Deel

advertentie

Kom deze zomer naar Het Hof voor culturele events met diner

Met o.a. elke donderdag: het Filmdiner met Cinebergen

De aankomende zomerweken organiseert blooming diverse culturele events bij Het Hof. De events hebben leuke en leerzame culturele thema’s. Denk aan film en cultuur, de biologische Hoftuin en de (kunst)geschiedenis van Het Hof, Bergen en de Volkshogeschool. Bij elk event serveren wij een heerlijk drie- of viergangendiner in ons restaurant. U kunt nu al een tafel reserveren!

Op de foto: Sam Piscaer (links), chefkok bij ’t Fnidsen in Alkmaar en Daniel Meuleman (rechts), chefkok van Het Hof voorafgaand aan het Four Hands Dinner.

Elke donderdag: het Filmdiner met Cinebergen
Elke donderdag vanaf 27 juli organiseren we samen met Cinebergen het Filmdiner. In het filmtheater van Cinebergen, de Zwarte Schuur, zal aansluitend na het driegangendiner bij Het Hof een film getoond worden. Het Filmdiner is de perfecte avond uit voor filmliefhebbers en fijnproevers. U geniet eerst van een smaakmakend driegangendiner en na een korte wandeling van slechts drie minuten zakt u heerlijk onderuit in een comfortabele bioscoopstoel voor de voorstelling van 20:00 uur in de Zwarte Schuur.

De tickets voor het Filmdiner kosten € 55,00 per persoon en dienen online gereserveerd te worden. Het diner begint om 17:30 uur zodat iedereen ruim op tijd in het theater aanwezig kan zijn voor de film.

Cinebergen en Het Hof
Het Hof en Cinebergen hebben een rijke geschiedenis samen. De Zwarte Schuur is in 1851 gebouwd op landgoed Het Hof en was oorspronkelijk bedoeld als stal en timmerwerkplaats voor het landgoed. In 1951 werd de stal in gebruik genomen door de Volkshogeschool voor culturele activiteiten. Bijna 45 jaar lang heeft de Volkshogeschool de Zwarte Schuur gebruikt voor workshops, danslessen en andere creatieve activiteiten en ook werd de ruimte al ingezet als filmtheater. Sinds 1996 is het gebouw uitsluitend in gebruik als filmtheater.
Wanneer: donderdag 28 juli & donderdag 3, 17 en 24 augustus

Ontdek de (kunst)geschiedenis van Het Hof met het Kunstdiner
Op meerdere vrijdagen in augustus organiseert blooming het Kunstdiner bij Het Hof. Dit is een kunstexpositie met stukken uit de tijd van de Volkshogeschool en een fine dining viergangendiner in ons restaurant. Zoals u waarschijnlijk wel weet, zijn er talloze bekende (en minder bekende) kunstenaars geweest die Het Hof en haar verhaal in beeld hebben gebracht. Al was dit tijdens een cursus van de Volkshogeschool, op eigen initiatief of in opdracht van de gemeente Bergen, er zijn meerdere prachtige kunstwerken gemaakt die het verhaal van Het Hof en de Volkshogeschool vertellen. Tillie van der Poel, oud-directrice van de VHS en van blooming, heeft jarenlang kantoor gehouden op Het Hof en vertelt u graag het verhaal achter de kunstwerken.
Wanneer: vrijdag 11 & 18 augustus en vrijdag 1 september

Kom de Hoftuin proeven met het Hoftuindiner
Onze Hoftuin bevindt zich op een idyllische plek, in een prachtige bosrijke omgeving en omhuld door beukenhagen. Het is een oase van rust en een betoverende plek om te zijn. In de Hoftuin worden meer dan 50 soorten groenten, kruiden en fruit voor Het Hof en blooming geteeld. De tuin is volledig biologisch en wordt met veel liefde voor mens en natuur beheerd door de bewoners van Scorlewald. Graag vertelt tuinman Simon u het verhaal over de Hoftuin, over de mensen die er werken en hoe de gewassen ’s morgens worden geoogst en ’s avonds op uw bord belanden. Natuurlijk mag een diner in Het Hof niet bij deze ervaring ontbreken.
Wanneer: vrijdag 28 juli, vrijdag 4 augustus, zaterdag 5, 12, 19 en 26 augustus & zaterdag 2 september

Komt u lekker op de fiets?
Omdat we met respect voor natuur en mens omgaan, raden we alle gasten aan om lopend of op de fiets te komen. En weet u wat hier het leuke aan is? Als u dat doet en bij binnenkomst een selfie laat zien die u genomen heeft wanneer u lopend of met uw fiets het bos inkomt, wij € 5,00 per persoon aan het einde van de avond van uw rekening aftrekken!

