Deel

Lazy summer party... bij Merlet

14 juli Chef's collaboration: Merlet x De Librije

Lazy summer party... bij Merlet

Op een zonnige zondagmiddag in de zomer zal op het terras van Restaurant Merlet weer een gezellige Lazy Sunday Party worden georganiseerd met loungy muziek, gastronomische gerechtjes met de smaak van Merlet en heerlijke bubbels en wijnen. Jonathan zal niet alleen zijn kookkunsten vertonen maar ook zijn talent als DJ laten horen. De all-in prijs bedraagt 99,50 euro per persoon.

Chef de Cuisine van driesterrenrestaurant De Librije, Nelson Tanate, reist op 14 juli met zijn keukenteam af naar Schoorl om samen met Jonathan Zandbergen een 8-gangenmenu te verzorgen. Tickets zijn verkrijgbaar voor lunch en diner.
Het bijzondere arrangement bedraagt 250,00 euro per persoon en is inclusief:
Champagne aperitief
Amuses
8-gangen Merlet x De Librije menu
Wijncompositie en water
Koffie of thee met friandises

U kunt hier reserveren.

Meer 'Culinaire hoogstandjes':

Lekker uit eten met de kerstdagen in een van de betere Bergense restaurants?

22 november 2019

Wekelijks nieuwe Kerstmenu's in deze rubriek

Het is pas november maar veel Bergense restaurants zijn voor de kerst al helemaal volgeboekt.

Lesley Kookt!

22 november 2019

Waar en wanneer: Sluispolder op vrijdag 29 november

Op deze vrijdag staat Lesley achter de kachel van Sluispolder! Kom genieten van een heerlijk diner van één van de meest...

Recept: Gezellig met de kids zelf pepernoten maken

22 november 2019

Heerlijk en makkelijk te bereiden

Verwarm de oven voor op 160 °C. Kneed de boter, suiker, de speculaaskruiden, het zelfrijzend bakmeel en het zout door elkaar.

Kookgod Escoffier zei: “Een goede bouillon is alles in de kookkunst, zonder bouillon kan er niets gedaan worden.”

22 november 2019

Een goede bouillon is betrekkelijk eenvoudig én goedkoop te maken

Er gaat niets boven een zelfgemaakte bouillon van botten, vlees en groenten: rijk van smaak, geurig en barstens vol voedingsstoffen.

Herfst: hoogste tijd voor hachee met rodekool

15 november 2019

Een eenvoudig traditioneel basisrecept

Hét basisrecept om klassieke hachee te maken, een heerlijk zacht stoofvlees met o.a. uien, laurier en kruidnagels. Lekker met aardappelpuree en rode kool!

Wild: van reebout uit de Poolse wouden tot patrijs van de Schotse Hooglanden

15 november 2019

Iedere dinsdag Wilde Dinsdag bij Bistronomie 't Parkje

Reserveer snel met minimaal 2 personen en het wild-hoofdgerecht is 2 voor 1.

Smullen voor jong en oud bij Filmtheater Cinebergen

8 november 2019

De Brief voor Sinterklaas - zondag 24 november 15:30 uur

Chefkok Jeroen Klepper van Hemingway’s Beach Restaurant gaat dit seizoen thematisch te werk. Voor de kinderen wordt op zondagmiddag 24 november...

Indonesische keuken terug in Bergen

8 november 2019

Waar en wanneer: Rogier Jonk gallery & artcafé op vrijdag en zaterdag

De liefhebbers van Indonesisch eten kunnen weer terecht in Bergen. In Rogier Jonk gallery & artcafé wordt er namelijk elke vrijdag...

Ben jij een lekkerbek? Doe jezelf of een goede relatie de Lekker500 cadeau

8 november 2019

Bestel 'm nu!

De feestelijke lancering van de Lekker 500 editie 2020 is inmiddels een week geleden! De 500 beste restaurants in Nederland zijn bekend...

Hutspot: een oer-Hollands wintergerecht

8 november 2019

Basisrecept voor hutspot

Wie wordt er niet blij van een bord hutspot op een koude dag? Vooral met een knapperige speklap of met botermals stoofvlees.

Speciaal afscheidsmenu tot eind november bij Brasserie Nero

1 november 2019

Wat dacht u van... “Nero’s Sushi Madness”, iedere dinsdag en donderdag iedere portie sushi voor € 10,00 i.p.v. € 15,00

Zoals al vermeld in de Flessenpost gaan Fabel's en ’t IJkgebouw per 1 december in Nero een geheel nieuw horecaconcept neerzetten.

Wintertijd... dus hoogste tijd voor een klassieke rauwe andijviestampot, met... spekjes

1 november 2019

Stamppot andijvie kan op enorm veel verschillende manieren worden bereid. Dit recept is het klassieker

Voordat je de aardappels gaat schillen, deze goed wassen. Hetzelfde geldt voor de andijvie. Daarna schil je de aardappels.

Gasterij 't Woud en wild

25 oktober 2019

De afbeelding ziet er bijna uit als een stilleven...

Sinds jaar en dag staat Gasterij 't Woud bekend om zijn voortreffelijke wild-menukaart.

De zes Beste IJssalons In Noord-Holland voor een heerlijk ijsje

25 oktober 2019

IJssalon Pinoccio gevestigd in Bergen en Schoorl valt in de prijzen

De zomer is mijn favoriete seizoen van het jaar. Reden nummer één: heerlijk buiten zijn met vrienden en familie en...

Ster restaurant Merlet wederom in de prijzen bij 'Proefschrift'

18 oktober 2019

9.2 voor gerechten die uitblinken in design, evenwicht en finesse

Keuken en interieur van Merlet zijn begin 2019 prachtig vernieuwd. De uitstraling is van klassiek naar internationaal en trendy gegaan...

