Kunst10Daagse bestuur verhoogt tarieven deelname

Dit jaar is het kunstfestival van vrijdag 20 tot en met zondag 30 oktober

Kunst10Daagse bestuur verhoogt tarieven deelname

Het jaar 2022 was weliswaar een groot succes voor het evenement maar helaas heeft de organisatie het jaar 2022 met een klein verlies moeten afsluiten. Ondanks een recordaantal inschrijvingen, zijn de kosten hoger uitgevallen dan geraamd. Ze ontkomen er daarom niet aan om voor 2023 een verhoging van de inschrijftarieven in te voeren.

De volgende zaken gaan in 2023 veranderen:
Het inschrijftarief gaat naar € 140,- individueel en € 350,- voor een galerie. Wij ontkomen voor 2023 niet aan een verhoging. Onze kosten zijn vorig jaar al fors gestegen waardoor wij in de rode cijfers kwamen. We voorzien voor 2023 verdere kostenstijgingen. Zoals bekend ontvangt het bestuur geen vergoeding en is de enige betaalde parttime kracht onze coördinator Charda Jansen. Wilt u meer weten over K10D in het afgelopen jaar? Lees dan ons jaarverslag 2022.
Wij stappen af van de groepsinschrijving. Het is vanaf 2023 alleen nog mogelijk om individueel of als galerie in te schrijven. Het is daarbij wel mogelijk om bij de individuele inschrijving aan te geven dat men tot een groep behoort. Deze stap is genomen om elke kunstenaar op dezelfde wijze zichtbaar te maken op onze website. In de catalogus zal een locatie waar individuele kunstenaars als groep exposeren, wel als groep zichtbaar zijn, maar op de website niet meer. Nadere details over het inschrijfproces volgen bij de start van de inschrijving.

Wij zetten de samenwerking met de Kunst- & Museumkrant voort maar wij zullen de krant niet meer in Bergen verspreiden. De krant zal in een oplage van meer dan 22.000 beschikbaar zijn in musea en galerieën in Noord-Holland. Wij zetten meer in op de hardcover catalogus die we vorig jaar weer zijn gaan maken. De plattegrond zal alleen in de hardcover catalogus worden opgenomen en niet meer in de Kunst- en Museumkrant of in de (locale) Flessenpost. We halen ook de locatie aanduiding op de site in Google Maps weg. De adresinvoer geeft te veel problemen en het is gebleken dat daar tegen aanvaardbare kosten geen goede systeemoplossing voor mogelijk is. Met deze maatregelen hopen we de verkoop van de hardcover catalogus te stimuleren. Die inkomsten hebben wij hard nodig om het evenement te bekostigen.
Het is afgelopen jaar opnieuw gebleken dat niet iedere kunstenaar het profiel op de website invult. Dat is ontzettend jammer omdat het profiel de mogelijkheid biedt meer (achtergrond)informatie te geven. Het profiel biedt de kans uw werk meer onder de aandacht te brengen. Daarnaast geeft het een behoorlijk treurige aanblik op de website als er zoveel lege profielen te zien zijn. Na acceptatie van uw deelname begin juni, kunt u weer inloggen en uw profiel personaliseren met tekst, foto’s van uzelf en natuurlijk van uw werk.