Deel

advertentie

Laatste literaire wandeling dit seizoen op zondag 21 augustus 11.00 uur

Waar: vanaf camping Eldorado in Groet

Laatste literaire wandeling dit seizoen op zondag 21 augustus 11.00 uur

Voor het zesde jaar wordt de literaire wandeling door Groet georganiseerd als vast onderdeel van het cultureel programma Eldorado Zomerpodium 2022. Met artistiek leider Bert van Baar wordt de laatste literaire wandeling dit seizoen gehouden op zondag 21 augustus onder leiding van uitgever Kees de Bakker van uitgeverij Conserve.

De wandeling begint om 11.00 uur en eindigt rond 13.00 uur. Deelname kost € 20 per persoon. De wandeling is eigenlijk gratis, want iedere deelnemer mag daarnaast en liefst vooraf een keuze maken uit een boek van dezelfde waarde in de Hier…-serie: Hier begint de victorie (Alkmaar), Hier ligt Hemelrijk begraven (Bergen), Hier is het paradijs niet verloren (Bergen aan Zee), de laatste exemplaren van Hier schijnt de zon – Schrijvers over Schoorl, Groet en Camperduin – Van Bernlef tot Reve en Hier ligt zon, zee en zand (Bergen en Schoorl), alle samengesteld door Kees de Bakker.

Aanmelding kan via [email protected] .
Wie wil, kan aansluitend in groepsverband mee gaan lunchen in restaurant De Bokkesprong in Groet onder de tafel in het tuinterras. De eerste literaire wandeling werd in 2015 gehouden.
Aan bod komen de (zomer)huizen waar Elly de Waard en Chris van Geel, John Rädecker, Jan en Annie Romein, (de familie van) Gerard Kornelis Karel (van het) Reve, Rients Dijkstra (directeur Groene Amsterdammer), M.J. (Rie) Brusse en Neeltje Maria Min woonden.
Schuin tegenover het zomerhuisje van Karel van het Reve in Groet is sinds kort Dorinde van Oort neergestreken, romancière van Vrouw in de schaduw, een succesvol boek in Duitsland en biograaf van haar vader Jan van Oort, beter bekend als Jean Dulieu over wie ze het boek Paulus de Boskabouter of Het dubbelleven van Jean Dulieu schreef (beide boeken verschenen bij uitgeverij Cossee). Dorinde verbouwt het huis van strandjutter en tweedehands-boekverkoper Peter Vegter, maar voelt zich terwijl het ‘hoofdhuis’ wordt verbouwd al senang en thuis in Groet in het zomerhuisje erachter.
Op de foto van Ingrid Wijnstok uitgever Kees de Bakker met de uit Zuid-Afrika overgekomen schrijfster Pauline Vijverberg die de literaire wandeling door Groet wilde meemaken. Zondag 21 augustus loopt Louise van Wassenaer mee, wier historische boek Tragiek en heldendom – Het leven van Jan II van Wassenaer – Burggraaf van Leiden door Kees de Bakker is geredigeerd en dat op 1 september en 7 september wordt gepresenteerd door uitgeverij Conserve in twee familiekastelen, Twickel in Twente en Duivenvoorde in Voorschoten. Het boek telt 416 pagina’s, is gebonden en voorzien van een leeslintje.

 

advertentie

Meer 'Evenementen':

Programma Taverne aankomend weekend

23 september 2022

Met o.a. op vrijdag 23 september Vinyl Friday

Aanvang 18:00 tot 02:00, vrij entree

Nieuw: verschillende opties op de vrijdag aquasportochtend in De Beeck

23 september 2022

In beide baden wordt tussen 09.00 en 12.00 uur een gevarieerd programma van bekende en nieuwe aquasporten aangeboden

De vrijdagochtend van het nieuwe zwembad De Beeck staat geheel in het teken van aquasport. In beide baden wordt tussen 09.00 en 12.00 uur een gevarieerd programma van bekende en nieuwe aquasporten aangeboden. Deelnemers kunnen hierbij zelf kiezen aan welke aquasportles zij deelnemen én aan hoeveel.

