Kom meehelpen het strand schoon te maken tijdens de World Cleanup Day

Gratis toegang voor kinderen in het Zee Aquarium in Bergen aan Zee

Brouwerij STOKED! uit Bergen doet in het laatste weekend dat het open is mee aan de World Cleanup Day. Op zaterdag 17 September doet STOKED! samen met onder andere ‘Love. Not Waste.’ en het Zee Aquarium Bergen aan Zee mee aan de World Cleanup Day. Deelnemende kinderen krijgen een gratis entreekaartje voor het zeeaquarium en worden beloond met een ijsje in de STOKED! Beach Bar. Het weekend van 16 – 18 september is tevens het “Closing weekend”, waarbij er op vrijdag, zaterdag én zondag elke dag een optreden is.

World Cleanup Day: bundelen van krachten
Zaterdag 17 september is het World Cleanup Day. STOKED! is natuurlijk STOKED! over schone stranden en laat hun favoriete surfspot na het beachbar avontuur graag schoon achter. World Cleanup Day verenigt miljoenen vrijwilligers, overheden en organisaties in 191 landen om het wereldwijde afvalprobleem aan te pakken en de nieuwe en duurzame wereld op te bouwen. De happy activisten ‘Love. Not Waste.’ hebben een ludieke Beach Clean Bingo- kaart ontwikkeld en de gemeente Bergen faciliteert de clean up met grijpers en afvalzakken die je kunt afhalen bij de STOKED! Beach Bar vanaf 12:00 uur.

Ook het Zee Aquarium Bergen aan Zee wil de jeugd graag laten beseffen hoe belangrijk een schone oceaan is, en daarom bieden ze gratis entree voor alle deelnemende kinderen. Gaby van Wonderen, oprichtster van ‘Love. Not Waste.’ licht het initiatief toe: “Een cleanup is een praktische en persoonlijke manier om in actie te komen. Het laat zien dat iedereen een verschil kan maken en onderdeel kan zijn van de oplossing om te voorkomen dat plastic in onze bodem en oceanen terecht komt.” Pieter Vader van STOKED! vult aan: “STOKED! vindt een schoon strand erg belangrijk, daarom willen we kleine helden graag gaan belonen voor het opruimen van het strand. Na de activiteit krijg je een gratis ijsje van NICE en kan je bovendien gratis het aquarium in. Wat wil je nog meer!”

Closing weekend van STOKED! Beach Bar met allerlei activiteiten
Op vrijdag 16 september is DJ Thank God it’s Steef van de partij die op vinyl plaatjes gaat draaien om het weekend in te luiden. Op 17 september treedt Miss Tahloulah May op. De synthesist en composer produceert muziek “straight from the soul” en gaat live een mellow mix van Electro, Techno en Hip Hop mixen met haar modular system. Op 18 september verzorgen Ralph de Jongh & Friends de slotact van het weekend met een live optreden vanaf 16:00 uur. De blueszanger wordt door Blizzards omschreven als een echt rauw talent met een geweldig gevoel voor blues. Bij het grote publiek is Ralph voornamelijk bekend als blueszanger, maar hij kan ook goed overweg met een penseel. Speciaal deze dag is er daarom op het terras van de beachbar een mini-expo ingericht met zijn schilderijen. Verwacht veel expressionistische werken met veel kleur en dynamiek. De expositie is vanaf 14.00 uur te bezoeken.