Reserveren
Voor deze unieke evenementen dient u vooraf te reserveren. Dit kan online via weareblooming.com/het-hof/evenementen of door contact op te nemen met blooming. Tickets kosten 55,00 euro per persoon en zijn inclusief een welkomstdrankje, een drie- of viergangendiner en bij het Filmdiner inclusief filmkaartje.

De details
evenement: culturele events bij Het Hof
datum: juli, augustus en september 2023
locatie: blooming Het Hof, Eeuwigelaan 1 in Bergen
website: weareblooming.com/het-hof/evenementen
telefoonnummer: 072 5820 520
e-mailadres: [email protected]
prijs: 55,00 euro per persoon

Voor vragen en meer informatie kunt u contact opnemen met blooming via 072 5820 520 of mail naar [email protected].

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

advertentie

Meer 'Horeca':

Nieuw strandpaviljoen in Bergen aan Zee, ‘Bossa Nova’ geopend

21 juni 2024

Zondag 23 juni optreden Stevie G & Frankie B

Deze zondag is vanaf 14 uur de band Stevie G & Frankie B te beluisteren. U kunt onder het genot van de zomerse klanken van dit funky duo kennis maken met het deze week geopende nieuwe strandpaviljoen Bossa Nova.

Zomers benefiet diner bij Het Hof. Deze avond staat in het teken van jongvolwassenen met kanker

21 juni 2024

Wanneer: donderdag 11 juli 2024 van 18:00-22:00 uur

Op deze donderdag is het zover. In samenwerking met Wouter Barneveld, Dennis Brouwer en Het Hof by Blooming organiseren wij een zomers benefiet diner voor AYA Jong & Kanker Foundation.

Trattoria di Casa del Monte – iedere zaterdag kun je in Bergen aanschuiven aan de Italiaanse tafel.

21 juni 2024

Bij Casa del Monte kun je nog heerlijk eten en van een glas wijn genieten voor een vriendelijke prijs

Bij mooi weer in de zonnige binnentuin of anders in de trattoria. Ook is het mogelijk hier je besloten feestje te vieren. Pure en huisgemaakte gerechten uit eigen keuken. Bij Casa del Monte kun je nog heerlijk eten en van een glas wijn genieten voor een vriendelijke prijs.

Rondje horeca 28: Heerlijk Bergen gaat van start

21 juni 2024

Vandaag 21 juni tot en met zondag en gratis toegankelijk

Heerlijk Bergen is een waar foodfestijn! Net als vorige edities staat het festival in het teken van culinair genieten.

Voor in de agenda: Heerlijk Bergen 2024 (filmpje)

14 juni 2024

21-22-23 juni Culinair op wielen, gratis Foodfestival met live muziek en gezelligheid!

Het bruisende dorpscentrum van Bergen staat wederom in het teken van culinair genieten, samenkomen en gezelligheid! Heerlijk Bergen vindt voor de vierde keer plaats met live muziek, lokale foodtrucks...

Vierde ronde Flessenpost prijsvraag Het Hof: maak kans op een viergangendiner voor 2 personen t.w.v. € 125,-

14 juni 2024

En... we hebben een winnaar!

Het antwoord op vraag 4: Livar “kloostervarken” komt uit Limburg; Abdij Lilbosch in Echt. Met respect voor mens, dier en omgeving leveren de Livarvarkens varkensvlees met de beste smaak en kwaliteit.

Vierde ronde Flessenpost prijsvraag Het Hof: maak kans op een viergangendiner voor 2 personen t.w.v. € 125,-

7 juni 2024

Vraag vier...

Wil jij ook kans maken op een heerlijk gratis viergangendiner bij Het Hof? Beantwoord dan vier culinaire vragen goed om in de prijzen te kunnen vallen.

