Kunst en cultuurdebat Bergen

Waar en wanneer: De Blinkerd op woensdag 2 maart 19:30 uur

Kunst en cultuurdebat Bergen

Wat betekent kunst en cultuur voor jou? Door de coronacrisis hebben we als samenleving ervaren hoe het is om geen toegang te hebben tot kunst en cultuur. Met het zicht op de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart organiseert Bibliotheek Kennemerwaard in samenwerking met De Blinkerd een cultuurdebat.

Raadsleden van de gemeente Bergen gaan onder leiding van Rick Koster in debat. Want hoe zien zij de toekomst van de kunst en cultuursector? Er zal ook ruimte zijn voor vragen uit het publiek.

We beginnen de avond met een akoestisch optreden van Wies en de Liefde. Wies en de Liefde is een band uit Bergen bestaande uit Wies Kavelaar, Ton Nieuwenhuizen en Wouter Mooy. Wies en haar mannen spelen een mix tussen lyrisch geschreven, poëtische Nederlandstalige muziek gevoed door folk en kleinkunst invloeden.
Naast hun festivaloptredens (o.a. NDSM, Ruigoord, Vurige Tongen, HemeltjeLief) in hun rijdend theater (een oude stadsbus omgetoverd tot concertzaal) speelt het gezelschap al geruime tijd in theaters, kerkjes, en op pop-podia in Nederland (o.a. Victorie Alkmaar, Paradiso Amsterdam, Rode Hoed, De Mess Naarden, Cultuurkoepel).

We sluiten de avond af met een gedicht van Theo Olthuis, speciaal geschreven voor dit debat en door hem voorgedragen. Theo Olthuis is een schrijver/dichter. Olthuis schrijft gedichten en toneel voor kinderen en volwassenen. Daarnaast schreef hij liedjes en scènes voor televisie (Sesamstraat, Klokhuis en Koekeloere). Verder liedteksten voor o.a. Herman van Veen, Stef Bos, de muziektheatergroep Samba Salad en Kranenburgh Vocaal Ensemble.

Het debat wordt georganiseerd in samenwerking met De Blinkerd en EDIC.

Inloop vanaf 19:00 uur. Start programma 19.30 uur.
Deelname is gratis, aanmelden is wel noodzakelijk. Consumpties zijn voor eigen rekening.