het college’ helderheid te verkrijgen voor de inwoners...

Mogelijk acht nieuwe woningen

21 juni 2019

Woningbouw op plek voormalige Petrusschool in Groet

Binnenkort start de gemeente met de voorbereidingen van de sloop van de voormalige Petrusschool aan de Korhoenderweg 2 in Groet.

Op bloemensafari in eigen dorp

21 juni 2019

Ontdekken hoe tuinen en plantsoenen klimaatproof kunnen worden kan op zaterdag 6 juli

Het klimaat verandert en we moeten meer rekening houden met periodes van hitte en droogte of juist flinke stortbuien.

Terug