Deel

La Rose & Robèrt C3 Funeral Services

Column: Rob van de Pas

La Rose & Robèrt C3 Funeral Services

Onlangs zat ik met mijn goede vriendin Hanneke Roos, onder het genot van een strak-droge Chablis, wat te brainstormen en te mijmeren over een nieuwe Bergense onderneming zónder te veel aftersales. Gewoon goed geld verdienen zonder te veel gezeik. Wel een absoluut TOP-product leveren, maar vooral eenmalige events of transacties.

De huidige business van Hanneke is lucratief maar bewerkelijk. Zij verzorgt de verhuur van de betere particuliere Bergense huizen. Bovendien heeft het Egmondse raadslid Marcel Halff van D66 die branche een stok tussen de benen gegooid door nieuwe spookstraten met leegstaande huizen te creëren. Tja, de welgestelde Bergense huizenbezitter gaat nu eenmaal graag met vakantie én niet alleen, zoals meneer Halff, in de bouwvak. Maar goed, over dat achterlijke plan met die 60 dagen verhuur is het laatste woord nog lang niet gezegd en/of geschreven. Daarnaast ben ík inmiddels twaalf jaar adviseur in de commerciële psychologische communicatie en kan helaas niet objectief vaststellen dat de mensheid wat aan mij heeft gehad of nog gaat krijgen.

Dus even terug naar het nieuwe bedrijf van Hanneke en mijzelf. We spelen met de gedachten om in ons dorp een exclusieve begrafenis-service te gaan beginnen. We hebben al een naam, een website UNDER CONSTRUCTION en een plan. Wat we nog missen is een serieuze input van de lezers van mijn columns, in beginsel onze doelgroep. En daarnaast zoeken wij natuurlijk nog wat vermogende dorpsgenoten die ons financieel willen ondersteunen en daardoor wat meer rendement op hun spaargeld maken dan bij de ING, ABNAMRO of de Rabobank. Onze pay-off, als werktitel, is al bedacht: ‘De één zijn dood is de ander zijn brood’. Althans, dat moet natuurlijk wel chiquer, maar u begrijpt wel wat wij onze investeerders willen bieden.

We gaan voor absolute exclusiviteit en dus zeker niet ‘schieten onder de duiven’ van de lokale discount uitvaartverzorgers. Die laten we gewoon hun ding doen. Daar is een doelgroep voor. Koffie, cake en een net niet eikenhouten kist. Prima, dat is voor de Yardens, Monuta’s en nog wat Cash & Coffin begrafenisboeren. We gaan ook niet faciliteren in allerhande Zweefteef Reiki Uitvaarten, compleet met herbelevings- en reïncarnatietrips in de Algarve.

Nee, wat dan wel? We gaan het op een typisch Bergense wijze invullen. We hebben een basis uitvaartinvestering bedacht van € 25.000,-. Want als je geld zat hebt, moet je zeker niet beknibbelen op het ‘laatste feestje’. De eerste indruk bij leven is belangrijk, maar de laatste kun je echt maar één keer doen. En een beetje ‘Friday Evening Fabels Golddigger’ zal het haar te vroeg overleden ‘mecenas’ toch zeker wel gunnen? Waarschijnlijk zal ze enkele weken later bij de notaris vaststellen dat ze slechts nog één keer op kosten van de erven naar de botox-fabriek mag en dan is het ‘schluss’. Anyhow, de uitvaart wordt er één die het dorp zich nog lang zal herinneren.

De kandidaat-overledenen kunnen bij leven al kiezen voor een thema met bijpassende BN’er als ‘persoonlijke huisvriend’ die zónder een stapel ritselende A4’tjes op indrukwekkende wijze de uitvaart door de tijd begeleidt. Je hebt tenslotte memorabel rijk geleefd en dan laat je jezelf niet als een tokkie naar de spreekwoordelijke huisvuilcentrale afvoeren.
Oh ja, wat vindt u van onze naam La Rose & Robèrt C3 Funeral Services? C3 staat voor Champagne, Caviar and Coffin.

