Kandidaten

Column Henkoo

De kandidaten voor een plaats in de gemeenteraad worden bekendgemaakt. En dat zijn er nogal wat. Lees ik net dat zowat alle leden van de PvdA in onze gemeente op de kieslijst staan. Dertien in totaal! Oudgedienden zoals Jan Stomps en Jan Stam, beiden ooit wethouder, en nieuwkomer Nick de Gooijer die pas in in 2017 toetrad tot deze partij. Een aantal van de kandidaten moet inmiddels tegen de zeventig of ouder zijn. Die staan natuurlijk wel helemaal onderaan op die kieslijst maar dat is niet erg. Ze worden toch niet gekozen. Ook niet als ze op zichzelf stemmen. Je zult maar als nummer 13 op die lijst staan. Wie stemt er nu op nummer 13? Dat is toch vragen om moeilijkheden!

Het CDA schuift tenminste de jeugd naar voren. Hun lijsttrekker, Klaas Valkering, is pas 24 jaar. Een mooie leeftijd om een politieke carrière te starten. En, een geduchte concurrent voor KiesLokaal. Als hij tenminste ook heel Egmond achter zich weet te krijgen. Lijkt me zelfs een leuke opvolger van Hetty.

Behoorlijk Bestuur Bergen probeert het met een 69 jarige beleidsadviseur. Koos Bruins, en een 62 jarig oud gemeenteraadslid, Onno van Hulzen. Maar ook daar is de jeugd aanwezig. De 22 jarige financieel deskundige Michelle Lansu wil graag mee gaan werken aan het behoorlijk besturen van onze gemeente en krijgt misschien wel héél Aagtdorp achter zich. Als hun beleidsspeerpunten op tijd bekend worden natuurlijk.

Natuurlijk worden straks nog veel meer kandidaten bekend. En partijprogramma’s!

Er blijft nog iets te hopen. Maar wat?

Henkoo