Uit eten tijdens de Kunst10Daagse?

18 oktober 2019

De Flessenpost tipt veertien Bergense restaurants

De gedrukte editie van de Flessenpost staat vanzelfsprekende vol met info over de Kunst10Daagse, maar na zo'n dagje cultuur snuiven...

Jubileumdiner bij Grand Café Bourgogne in Schoorl

11 oktober 2019

Mattijs Kaptein viert zijn driejarig jubileum als chefkok bij Grand Café Bourgogne

Tijdens deze avond serveren ze zijn succesgerechten van de afgelopen drie jaar.

Speciaal Flessenpost menu voor liefhebbers van vis, schaal en schelpdieren

4 oktober 2019

Waar en wanneer: Bij het nieuwe visrestaurant Fisher's in Bergen aan Zee op donderdag 10 okt. a.s.

Dit keer strijkt gastchefkok Remco Sterk neer bij het nieuwe visrestaurant Fisher's en heeft samen met chefkok Guido van Leeuwen een fantastisch...

Ook het wildseizoen in Bergen is weer geopend. Smaakvol en duurzaam...

11 oktober 2019

Waar en bij wie...

Ook in en rond Bergen is het wildseizoen weer van start gegaan. Vanzelfsprekend kom je dan ook uit bij Gasterij 't Woud aan de...

Herfst... dus hoogste tijd voor wilde pad­den­stoe­len­soep met wit­te wijn & crè­me fraî­che

4 oktober 2019

Snel gemaakt en zó lekker. Ontdek ook de smaak van de witte wijn

Aan het werk... Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier of een speciaal zacht borsteltje. Snijd de paddenstoelen...

Houd de zomer nog wat langer in huis...

27 september 2019

De allerlekkerste limoncello zelf gemaakt

Voor de allerlekkerste limoncello neem je de allerlekkerste citroenen (biologisch, want je gebruikt de schil) en de sterkste alcohol: 96%.

Exclusief diner inclusief wijnarrangement voor het goede doel!

27 september 2019

Waar en wanneer: Brasserie Nero op woensdag 2 oktober

Heeft u zin in een heerlijke avond uit voor het goede doel: de Ruïnekerk? Dat kan op woensdagavond 2 oktober.

Nog niet gepicknickt dit jaar?

20 september 2019

Aankomend weekend is waarschijnlijk je laatste kans...

Nodig je familie en vrienden uit en... geniet. Een mand voor zes personen om te gaan picknicken op het strand, in het bos, in het park of waar dan ook.

Het is bij Merlet inmiddels traditie om de Kunst10Daagse op spectaculaire wijze te openen

20 september 2019

Humberto Tan meets chefkok Jonathan Zandbergen

Op 11 oktober zal Merlet in het teken staan van fotografie en dance tijdens de opening van de expositie van Humberto Tan.

Topchef Remco Sterk is back én is gastkok bij The Bourbon Room

13 september 2019

Update... het evenement is sinds zaterdag volgeboekt

Na een mooie reis langs vele culinaire hotspots in Zuid-Europa is Remco weer terug in Bergen.

Chef's Collaboration bij *restaurant Merlet met 3-sterrenchef Thomas Bühner

13 september 2019

Wanneer: zondag 29 september

Op deze zondag organiseert Merlet de volgende Chef's Collaboration met dit keer een internationale chef.

Jazz&Sail... dus een stevig ondergrondje is raadzaam

6 september 2019

Wereldburgers eten hamburgers

Zelf burgers maken? Helemaal niet zo moeilijk, maar wel héél lekker.

Sterrestaurant Merlet Schoorl en 13 andere sterrestaurants verzorgen 'Supernovae diner'

6 september 2019

Wanneer: zondag 6 oktober

Liefst veertien bij Alliance Gastronomique aangesloten restaurants verzorgen zondag 6 oktober een zogeheten Supernovae.

Vissoep van o.a. rode poon

30 augustus 2019

Waar: Restaurant Fishers' Bergen aan Zee

Eerder deze week tijdens die prachtige tropische dagen, moest ik geruime tijd wachten op een camerateam...

Verschillende soorten inktvis. En zo bereid je ze

30 augustus 2019

Inktvissen kunnen opgedeeld worden in drie soorten: de pijlinktvis, zeekat en de octopus

Dé inktvis bestaat niet, het is namelijk geen vissoort maar een verzamelnaam voor verschillende weekdieren uit dezelfde familie: de koppotigen.

De temperaturen lopen weer op... dus gaan we fijn BBQen

23 augustus 2019

Handige tips!

Je kan tegenwoordig allerlei soorten barbecues kopen, maar wat is nu de beste? Of je nou elektrisch, op gas of ouderwets op houtskool barbecuet...

Spaanse avond bij paviljoen Noord gemist?

23 augustus 2019

Zo maak je zelf een echte Spaanse paëlla

Happy paëlla heeft met veel zorg en liefde dit recept ontwikkeld. Wij zijn continue bezig geweest om het recept te verbeteren en...

Wat je misschien nog niet wist...

16 augustus 2019

Dit is waarom je tomaten altijd van tevoren moet zouten

Specerijen worden ontzettend ondergewaardeerd in Nederland, als je het ons vraagt – en dan niet alleen exotische specerijen...

Proeverij van het Cape Winemakers Guild en diner bij Grand Café Bourgogne

16 augustus 2019

Waar en wanneer: Schoorl op maandag 9 september

Op deze maandag zal er een proeverij plaatsvinden van het Cape Winemakers Guild (CWG) met diner bij Grand Café Bourgogne in Schoorl.

Terug