Folkmuziek in Vredeskerkje

23 september 2022

Wanneer: zondagmiddag 25 september a.s.

Op deze zondagmiddag klinkt er muziek uit Ierland, Schotland en New York in het Vredeskerkje.

Wie ontvangt de Victoriefonds Cultuurprijs Letteren 2022?

23 september 2022

Uitreiking in de Ruïnekerk Bergen door Ronald Giphart

Zondag 2 oktober zal de tweejaarlijkse Victoriefonds Cultuurprijs Letteren worden uitgereikt in de Ruïnekerk in Bergen.

41ste Rondje Bergen is in aantocht

22 september 2022

Elk jaar op de eerste zondag van oktober kan je meedoen met Rondje Bergen, de gezelligste loop van het seizoen

Voor de jeugd hebben we de 1000 meter en de 2000 meter en volwassen deelnemers kunnen zich inschrijven voor de 5 en 10 km. Inschrijving is mogelijk vanaf half juni tot ongeveer een week vóór de loop. Na-inschrijven is helaas niet mogelijk.

Sportspektakel én dreumesochtend in de herfstvakantie

23 september 2022

Op maandag 17 oktober kunnen de allerkleinsten zich uitleven...

Tijdens de herfstvakantie organiseren de buurtsportcoaches van Holland Sport in de gemeente Bergen een leuke activiteit. Deze keer staat naast het bekende Sportspektakel ook een Dreumesochtend op het programma.

Week van de ontmoeting…

23 september 2022

Door het hele land is er tijdens de Week tegen Eenzaamheid extra aandacht voor het thema eenzaamheid en sociaal isolement

Tijdens de Week van de Ontmoeting van 29 september t/m 6 oktober zijn er in de gemeente Bergen diverse leuke en sportieve activiteiten.

Signeersessie bij de Eerste Bergensche Boekhandel van het boek “De Amsterdamse School voorbij”

23 september 2022

Maarten en Jetty Min maakten een bijzonder naslagwerk...

Het boek, op een mooi groot formaat en met harde kaft, brengt een ode aan Bergen en Bergen aan Zee, gezien vanuit de ontwikkeling van de architectuur.

Yogajet naar De Beeck!

23 september 2022

De les is in de middag op maandagen en start om 13.00 uur

Jetty Stammes geeft met groot plezier sinds 2004 hathayogales in Bergen en omgeving.

Optredens Taverne 16 en 18 september, Salinas en Electric Hollers

16 september 2022

Vrijdag 16 September Freaky Friday met DJ Salinas

Vrijdag kan er weer gedanst worden in de Taverne! Deze avond niet alleen maar old school funk en disco op 12" vinyl, maar ook early nineties house en hedendaagse hits.

Het fameuze buurtfeest Tuindorp is aanstaande…

16 september 2022

Alles wat Tuindorp te bieden heeft op één dag...

Op zaterdag 24 september wordt voor de achtste keer het Buurtfeest Tuindorp georganiseerd. Het wordt een dag met alles wat Tuindorp te bieden heeft. Van kunstenaars tot hoveniers en van muzikanten tot topkoks.

Samen lezen in de bibliotheek in Bergen

16 september 2022

Een literaire activiteit die verbeeldingskracht en ontmoetingen stimuleert

Vanaf donderdag 29 september organiseert Bibliotheek Kennemerwaard, in samenwerking met de Culturele Apotheek, de nieuwe activiteit ‘Samenlezen’ in de locatie Bergen.

Fietsmaatjes gezocht voor de duofiets in Schoorl

16 september 2022

We zoeken vrijwilligers die als bestuurder willen fietsen met iemand die dit niet meer zelfstandig kan

Welzijn Bergen is op zoek naar een of meer fietsmaatjes in Schoorl om samen met iemand op een duofiets te fietsen. Passagiers (en bestuurders) genieten vaak erg van deze tochtjes in de buitenlucht.

Toneellessen voor kinderen, volwassenen en senioren in Bergen

16 september 2022

Wanneer: op maandagavond 10 oktober is de start

Leef Theater is in 2019 opgericht door Barbara Sofie van Middelkoop en Gert den Boer, die beiden met hun gezin in Bergen wonen.

