K10D haalt € 2000,- op voor Ruïnekerk uit Battle en Kinderkunstproject

Tien kunstenaars kregen twee uur de tijd om een werk te creëren

K10D haalt € 2000,- op voor Ruïnekerk uit Battle en Kinderkunstproject

Dit jaar heeft de K10D zich met twee van haar projecten ingezet voor (het onderhoud van) de Ruïnekerk in Bergen.
Door het organiseren van de Battle en het kinderkunstproject is er € 2000,- opgehaald voor het onderhoud van onze geliefde kerk, die het kloppend hart vormt van ons dorpscentrum.

Het Kinderkunstproject
De basisschoolleerlingen van Bergen van de groepen 5, 6 of 7 hebben zich dit jaar weer vol overgave gestort op eigen kunstwerken. In gastlessen, die door ‘grote’ kunstenaars werden gegeven zijn de kinderen op een speelse en spannende manier in aanraking gekomen met moderne kunst en hebben zij hun eigen creativiteit op het doek vastgelegd. Alle kunstwerken, die een LUST voor het oog vormen, zijn vastgelegd in een echte veilingcatalogus. De kinderkunstwerken werden tijdens de K10D in vele etalages in het dorp tentoongesteld. Op vrijdag 1 november om 16.00 uur vond de VEILING van de kinderkunst plaats in de Ruïnekerk o.l.v. veilingmeester Bernard van Welsenes. Met de opbrengst van deze veiling steunen de kinderen en K10D de Ruïnekerk.

Battle
Op zaterdag 19 oktober organiseerde de K10D samen met Uitgeverij Arti – Palet magazine én Atelier magazine – van 13:00 tot 15:00 uur een schildersbattle bij de Ruïnekerk. Tien kunstenaars kregen twee uur de tijd om een werk te creëren. Juist omdat we kunstenaars zelden aan het werk zien, was dit dé manier om live naar hun technieken te kijken. Bezoekers van de K10D kregen zo de gelegenheid om rondom het centrale punt, de Ruïnekerk, mee te kijken met de workflow van de kunstenaars. Ieder in z’n eigen stijl. Wel was ervoor gekozen een verplicht thema te gebruiken, en dat was dit jaar natuurlijk: LUST, wat een prachtige variatie aan werken opleverde.

De schilderijen werden na de battle tentoongesteld in het Paviljoen van de K10D en vervolgens aan de hoogste bieder verkocht. Bieden op de werken kon de hele K10D in het Paviljoen tot zaterdag 26 oktober 14:00 uur. Het gaf een uitgelezen kans om een fraai kunstwerk te bemachtigen. Ook die opbrengst ging naar de instandhouding van de Ruïnekerk.

Op de foto staan van links naar rechts: Bestuurslid K10D Pim van Leeuwen, projectcoördinator K10D Charda Jansen, bestuurslid K10D Hans van Oostrum, penningmeester Ruïnekerk Ruud Holstvoogd, bestuurslid Ruïnekerk Gré Boorsma, voorzitter Ruïnekerk Tineke de Lange, bestuurslid Ruïnekerk Erna Spaandonk en uitgever van Palet en Atelier magazine Fanny Schuijt.