Interview met Nico over zijn achtergrond en vijf jaar Merlet
Waarom u de Latin Night op 3 september zeker niet mag missen!
Gepubliceerd: 14 juli 2023
Waar liggen jouw roots?
Ik ben geboren in Argentinië waar wij fijn woonden in het huis naast mijn opa en oma. Afgezien van mijn ouders en broer woont mijn hele familie daar nog. Mijn vader is in 2002 geëmigreerd naar Spanje en mijn moeder, mijn broer en ik een jaar later in 2003. Mijn ouders wonen nog steeds in Spanje waar ik ze regelmatig bezoek.
Sinds mijn geboorte tot mijn negende heb ik in Argentinië gewoond. Hierna 10 jaar in Spanje en toen ik 19 jaar oud was, ben ik naar Nederland gekomen. Aankomende september vieren we dat ik alweer 10 jaar in Nederland woon.
Wat ga je koken op de Latin Night?
“Ik ga verschillende gerechten uit Spanje en Argentinië maken. We zetten een barbecue neer om vleesgerechten van de barbecue te verzorgen en creëren een ‘asado’.”
In het Spaans betekent ‘asado’ roosteren of grillen boven een vuur of in een oven. Net als bij de barbecue verwijst asado in Zuid-Amerika zowel naar de manier van koken als naar het gezellige moment waarop de gasten genieten van gegrild vlees.
“Met veel plezier ga ik op 3 september diverse klassiekers uit de Spaanse en Argentijnse keuken bereiden. Een heerlijk Argentijns streetfood gerecht is choripán, dit is Argenstijnse worst met chimichurri. Ook zal ik gamba’s op de barbecue maken, evenals traditionele empanadas en een heerlijk dulce de leche dessert. Dit zijn gerechten die ik vanaf mijn prilste jeugd eet.”
Herinneringen aan vroeger
“Ik ben opgegroeid met geweldige barbecue avonden. Het vuur, een keuken vol rook, vieze handen en de geur van gegrild vlees brengen mij terug naar vroeger. Iedere keer wanneer ik achter de barbecue sta, komen deze herinneringen terug.”
Hoe heb je de afgelopen vijf jaar ervaren in Grand Café Bourgogne?
“In het begin vond ik het lastig om in een nieuw bedrijf te starten. Vijf jaar terug had ik moeite met de Nederlandse taal, dan is het altijd spannend om in een nieuw bedrijf te stappen. Langzaamaan en met de tijd en hulp van iedereen, met in het bijzonder Mattijs, heb ik mijn plek gevonden en tot de dag van vandaag werk ik met heel veel plezier in de keuken. Ik heb steeds veel zin om nieuwe leerlingen en stagiaires alles wat ik weet en mijn kennis en ervaring over te brengen.”
Waarom moeten gasten op 3 september aanwezig zijn?
“Op 3 september wordt er een groot feest gevierd. Ik ben enorm blij dat ik vijf jaar bij Merlet werk en wil graag iedereen uitnodigingen om dit jubileum samen met het team te komen vieren. Samen met de gerechten, heerlijke cocktails en livemuziek gaat het echt een feestje worden!”
RESERVEER HIER UW TICKETS: https://www.merlet.nl/grand-cafe?ft-ticket=251bc7c6…