Deel

La Rose & Robèrt C3 Funeral Services

Column: Rob van de Pas

La Rose & Robèrt C3 Funeral Services

Onlangs zat ik met mijn goede vriendin Hanneke Roos, onder het genot van een strak-droge Chablis, wat te brainstormen en te mijmeren over een nieuwe Bergense onderneming zónder te veel aftersales. Gewoon goed geld verdienen zonder te veel gezeik. Wel een absoluut TOP-product leveren, maar vooral eenmalige events of transacties.

De huidige business van Hanneke is lucratief maar bewerkelijk. Zij verzorgt de verhuur van de betere particuliere Bergense huizen. Bovendien heeft het Egmondse raadslid Marcel Halff van D66 die branche een stok tussen de benen gegooid door nieuwe spookstraten met leegstaande huizen te creëren. Tja, de welgestelde Bergense huizenbezitter gaat nu eenmaal graag met vakantie én niet alleen, zoals meneer Halff, in de bouwvak. Maar goed, over dat achterlijke plan met die 60 dagen verhuur is het laatste woord nog lang niet gezegd en/of geschreven. Daarnaast ben ík inmiddels twaalf jaar adviseur in de commerciële psychologische communicatie en kan helaas niet objectief vaststellen dat de mensheid wat aan mij heeft gehad of nog gaat krijgen.

Dus even terug naar het nieuwe bedrijf van Hanneke en mijzelf. We spelen met de gedachten om in ons dorp een exclusieve begrafenis-service te gaan beginnen. We hebben al een naam, een website UNDER CONSTRUCTION en een plan. Wat we nog missen is een serieuze input van de lezers van mijn columns, in beginsel onze doelgroep. En daarnaast zoeken wij natuurlijk nog wat vermogende dorpsgenoten die ons financieel willen ondersteunen en daardoor wat meer rendement op hun spaargeld maken dan bij de ING, ABNAMRO of de Rabobank. Onze pay-off, als werktitel, is al bedacht: ‘De één zijn dood is de ander zijn brood’. Althans, dat moet natuurlijk wel chiquer, maar u begrijpt wel wat wij onze investeerders willen bieden.

We gaan voor absolute exclusiviteit en dus zeker niet ‘schieten onder de duiven’ van de lokale discount uitvaartverzorgers. Die laten we gewoon hun ding doen. Daar is een doelgroep voor. Koffie, cake en een net niet eikenhouten kist. Prima, dat is voor de Yardens, Monuta’s en nog wat Cash & Coffin begrafenisboeren. We gaan ook niet faciliteren in allerhande Zweefteef Reiki Uitvaarten, compleet met herbelevings- en reïncarnatietrips in de Algarve.

Nee, wat dan wel? We gaan het op een typisch Bergense wijze invullen. We hebben een basis uitvaartinvestering bedacht van € 25.000,-. Want als je geld zat hebt, moet je zeker niet beknibbelen op het ‘laatste feestje’. De eerste indruk bij leven is belangrijk, maar de laatste kun je echt maar één keer doen. En een beetje ‘Friday Evening Fabels Golddigger’ zal het haar te vroeg overleden ‘mecenas’ toch zeker wel gunnen? Waarschijnlijk zal ze enkele weken later bij de notaris vaststellen dat ze slechts nog één keer op kosten van de erven naar de botox-fabriek mag en dan is het ‘schluss’. Anyhow, de uitvaart wordt er één die het dorp zich nog lang zal herinneren.

De kandidaat-overledenen kunnen bij leven al kiezen voor een thema met bijpassende BN’er als ‘persoonlijke huisvriend’ die zónder een stapel ritselende A4’tjes op indrukwekkende wijze de uitvaart door de tijd begeleidt. Je hebt tenslotte memorabel rijk geleefd en dan laat je jezelf niet als een tokkie naar de spreekwoordelijke huisvuilcentrale afvoeren.
Oh ja, wat vindt u van onze naam La Rose & Robèrt C3 Funeral Services? C3 staat voor Champagne, Caviar and Coffin.

The last shirt has no money pockets. But we do!