The last shirt has no money pockets. But we do!

Robbie,
chief exclusive and executive funeral supervisor

Meer 'Columns':

Kwartiermaker, een wakkere haas

15 november 2019

Column: JoMo

We krijgen in Bergen een kwartiermaker. Is dat iemand, die elk kwartier iets maakt, zoals een broodjesbakker? Welnee...

Bergense Griepprik Parade

8 november 2019

Column: Rob van de Pas

Het leek afgelopen dinsdag wel de Moeder der Uitverkopen. Een grijze stoet vitale en andere 60 plussers liep, in...

Kauw... Niet voor de poes

Column: Yvon Bos Eyssen

Mijn verre voorvaderen kennen het Parkhotel nog als Erica.

Vakantie

15 november 2019

Column: Kraantje

In verband met vakantie... deze week geen column van Kraantje.

NOx en NH3 én maak het vooral heel ingewikkeld

1 november 2019

Column: JoMo

Een metropool is een agglomeratie van stadjes en dorpen die leidt tot één grootstedelijk gebied met vaak meer dan vijf miljoen inwoners.

OntLUSTerend

25 oktober 2019

Column: Rob van de Pas

Ik zit met twee benen in één pijp. Feitelijk ben ik op dit moment overvallen door een acute vorm van ambivalentie.

Kauw: Witte rook

25 oktober 2019

Column: Yvon Bos Eyssen

"Hé Ton, ook aan een patatje oorlog, hoe is het met jou?", roept een lange vent. Hé Lange, jij ook een vette bek halen?"

Schaamstreken

18 oktober 2019

Column: Kraantje

‘Ben je vrijdag bij de opening van de Kunst10Daagse?’ ‘Nee, ik ben een lang weekend weg. Even lekker naar een stad toe met...

Via Dolorosa met happy end

18 oktober 2019

Column JoMo

Driehonderd kunstenaars van uiteenlopend pluimage leggen gespannen de laatste hand aan hun creaties.

Kauw... Spektakel

11 oktober 2019

Column: Yvon Bos Eyssen

Ik zit nog bij te komen van de Ronde van Bergen. Zoveel mensen op de been... totdat er een zijn/haar poot verzwikt en in het Rode Kruis tentje beland.

Vorkje prikken met Krikke

11 oktober 2019

Column: Rob van de Pas

Ik denk dat we het moeten doen. Echt waar, dit is een ultieme kans voor Bergen. Een nieuwe burgemeester kiezen of aanstellen die slecht ligt...

Opstandelingen en het BING-rapport

4 oktober 2019

Column: Gerrit Mollema

Ze kruipen weer eens achter hun computerschermen. Van tijd tot tijd komen drie Opstandelingen bij elkaar om...

Challenge

4 oktober 2019

Column: JoMo

Om spelers de kans te geven een arbitraire beslissing aan te vechten en tegelijkertijd het voortdurend lamleggen van het spel te voorkomen, is de challenge uitgevonden...

Genderneutraal Aagtdorp-Oost

27 september 2019

Column: Rob van de Pas

Vanaf nu moet alles genderneutraal. Niet dat ik het wil, maar de genderneutrale actiegroep STOP...

Kauw: Kan jij een geheim bewaren?

Column: Yvon Bos Eyssen

Geduldig trippel ik met wat maten rond onder de grote lelijke parasols bij de snackbar tegenover Wokke. Mensenbenen passeren ons links en rechts...

Recht praten

20 september 2019

Column: Kraantje

‘Het gaat goed met Nederland.’ ‘Oh ja, is dat zo?’ ‘Heb je onze Barbarossa van de week niet de troonrede horen uitspreken.

Beroerka

20 september 2019

Column: JoMo

Als je er in de jaren zestig een beetje bij wilde horen op Curaçao, dan had je een tweedehands barrel van Amerikaanse makelij met glimmende velgen...

Drugshol op het Binnenhof

13 september 2019

Column: Rob van de Pas

We hebben in Bergen Centrum dus een drugshol. Althans, een woonhuis op het Binnenhof waarin de handel in allerhande verdovende middelen wordt gefaciliteerd.

