Kippendijen Saltimbocca
Recept van foodblogger en Bergenaar Henk van den Berg
Gepubliceerd: 12 augustus 2022
Weer eens wat anders en makkelijk te maken. Maak dit regelmatig omdat het zo lekker is. Ik gebruik geen kipfilets maar kippendijen, die zijn zoveel smakelijker en niet droog.
Ik serveer er haricots verts bij met pancettablokjes, (nieuwe) gekookte aardappelen en een glas Cabernet Sauvignon.
Wat hebben we nodig:
Kippendijen
Droge ham, bijvoorbeeld Jambon Serrano of Coburgerham, die is meestal wat zouter
groene of rode pesto
cocktailprikkers
peper en zout
haricots verts
blokjes gerookt spek (Pancetta)
nieuwe aardappelen
Aan de slag maar weer!
Snij of klap de dijtjes open en smeer er een laagje pesto op, daarop een plak van de ham en sluit de dijtjes en prik er twee cocktailprikkers door zodat ze niet uit elkaar vallen.
Bestrooi met peper en zout, denk eraan de kippendijen minimaal een half uur voor braden uit de koelkast te halen.
Braad ze gaar in een koekenpan met wat boter en olijfolie (ik gebruik al geruime tijd San Basilio de Scarpa).
De haricots verts al dente in kokend water ongeveer 7 minuten en dan in koekenpan waarin je de spekblokjes langzaam gegaard hebt en bak even aan op matig vuur.
Kook de nieuwe aardappelen eventueel in de schil en klaar is Kees (Henk) weer!
Laat het je smaken!
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.