Robbie,
chief exclusive and executive funeral supervisor

Meer 'Columns':

Drugshol op het Binnenhof

13 september 2019

Column: Rob van de Pas

We hebben in Bergen Centrum dus een drugshol. Althans, een woonhuis op het Binnenhof waarin de handel in allerhande verdovende middelen wordt gefaciliteerd.

Kauw: Jazz&Sail

13 september 2019

Column: Yvon Bos Eyssen

Vanaf de kerktoren hoorde ik een kakofonie van bekende songs van weleer, terwijl vele bezoekers tegen elkaar aan kropen.

Cheerio

6 september 2019

Column: Kraantje

‘Heb je het gehoord? Het is eindelijk zo ver, er wordt nu echt met aftellen begonnen, als ik het nieuws mag geloven.’ ‘Het heeft anders wel lang genoeg geduurd.

Kermis en de eenvoud van het leven

6 september 2019

Column: JoMo

Traditioneel loop ik jaarlijks mijn rondje over de Alkmaarse kermis en eindig ik in de poffertjeskraam. Je eet ze met een vette klont boerenboter...

Donderdag 3 maart 2020: Beste mevrouw Hafkamp, lieve Hetty

30 augustus 2019

Column: Rob van de Pas

Hier sta ik dan…

Een beneveld dorp aan de kust

30 augustus 2019

Column: Yvon Bos Eyssen

Het is een mooie titel voor een boek, net als 'Terug naar de kust'. Nevelen verdampen in deze tijd van het jaar langzaam door de warmte van de zon.

De leugen regeert

24 augustus 2019

Column: Kraantje

‘Ik lees het niet meer hoor, ik kan er niet meer tegen.’ ‘Waar tegen?’ ‘Tegen al dat negatieve nieuws, er worden alleen maar problemen aangekaart...

Bergen koopt Loppersum

23 augustus 2019

Column: JoMo

Die Trump mag een rare kwast zijn maar is wel een creatieve vogel. Je doet gewoon een bod op een land. Lijkt me voor Bergen ook wel wat...

Kauw: Regelmatig zit ik bovenop het goudhaantje

16 augustus 2019

Column: Yvon Bos Eyssen

Nou zijn er zoveel gouden haantjes in Bergen, maar ik bedoel de windhaan op de toren van de katholieke kerk aan de Dorpsstraat.

Wakker

9 augustus 2019

Column: Kraantje

‘Was jij afgelopen weekend ook zo trots?’ ‘Trots? Waarop had ik trots op moeten zijn?’

Van vertrouwen word je vrolijk

9 augustus 2019

Column: JoMo

Dit weekend bezocht ik het jazzfestival in Sterpigny, een onooglijk klein gehuchtje in het niemandsland van de Hoge Ardennen.

Lange Tenen & Korte Lontjes

2 augustus 2019

Column: Rob van de Pas

Wat is dat toch? Die vertrutting van de maatschappij? Je mag tegenwoordig niets meer ergens expliciet wat van vinden of je krijgt een bak modder over je heen.

Kauw: Wat een uitslover, de intellectueel uithangen...

2 augustus 2019

Column: Yvon Bos Eyssen

De mussen vielen laatst van het dak, zo heet was het. Bij het ijspaleis vond ik een ijshoorntje en daarmee vloog ik naar een schaduwrijk plekje hoog in de boom.

De opstandelingen

26 juli 2019

Column: Kraantje

‘Het maakt wel wat los zo’n televisieprogramma. De ene columnist na de andere vindt het zelfs nu nog nodig om zijn/haar licht erover te laten schijnen.’

Zoals het klokje thuis tikt...

26 juli 2019

Column: JoMo

Vakantie brengt vele reizigers naar exotische oorden ver van huis. Afgezien van de all-in reizen, waar je ongestoord de ganse dag rond het zwembad hangt...

Balletje Bernt

19 juli 2019

Column: Rob van de Pas

Sinds afgelopen weekend lagen op mijn bureau een maagdelijk wit schrijfblok en een Waterman vulpen geduldig te wachten op mijn eerste komkommercolumn...

Kauw: Boven in de toren hoor ik het beneden gonzen

19 juli 2019

Column: Yvon Bos Eyssen

Is er een opstand in het dorp? Ach ja, de bijen doen zich tegoed aan de bloesem van de lindebomen.

