Kinderburgemeester Tygo Fontijn en wethouder Ernest Briët openen 450 jaar Ruïnekerk

Gevierd met Ruïne Blond. Verwoestend lekker...

Kinderburgemeester Tygo Fontijn en wethouder Ernest Briët openen 450 jaar Ruïnekerk

Een gebeurtenis op 22 februari 1574 in Bergen heeft zijn sporen tot op de dag van vandaag achtergelaten. Waren het de Spaanse troepen die net terug waren van het beleg van Alkmaar, waren het de Geuzen die wilden voorkomen dat de dorpskerk van Bergen gebruikt zou worden door de vijand, waren het zwervers die in de barre winterkou in de kerk een vuur stookten? We weten het niet. Maar wat we wel weten is dat de Ruïnekerk, het icoon van Bergen, 450 jaar geleden opnieuw werd gebouwd, nadat het in vlammen op ging.

Zondag 18 februari stond de gemeente stil bij deze voor Bergen letterlijk beeldbepalende gebeurtenis. In en rondom de Ruïnekerk was een bijzonder programma met leuke activiteiten voor jong en oud samengesteld, dat je meenam naar de tijd van toen.

Wethouder Ernest Briët en kinderburgemeester Tygo Fontijn openden de middag. Een middag met livemuziek, rondleidingen, een foto-expositie en een poppentheater.
De Bergense wereldkampioen ‘Snert koken’, Michel Rekers, had voor deze gelegenheid een speciale Soldatensoep gemaakt die samen met een even bijzonder Ruïnebroodje voor iedereen verkrijgbaar was. Ondanks de vele regen toch een mooi evenement.