Kabeljauwhaasjes in tomatensaus met olijven en kappertjes
Recept van May Anema
Gepubliceerd: 15 september 2023
De dagen worden alweer korter, de nachten langer. Jammer dat de zomer al bijna weer om is, al lijkt het daar deze week totaal niet op! Om het zomergevoel nog even te verlengen, heb ik deze week een recept uit Spanje gemaakt.
Kabeljauwhaasjes in tomatensaus met olijven en kappertjes.
Ingrediënten voor 4 personen:
– 4 kabeljauwhaasjes
– 6 roma tomaten
– basilicum, tijm
– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– grote kappertjes
– zwarte en groene olijven zonder pit
– witte wijn
– olijfolie, zout, peper en chilivlokken
– roomboter
Fruit de uien en knoflook lichtjes aan in olijfolie en doe daar de gesneden tomaten bij. Wacht totdat het geheel wat zachter is en voeg dan een flinke scheut witte wijn toe. Doe daar de olijven, kappertjes, wat chilivlokken en verse kruiden bij en leg hierop de kabeljauwhaasjes. Sluit af met een deksel en laat circa 10 minuten smoren totdat je ziet dat de kabeljauw gaar is. Haal de vis even voorzichtig eraf en doe dan als laatste wat roomboter door de saus. Deze wordt nu voller dan smaak! Maak een mooi bord op met een timbaaltje rijst, royaal wat saus met daarop de vis en serveer er eventueel wat sperziebonen bij. Laat het ruim smaken!
May Anema
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.