Wereldkampioenschap levende standbeelden

16 september 2022

Waar en wannneer: Alkmaar op 15 en 16 oktober a.s.

Verroer je niet, want alle professionele internationale levende beelden zijn weer in beweging gekomen. Na een lange periode van echte stilstand zijn ze terug als nooit tevoren. En hoe: Alkmaar stroomt over van mooie, leuke, ontroerende, spectaculaire en prachtige levende standbeelden.

KunstenaarsCentrumBergen 75 jaar: De Toekomst is NU

16 september 2022

De tentoonstelling loopt t/m 30 oktober en wordt op zondag 2 oktober feestelijk geopend door Adriaan van Dis

We leven in een onrustige tijd. Vraagstukken als technologische ontwikkelingen, immigratie, polarisatie en verschuivende opvattingen over man-vrouw en gender dringen zich aan ons op. Bovenal overheerst het klimaatprobleem – een dreiging die ons dwingt tot snel handelen.

Kom sporten in Schoorl, Bergen en de Egmonden!

Ontdek sporten in de buurt met de beweegstrippenkaart 50+

De zomervakantie is achter de rug en dat betekent dat ook voor sportaanbieders een nieuw sportseizoen begint. De ideale gelegenheid om iets nieuws te proberen. Kom laagdrempelig in beweging bij sportaanbieders in de buurt met de beweegstrippenkaart voor 50+. In Duindorp Schoorl een groot succes, maar nu ook in Bergen en binnenkort in de Egmonden!

De Zilte Zoen KlimduinRUN komt terug naar Schoorl

16 september 2022

Wanneer: zondag 18 september a.s.

De Zilte Zoen KlimduinRUN komt weer terug naar Duindorp Schoorl. Het evenement is een internationale wedstrijd met zijn roots in de atletiek en wordt sinds 2007 georganiseerd door AV Trias.

Stoptober: samen stoppen met roken!

16 september 2022

De negende editie van Stoptober komt eraan...

De actie Stoptober geeft iedereen die wil stoppen met roken alle steun om 28 dagen niet te roken. En dat is belangrijk, want na een periode van 28 dagen niet roken, is de kans 5x groter dat je blijvend stopt. GGD Hollands Noorden ondersteunt de landelijke campagne en roept rokers in de regio Noord-Holland-Noord op om ook mee te doen.

Zeven stappen naar geluk…

16 september 2022

lezing en expositie in het kerkje van Groet

Het is twintig jaar geleden dat Marieke Krista Engelbregt, Bergense kunstenares, dichter en schrijfster van het boek ‘Zee van Licht’ na een droom begon met schilderen.

Verrassende routes door de natuur bij Egmond Wandel Marathon

Schrijf je in voor de Egmond Wandel Marathon, dé start van het nieuwe wandeljaar

Op zaterdag 21 en zondag 22 januari 2023 staat de achttiende editie van de Egmond Wandel Marathon op de wandelagenda. Deze start van het nieuwe wandeljaar mag je niet missen. Wandelliefhebbers komen vanuit het hele land naar Egmond aan Zee om de prachtige routes van 10,5 en 21,1 km door de duinen en over het strand te beleven.

Friso ten Holt, ‘Een ode aan zee, licht en lucht’

16 september 2022

Jeroen Krabbé zal op zaterdag 24 september om 16.00 uur in de Eerste Bergensche Boekhandel de tentoonstelling officieel openen

In de Eerste Bergensche Boekhandel zijn tot en met 1 oktober originele etsen te bezichtigen van de schilder Friso ten Holt (1921-1997). Ter gelegenheid van deze tentoonstelling is het cahier Een ODE aan zee, licht en lucht uitgegeven.

Vol programma aankomend weekend bij de Taverne

9 september 2022

Vrijdag 9 september Thank God It's Steef!

Vrijdag 9 september Thank God It's Steef!

