Landgoed De Haaf (bijna) klaar voor de toekomst

Bergens college keurt eindplan goed

Landgoed De Haaf (bijna) klaar voor de toekomst

Het prestigieuze Landgoed De Haaf aan de Landweg in Bergen krijgt eindelijk haar kers op de taart. Met de bouw en verbouw van drie villa’s op het oorspronkelijke terrein van Villa De Haaf komt een einde aan een periode van hoogwaardige projectontwikkeling. ‘Zowel bewoners van de Natteweg als de Stichting Behoud Bouwkunst Bergen (SBBB) hebben constructief meegedacht bij de ontwikkeling van bouwplan De Haaf.’  Zegt Hendrik Deen – samen met Maarten Langeveld ontwikkelaar van het Bergense Landgoed. Het college van B&W gaat de plannen goedkeuren en ter inzage leggen.

Afronding
In het oorspronkelijke plan was nog sprake van zes villa’s. Dit aantal is in overleg met alle betrokkenen teruggebracht tot drie, waaronder Villa de Haaf. Het karakteristieke gebouw is – aldus de ontwikkelaars – zoveel mogelijk in de oude stijl gehandhaafd. Volgens Deen gaat het om de afronding van een langlopende ontwikkeling naar een woongebied ‘dat feilloos past in de bestaande groene omgeving van zowel Bergen als het landgoed zelf’.

Verbonden
De eerste fase in de ontwikkeling van het landgoed is enkele jaren geleden afgerond met de bouw van 42 exclusieve appartementen verdeeld over drie woontorens in ‘een passende parkomgeving’. De initiatiefnemers hebben zich vanaf de eerste bouwplannen rekenschap gegeven van het feit dat Landgoed De Haaf al meer dan honderd jaar verbonden is aan de historie van een karakteristiek kunstenaarsdorp. Voor alle betrokkenen een gemeenschappelijke deler die volgens Deen nu leidt tot een nieuw Landgoed De Haaf – (bijna) klaar voor de volgende honderd jaar.

Door: Rob van de Pas

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Landgoed De Haaf (bijna) klaar voor de toekomst Landgoed De Haaf (bijna) klaar voor de toekomst