Rondje horeca 25: Die kroeg was zo gek nog niet…

7 juni 2024

Een column waar ik me wel in kan vinden

Het gaat niet goed met de tieners in Nederland. Uit de Gezondheidsmonitor van de GGD blijkt dat middelbare scholieren zich in toenemende mate ongelukkig en minder gezond voelen. Ze drinken en roken te veel en ze zijn verslaafd aan sociale media.

Omzet horeca groeit in eerste kwartaal met ruim 8 procent

7 juni 2024

Omzetstijging restaurants het grootst...

De omzet in de horeca groeide in het eerste kwartaal van 2024 met 8,1 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2023, meldt het CBS. De omzet van logiesverstrekking lag 8,3 procent hoger, de omzet van eet- en drinkgelegenheden was 8 procent hoger.

In aantocht: strandpaviljoen Bossa Nova in Bergen aan Zee

7 juni 2024

Ontdek vanaf 17 juni wat Bossa Nova zo bijzonder maakt en laat je verrassen...

Maak je klaar voor de komst van een nieuwe hotspot in Bergen aan Zee! Binnenkort wordt het welbekende strandpaviljoen Mrs. Hemingway’s overgedragen aan Bergenaar Tom Duivenvoorden.

Rondje horeca 24: In de tuinen van *restaurant Merlet

31 mei 2024

Nieuw vegetarisch menu

Rustiek genieten op het heerlijke terras en uitkijkend over de weilanden die in bloei staan, beleef een gastronomische lunch of diner met het mooiste uitzicht. Het fraaiste terras van Schoorl en omstreken vindt u bij Restaurant Merlet.

Unieke haal- en brengservice bij *restaurant Merlet

31 mei 2024

Ontdek de Nieuwe Voyah: exclusieve samenwerking tussen Restaurant Merlet en Gomes

Merlet en Gomes hebben de handen ineengeslagen om onze gasten een unieke ervaring te bieden: maak op de vrijdagavond kennis met de nieuwe Voyah.

Rabobank, de vooruitzichten voor de horeca 2024

31 mei 2024

Horeca: omzet blijft groeien door hogere consumentenbestedingen

De toenemende koopkracht van consumenten in 2024 zal leiden tot een hogere consumptie, vooral gunstig voor de horecasector waar verwacht wordt dat volumes en omzetten zullen stijgen.

Rondje horeca 23: het economisch belang van de horeca in onze regio

24 mei 2024

Een van de grootste werkgevers...

Dit blijkt uit een analyse van KHN. Het aantal werkenden in de horeca (+30%) en de economische toegevoegde waarde (+61%) stegen sterker dan het gemiddelde van de Nederlandse economie.

Rondje horeca 22: fijne recensie voor The Bourbon Room

17 mei 2024

Een 9 voor ladychef Ilka Bon in de rubriek 'Over de tong' in het NHD

Dat is natuurlijk fantastisch nieuws voor de altijd gepassioneerde Ilka Bon en haar restaurant aan de Jan Oldenburglaan in Bergen. Ik ken Ilka al vanaf haar twaalfde jaar en heb haar carrière op de voet gevolgd.

Vierde ronde Flessenpost prijsvraag Het Hof: maak kans op een viergangendiner voor 2 personen t.w.v. € 125,-

17 mei 2024

Doen jullie weer mee?

Vraag 1: waar staat de naam pizza quattro stagioni voor?

Alle lof voor Het Hof

17 mei 2024

Daar zaten we dan, aan een tafeltje buiten bij Het Hof...

Dit met dank aan de Flessenpost en Het Hof omdat ik de culinaire prijsvraag had gewonnen, hoe leuk!

Rondje horeca 21: genieten van je vrijheid

10 mei 2024

Zon, zee, strand en fijne mensen...

Afgelopen zondag 5 mei was ik op uitnodiging van chef-kok Jeroen Klepper van Soul Beach in Bergen aan Zee aanwezig om deel te nemen aan een bevrijdingslunch.

Eerste Kroeg Triatlon ooit in Bergens café

10 mei 2024

Het maakt niet uit of je kan poolen, darten of tafelvoetballen, het draait bij de Kroeg Triatlon om gezelligheid...

Heb je altijd al eens aan een triatlon mee willen doen, maar nooit de tijd en moeite genomen om je helemaal af te trainen?  Tapperij de Heerlijkheid in Bergen nodigt je dan graag uit voor de eerste Kroeg Triatlon ooit gehouden.