Op zoek naar: grijze garnalen, platte vissen, knippende krabben en vooral veel plezier…

9 september 2022

Het duurt ongeveer 1,5-2 uur en kost 3,00 euro per volwassene (kinderen zijn gratis)

Op 18 september gaat IVN weer korren in Bergen aan Zee. Korren gebeurt met een groot net dat door de IVN-gids in zee wordt geplaatst en door de deelnemers vanaf de vloedlijn enkele honderden meters door de branding wordt getrokken.

Masterclass Lori Lieberman (‘Killing Me Softly’) bij Songwriterschool

8 september 2022

Peter van Vleuten, oprichter en docent bij de Songwriterschool, is enthousiast dat Lori Lieberman ja heeft gezegd op zijn uitnodiging

Op maandag 19 september is Lori Lieberman vanuit Los Angeles via livestream te gast bij de Bergense Songwriterschool voor een masterclass songwriting. Als je interesse hebt voor zelf liedjes schrijven, is dit een unieke kans om live les te krijgen van een van de beste Amerikaanse songwriters van de afgelopen veertig jaar. Lori geeft tips, vertelt haar ervaringen en beantwoordt vragen van deelnemers.

Funky Soul aan de kust

9 september 2022

Waar en wanneer: Restaurant Zilt op zondag 11 september a.s.

Op deze zondag treden Frank Bilsen (toetsenman) en Steven de Geus (gitaar en zang) op bij Zilt in Bergen aan Zee van 16-19 uur. De mannen komen gewoon lekker relaxt spelen tijdens het tweede weekend van jazz&sail.

Beeldhouwen met beitels voor volwassenen en kinderkunstatelier

9 september 2022

Wil je dit een keer proberen? Kom meedoen, in drie lessen kan je al een simpele sculpture gemaakt hebben

Heerlijk om te doen in het begin van de herfst, naar binnen gaan en een beeld naar buiten brengen.. Door het beeldhouwen met beitels leer je beslissingen te nemen, 3-dimensionaal te denken, en in een Zen-staat helemaal in het nu te zijn.

Concerten in Groet, Schoorl en Bergen aan Zee

9 september 2022

Kleintje Duinstreek Kamermuziek Festival 9, 10 en 11 september

In het voorjaar was het door de corona-omstandigheden nog te vroeg voor het geplande Duinstreek Kamermuziek Festival, de vijfde editie.

Cursus ‘omgaan met een naaste met depressie’

9 september 2022

Heeft u iemand in uw familie of directe omgeving met een depressie, dan wordt uw eigen leven daar flink door beïnvloed

Speciaal voor familieleden en direct betrokkenen van mensen met een depressie geeft GGZ Noord-Holland-Noord de cursus ‘Omgaan met een depressieve naaste’. De cursus start donderdag 29 september in Alkmaar.

Snuffelmarkt van The Sea Sight Singers terug

9 september 2022

Waar en wanneer: Plein op zaterdag 10 september

We zijn we weer terug! Leden van het Bergens gemengd koor The Sea Sight Singers staan op het Plein centrum Bergen tussen...

Wandeling in de duinen op 11 september

9 september 2022

Op zoek naar de eerste herfstkleuren

Zondag 11 september gaat IVN-gids Jos Bos een wandeling maken door het duingebied vanuit de Schaapskooi in Bergen.

Inschrijving Groet uit Schoorl Run geopend

9 september 2022

Aankomende editie vindt plaats op zondag 12 februari 2023

Jaarlijks op de tweede zondag van februari trekken 10.000 hardlopers naar de Noord-Hollandse badplaats om mee te doen aan de Groet uit Schoorl Run.

September vol activiteiten in de STOKED! Beachbar

2 september 2022

In het weekend van 2, 3 en 4 september pakken de brouwers meteen al uit (foto: Ralph de Jongh)

Brouwerij STOKED! uit Bergen eindigt de laatste drie weken vol activiteiten in de Beachbar in Bergen aan Zee.

Kleintje Duinstreek Kamermuziek Festival

2 september 2022

Waar en wanneer: Groet en Schoorl op 9, 10 en 11 september

In het voorjaar was het door de corona-omstandigheden nog te vroeg voor het geplande Duinstreek Kamermuziek Festival, de vijfde editie.

Partij Ons Dorp
close-link
Terug