Kauw: Jazz&Sail

13 september 2019

Column: Yvon Bos Eyssen

Vanaf de kerktoren hoorde ik een kakofonie van bekende songs van weleer, terwijl vele bezoekers tegen elkaar aan kropen.

Cheerio

6 september 2019

Column: Kraantje

‘Heb je het gehoord? Het is eindelijk zo ver, er wordt nu echt met aftellen begonnen, als ik het nieuws mag geloven.’ ‘Het heeft anders wel lang genoeg geduurd.

Kermis en de eenvoud van het leven

6 september 2019

Column: JoMo

Traditioneel loop ik jaarlijks mijn rondje over de Alkmaarse kermis en eindig ik in de poffertjeskraam. Je eet ze met een vette klont boerenboter...

Donderdag 3 maart 2020: Beste mevrouw Hafkamp, lieve Hetty

30 augustus 2019

Column: Rob van de Pas

Hier sta ik dan…

Een beneveld dorp aan de kust

30 augustus 2019

Column: Yvon Bos Eyssen

Het is een mooie titel voor een boek, net als 'Terug naar de kust'. Nevelen verdampen in deze tijd van het jaar langzaam door de warmte van de zon.

De leugen regeert

24 augustus 2019

Column: Kraantje

‘Ik lees het niet meer hoor, ik kan er niet meer tegen.’ ‘Waar tegen?’ ‘Tegen al dat negatieve nieuws, er worden alleen maar problemen aangekaart...

Bergen koopt Loppersum

23 augustus 2019

Column: JoMo

Die Trump mag een rare kwast zijn maar is wel een creatieve vogel. Je doet gewoon een bod op een land. Lijkt me voor Bergen ook wel wat...

Kauw: Regelmatig zit ik bovenop het goudhaantje

16 augustus 2019

Column: Yvon Bos Eyssen

Nou zijn er zoveel gouden haantjes in Bergen, maar ik bedoel de windhaan op de toren van de katholieke kerk aan de Dorpsstraat.

Wakker

9 augustus 2019

Column: Kraantje

‘Was jij afgelopen weekend ook zo trots?’ ‘Trots? Waarop had ik trots op moeten zijn?’

Van vertrouwen word je vrolijk

9 augustus 2019

Column: JoMo

Dit weekend bezocht ik het jazzfestival in Sterpigny, een onooglijk klein gehuchtje in het niemandsland van de Hoge Ardennen.

Lange Tenen & Korte Lontjes

2 augustus 2019

Column: Rob van de Pas

Wat is dat toch? Die vertrutting van de maatschappij? Je mag tegenwoordig niets meer ergens expliciet wat van vinden of je krijgt een bak modder over je heen.

Kauw: Wat een uitslover, de intellectueel uithangen...

2 augustus 2019

Column: Yvon Bos Eyssen

De mussen vielen laatst van het dak, zo heet was het. Bij het ijspaleis vond ik een ijshoorntje en daarmee vloog ik naar een schaduwrijk plekje hoog in de boom.

De opstandelingen

26 juli 2019

Column: Kraantje

‘Het maakt wel wat los zo’n televisieprogramma. De ene columnist na de andere vindt het zelfs nu nog nodig om zijn/haar licht erover te laten schijnen.’

Zoals het klokje thuis tikt...

26 juli 2019

Column: JoMo

Vakantie brengt vele reizigers naar exotische oorden ver van huis. Afgezien van de all-in reizen, waar je ongestoord de ganse dag rond het zwembad hangt...

Balletje Bernt

19 juli 2019

Column: Rob van de Pas

Sinds afgelopen weekend lagen op mijn bureau een maagdelijk wit schrijfblok en een Waterman vulpen geduldig te wachten op mijn eerste komkommercolumn...

Kauw: Boven in de toren hoor ik het beneden gonzen

19 juli 2019

Column: Yvon Bos Eyssen

Is er een opstand in het dorp? Ach ja, de bijen doen zich tegoed aan de bloesem van de lindebomen.

Terug