Acht goede redenen waarom jij misschien wel in de horeca wil werken…

21 juni 2024

Het is fijn om nieuwe mensen te leren kennen!

Werken in de horeca is verrassend veelzijdig. Geen dag is hetzelfde en er zijn heel veel leuke banen om uit te kiezen. Dit zijn acht van de ontelbare redenen waarom ook jij een baan in de horeca wilt!

Derde ronde Flessenpost prijsvraag Het Hof: maak kans op een viergangendiner voor 2 personen t.w.v. € 125,-

10 mei 2024

En... we hebben weer een winnaar!

Wil jij ook kans maken op een heerlijk gratis viergangendiner bij Het Hof? Beantwoord dan vier culinaire vragen goed om in de prijzen te kunnen vallen.

Rondje horeca 20: mooi nieuws vanuit Bistro ElVi. Binnenkort… dry aged vlees (filmpje)

3 mei 2024

De Bergense boer Jeroen levert het allermooiste Piemontese vlees

Boer Jeroen Leijen is een bekende persoonlijkheid in ons dorp evenals de chef-kok Victor, die samen met zijn partner Elvira de fijne Bistro ElVi runt aan de Oude Prinsweg in Bergen. Kortgeleden tijdens een gesprek in een lokaal café besloten ze te gaan samenwerken. 

Derde ronde Flessenpost prijsvraag Het Hof: maak kans op een viergangendiner voor 2 personen t.w.v. € 125,-

3 mei 2024

Vraag vier...

Wil jij ook kans maken op een heerlijk gratis viergangendiner bij Het Hof? Beantwoord dan vier culinaire vragen goed om in de prijzen te kunnen vallen.

Martin van Bourgonje en chef Marco Helsloot van *restaurant Merlet te gast bij Business Class (filmpje)

3 mei 2024

Dit jaar viert Merlet zijn 40-jarig bestaan

Merlet heeft een rijke geschiedenis. In 1984 werd het opgericht door Nelleke en Bert van Bourgonje en in 1999 nemen Carla en Martin van Bourgonje het familiebedrijf over en bouwen en vernieuwen verder.

Rondje horeca 18: Koningsdag… misschien wel het leukste feestje van het jaar in Bergen

26 april 2024

Een feest van verbroedering én oranjebitter

In vroegere jaren huurde ik een boot en vierde in de grachten van Amsterdam met een twintig tal vrienden Koninginnedag.

Derde ronde Flessenpost prijsvraag Het Hof: maak kans op een viergangendiner voor 2 personen t.w.v. € 125,-

26 april 2024

Vraag drie

Wil jij ook kans maken op een heerlijk gratis viergangendiner bij Het Hof? Beantwoord dan vier culinaire vragen goed om in de prijzen te kunnen vallen.

Je kunt eindelijk weer aanschuiven aan de langste en gezelligste tafel van Bergen!

26 april 2024

Zie je het al voor je? Een prachtig met linnen gedekte tafel, versierd met de mooiste bloemen uit de tuin, sfeervolle livemuziek en alleen maar gezellige mensen om je heen...

Op tweede pinksterdag, maandag 20 mei, organiseert blooming weer een middag om nooit te vergeten: de Lange Tafel Lunch in de Hoftuin.

Rondje horeca 17: een bezoekje aan het nieuwste restaurant in Bergen, Gini’s

19 april 2024

Een eerste indruk...

Ik kreeg zo links en rechts wat vragen van mensen op het terras. Waarom hebben we nog niks gelezen in de Flessenpost over Gini's?

In een bijzonder decor genieten van een overnachting of etentje…

19 april 2024

blooming gallery zet kunst op de kaart

Met de lancering van de blooming gallery staat kunst nu op de kaart bij blooming hotel!

Derde ronde Flessenpost prijsvraag Het Hof: maak kans op een viergangendiner voor 2 personen t.w.v. € 125,-

19 april 2024

Vraag twee...

Wil jij ook kans maken op een heerlijk gratis viergangendiner bij Het Hof? Beantwoord dan vier culinaire vragen goed om in de prijzen te kunnen vallen.