Nooit meer Frans

12 juli 2019

Column: Kraantje

‘Wat zal ik het missen als ik terug kom van vakantie, nooit meer Frans.’ ‘Bedoel je dat je het huiswerk Frans overhoren...

Schoorls onkruid

12 juli 2019

Column: JoMo

Na twee weken vakantie heeft de natuur genadeloos toegeslagen in de tuin. Mijn vrouw wordt bij het aanzien haast moedeloos van het werk dat in het verschiet ligt.

Houdbaarheidsdatum

21 juni 2019

Column: Rob van de Pas

Bestuurders komen én bestuurders gaan. Ministers, staatssecretarissen, wethouders, Tweede Kamerleden, gedeputeerden en...

Kauw: Luister eens goed naar elk vogeltje dat zingt zoals het gebekt is

21 juni 2019

Column: Yvon Bos Eyssen

Ik ben een geluksvogel zoals vele bijzondere vogels en nestjes in Bergen dat zijn. Ja, ik voel mij bevoorrecht te wonen in dit wonderschone dorp.

Nieuw begin

14 juni 2019

Column: Kraantje

‘Wat een feest van de week, het is ieder jaar weer bijzonder om te zien hoe uitgelaten en blij iedereen is.’

Zonder titel

14 juni 2019

Column: JoMo

De Belgische surrealist René Magritte kent u ongetwijfeld van zijn pijp. Daaronder had hij geschreven: “dit is geen pijp”.

Kauw

7 juni 2019

Column: Yvon Bos Eyssen

Graag zit ik in de toren van de Ruïnekerk wat te mijmeren. Dan denk ik aan vervlogen tijden of kijk naar beneden en gluur naar de mensen die komen en gaan.

Een nieuwe Burrie…!

7 juni 2019

Column: Rob van de Pas

Op 3 maart 2008 werd onze burgermoeder drs. Hetty Hafkamp benoemd tot Burrie van De Heerlijkheid Bergen én die rakkers uit Egmond en Schoorl.

Groepsdenken

31 mei 2019

Column: Kraantje

‘Help, ik ben door A gevraagd of ik mee wil op cursus?’ ‘En waar wil ze met jou dan naar toe?’ ‘Ze wil onze vriendschap verdiepen door in Egmond aan Zee op cursus te gaan.

Gewoon hartstikke leuk

31 mei 2019

Column: JoMo

Hortend, knarsend en sputterend komt de kleine eencilinder Listermotor in beweging. Als ie eenmaal op toeren is, geeft ie een aangenaam en vertrouwd ritme...

#NeemIkNuWelOfNietEenLabrador

24 mei 2019

Column: Rob van de Pas

Mijn vorige column over labrador Cooper heeft nogal wat reacties opgeleverd. Vooral veel tips & tricks om zo’n overenthousiaste sloper...

Lijkt het je leuk om in een column je licht over Bergen te laten schijnen?

24 mei 2019

Tijd voor een nieuwe schrijvende ster!

Heb je wat tijd over en lijkt het je leuk om één keer in de twee weken een column te schrijven over...

Alle perken te buiten...

17 mei 2019

Column: Kraantje

‘Ga jij dit weekend naar de hoveniersmarkt?’ ‘De bloemetjes buiten zetten? Nou ik begreep dat dat sowieso niet zo maar gaat.

Erica en Sisyphus

17 mei 2019

Column: JoMo

Ik kon simpelweg niet geloven dat de eigenaar van het Parkhotel tweehonderdduizend steentjes met de hand zou schoonbikken om...

Zwanenzang

10 mei 2019

Column: Henkoo

Er moet maar eens een einde komen aan dat kritische gedoe.

Sloper Cooper is mijn naam én faam…

10 mei 2019

Column: Rob van de Pas

In 2002 kregen Ingrid en ik onze eerste jonge hond. Beer, een bruine labradorpup van acht weken en twee jaar later kreeg Beer

Stilstaan

3 mei 2019

Column: Kraantje

‘Sta jij nog stil bij 4 mei?’ ‘Of ik nog stil sta bij de Nationale Dodenherdenking of dat ik 2 minuten stil ben op 4 mei bedoel je?

Terug