Kranenburgh geeft de vloer aan KCB

Kranenburgh geeft de vloer aan KCB

Met de tentoonstelling De toekomst is NU en een uitgebreid, feestelijk programma pakt KunstenaarsCentrumBergen (KCB) gedurende de maand oktober flink uit ter gelegenheid van zijn 75-jarig jubileum. Museum Kranenburgh stelt hiervoor zijn gehele nieuwbouwvleugel ter beschikking.  Meer dan 100 van de in totaal 180 KCB-leden zullen met werk in de tentoonstelling vertegenwoordigd zijn. Denk hierbij aan schilderijen, sculpturen, grafiek, keramiek, fotografie, poëzie en meer. Het publieksprogramma omvat muziek, literatuur, film, rondleidingen en tal van educatieve activiteiten.

De tentoonstelling is voor het publiek te zien van 4 t/m 30 oktober 2022 en wordt op zondag 2 oktober feestelijk geopend door Adriaan van Dis, met als spreker Frits David Zeiler en een muzikale bijdrage van Kees Wieringa.

De toekomst is NU

De kunstenaarsvereniging kiest ervoor met zijn jubileumtentoonstelling direct te reflecteren op de actualiteit van een onrustige wereld, waarin vraagstukken als immigratie, polarisatie en verschuivende opvattingen over gender zich aan ons opdringen. Boven alles uit torent levensgroot het klimaatprobleem, een dreiging die de mensheid dwingt tot snel handelen: beslissingen die vandaag genomen worden, zullen van essentieel belang blijken voor het voortbestaan van de natuur en daarmee voor het leven en welzijn van toekomstige generaties. De KCB-leden reageren met hun werk op zeer uiteenlopende wijzen op deze realiteit.

Feestmaand

De maand oktober is voor het KCB ook en vooral een feestmaand vol bijzondere activiteiten. Zo brengt concertpianist Kees Wieringa op zondagavond 2 oktober de beroemde Canto Ostinato van componist en KCB-erelid Simeon ten Holt ten gehore. Naast aandacht voor de geschiedenis en ontwikkeling van het KCB omvat het programma onder meer een gevarieerde literaire- en muziekavond en een filmavond. Elke vrijdagmiddag zijn er instaprondleidingen, verzorgd door KCB-kunstenaars. Het educatieve programma, een samenwerking van KCB en Kranenburghs educatieve atelier Studio C, biedt de hele maand leuke kinderworkshops die door KCB-kunstenaars worden verzorgd: tekenen, grafiek maken, kleien, theaterles, collages maken. Voor meer informatie en reserveren: www.kranenburgh.nl/te-doen enwww.kunstenaarscentrumbergen.nl.

KCB

In 1947 stonden Charley Toorop, Adriaan Roland Holst en Constant Nieuwenhuis aan de wieg van KunstenaarsCentrumBergen. Vanaf het begin vertegenwoordigen de leden allerlei disciplines: van componisten, schrijvers en theatermakers tot schilders, fotografen, beeldhouwers en keramisten. Ze willen elkaar inspireren, steunen en versterken, onder meer door samen bijzondere exposities te maken. Het KCB is gehuisvest op de eerste verdieping van de villa van Museum Kranenburgh, waar het iedere 6 weken een nieuwe expositie presenteert.

Klik hier voor meer informatie.

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Kranenburgh geeft de vloer aan KCB Kranenburgh geeft de vloer aan KCB Kranenburgh geeft de vloer aan KCB Kranenburgh geeft de vloer aan KCB Kranenburgh geeft de vloer aan KCB Kranenburgh geeft de vloer aan KCB Kranenburgh geeft de vloer aan KCB Kranenburgh geeft de vloer aan KCB Kranenburgh geeft de vloer aan KCB Kranenburgh geeft de vloer aan KCB Kranenburgh geeft de vloer aan KCB Kranenburgh geeft de vloer aan KCB Kranenburgh geeft de vloer aan KCB Kranenburgh geeft de vloer aan KCB Kranenburgh geeft de vloer aan KCB Kranenburgh geeft de vloer aan KCB Kranenburgh geeft de vloer aan KCB Kranenburgh geeft de vloer aan KCB Kranenburgh geeft de vloer aan KCB