Kunstenaars kunnen zich weer inschrijven voor de Kunst10Daagse 2023

Maar, het is wel duurder geworden...

Kunstenaars kunnen zich weer inschrijven voor de Kunst10Daagse 2023

De inschrijving voor deelname aan deKunst10Daagse 2023 is van start gegaan en is mogelijk t/m 31 mei. De Kunst10Daagse vindt plaats van vrijdag 20 oktober tot en met zondag 29 oktober 2023.

De volgende zaken gaan in 2023 veranderen:
Het inschrijftarief gaat naar € 140,- individueel en € 350,- voor een galerie. Wij ontkomen voor 2023 niet aan een verhoging van de tarieven. Onze kosten zijn vorig jaar al fors gestegen waardoor wij in de rode cijfers kwamen. We voorzien voor 2023 verdere kostenstijgingen. Zoals bekend ontvangt het bestuur geen vergoeding en is de enige betaalde parttime kracht onze coördinator Charda Jansen. Wilt u meer weten over de K10D in het afgelopen jaar? Lees dan ons jaarverslag 2022.
Wij stappen af van de groepsinschrijving. Het is vanaf 2023 alleen nog mogelijk om individueel of als galerie in te schrijven. Het is daarbij wel mogelijk om bij de individuele inschrijving aan te geven dat men tot een groep behoort.

Deze stap is genomen om elke kunstenaar op dezelfde wijze zichtbaar te maken op onze website. In de catalogus zal een locatie waar individuele kunstenaars als groep exposeren, wel als groep zichtbaar zijn, maar op de website niet meer. Inschrijving als galerie is voorbehouden aan gevestigde galerieën.

We hebben de locatie-aanduiding op de site in Google Maps weggehaald. De adresinvoer voor Google Maps gaf te veel problemen en het is gebleken dat daar tegen aanvaardbare kosten geen goede systeemoplossing voor mogelijk is. Het inschrijfproces is daarmee ook eenvoudiger en gebruiksvriendelijker geworden.

Meer details over het inschrijfproces vindt u in de handleiding. Lees die goed door voordat u met uw inschrijving begint. Mocht u op problemen stuiten bij de inschrijving, vraag dan een andere kunstenaar of iemand anders om u te helpen.
Wij zetten de samenwerking met de Kunst- & Museumkrant voort maar de K10D zal de krant niet meer in Bergen verspreiden. De krant zal in een oplage van meer dan 22.000 beschikbaar zijn in musea en galerieën in Noord-Holland. Wij zetten meer in op de hardcover catalogus die we vorig jaar weer zijn gaan maken. De plattegrond zal alleen in de hardcover catalogus worden opgenomen en niet meer in de Kunst- en Museumkrant of in de (lokale) Flessenpost. Ook de site zal geen plattegrond meer bevatten.

Het afgelopen jaar zagen wij opnieuw dat niet iedere kunstenaar het profiel op de website invult. Dat is ontzettend jammer omdat het profiel de mogelijkheid biedt meer (achtergrond)informatie te verstrekken. Het profiel biedt u de kans uw werk meer onder de aandacht te brengen. Daarnaast geeft het een behoorlijk treurige aanblik op de website wanneer er zoveel lege profielen te zien zijn. Na acceptatie van uw deelname, begin juni, kunt u weer inloggen en uw profiel personaliseren met tekst, foto’s van uzelf en natuurlijk van uw werk.

Selectiecommissie, publieks- en juryprijs
De selectiecommissie bepaalt begin juni welke inschrijvingen kwalificeren voor deelname aan de K10D. De commissie nomineert daarbij ook vijftien kunstenaars voor de publieks- en juryprijs. Deze kunstenaars krijgen de gelegenheid om een werk in het informatiecentrum bij de Ruïnekerk ten toon te stellen. Uit deze inzendingen wordt een publieks- en juryprijs gekozen.

Programma
Wij zijn achter de schermen druk bezig met de voorbereidingen van de K10D. Ook het culturele programma krijgt al vorm. Er staan weer prachtige concerten, lezingen, fietstochten, rondleidingen en vrolijk straattheater voor jong en oud op stapel! In de Ruïnekerk spelen onder andere Carel Kraayenhof en Marietta Petkova de prachtige voorstelling ‘De Hand van een Beer’ op zondag 22 oktober. Deze twee meesters op hun instrumenten vonden elkaar in hun bewondering voor elkaar en voor de liefde voor de volksmuziek en maakten een autobiografisch programma. Dit is een unieke topontmoeting tussen piano en bandoneon.

Dit jaar werken wij voor de invulling van de programmering niet alleen samen met International Holland Music Sessions maar ook met Stichting Kunstgetij van Ed Bausch. Ed draagt al sinds jaar en dag zorg voor de culturele fietstochten en neemt nu ook een deel van de programmering in de Ruïnekerk ter hand. Voor meer nieuws en informatie over het programma tijdens de K10D bezoekt u onze website.

Noot van de redactie: De Flessenpost maakt in haar K10D-special een eigen plattegrond voor bezoekers zodat kunstenaars en locaties makkelijk vindbaar zijn.