Vrijheidsmaaltijd in Bergen aan Zee

19 april 2024

Waar en wanneer: Soul Beach Bergen aan Zee op zondag 5 mei vanaf 13.00 uur

Ultiem vrijheidsgevoel op het strand. De wind in je haren en de zon op je gezicht.

Derde ronde Flessenpost prijsvraag Het Hof: maak kans op een viergangendiner voor 2 personen t.w.v. € 125,-

12 april 2024

Doen jullie weer mee?

Wil jij ook kans maken op een heerljk gratis viergangendiner bij Het Hof? Beantwoord dan vier culinaire vragen goed om in de prijzen te kunnen vallen.

Rondje horeca 16: voormalig restaurant Cunst aan de Kleine Dorpsstraat mag niet groter worden dan het was…

12 april 2024

Aanstaande zondag de opening van het nieuwe badseizoen in Bergen aan Zee

Het voormalig restaurant Cunst aan de Kleine Dorpsstraat in Bergen mag voorlopig niet worden uitgebreid.

Uitspraak rechter: De Taverne Bergen moet uiterlijk 1 april 2025 sluiten

11 april 2024

Van Leeuwen laat weten het vonnis nader te bestuderen om te bekijken of hij in hoger beroep gaat...

“Zoals het er nu naar uitziet, moet De Taverne op 1 april 2025 de deuren sluiten, dat is helaas geen grap”, laat eigenaar Steef van Leeuwen van het bekende muziekcafé in hartje centrum weten op Facebook.

Rondje horeca 15: nieuwe uitbaters voor twee strandpaviljoens in Bergen aan Zee

5 april 2024

Noorderlicht en Soul Beach

Florian Labij van der Pol, bekend van de botenverhuur op de Bergerweg en evenementen voor sportieve jongeren"Go With the Flo", gaat Strandpaviljoen Noorderlicht runnen.

Idee voor de Bergense horeca? Daar maak je gasten blij mee!

5 april 2024

Telefoonlaadkluis op terras voorkomt veel gedoe achter de bar...

In een wereld waar smartphones een onmisbaar onderdeel zijn geworden van ons dagelijks leven, heeft restaurant Blink in Zeist een slimme oplossing op het terras voor een veel voorkomend probleem: lege batterijen tijdens een lunch of diner.

Tweede ronde Flessenpost prijsvraag Het Hof: maak kans op een viergangendiner voor 2 personen t.w.v. € 125,-

5 april 2024

En... de winnaar van ronde twee is bekend...

Door vier culinaire vragen juist te beantwoorden, maakt u kans op een heerlijk viergangendiner voor 2 personen t.w.v. € 125,- bij Het Hof in Bergen.

Rondje horeca 14: Restaurant Fabels, RataPlan en Jumbo Monique gaan voor het goede doel (filmpje)

29 maart 2024

Op 18 april gaan we lekker eten en de wereld wat mooier maken!

Een avond vol amusement én heel lekker eten, voor het goede doel. Eten tegen verspilling en meubels van de kringloop. Met een prachtige vintage modeshow en een aankleding die bijblijft.

Tweede ronde Flessenpost prijsvraag Het Hof: maak kans op een viergangendiner voor 2 personen t.w.v. € 125,-

29 maart 2024

De vierde vraag... doen jullie weer mee?

Door vier culinaire vragen juist te beantwoorden, maakt u kans op een heerlijk viergangendiner voor 2 personen t.w.v. € 125,- bij Het Hof in Bergen.

Familiebedrijf ’t Hekeltje viert 100-jarig jubileum

22 maart 2024

Ook leverancier van de Bergense horeca, feesten en partijen

Het bedrijf groeide in een eeuw tijd uit van een kleine wijnhandel naar een grote speler op het gebied van party- en tentenverhuur, nationaal maar ook internationaal. Op vrijdag 5 april viert het bedrijf dit bijzondere jubileum samen met personeel, relaties en klanten tijdens een besloten eeuwfeest.

Tweede ronde Flessenpost prijsvraag Het Hof: maak kans op een viergangendiner voor 2 personen t.w.v. € 125,-

22 maart 2024

De derde vraag...

Door vier culinaire vragen juist te beantwoorden, maakt u kans op een heerlijk viergangendiner voor 2 personen t.w.v. € 125,- bij Het Hof in Bergen.

Terug