Jubileumjaar voor KunstenaarsCentrumBergen

Het KCB bestaat in oktober 75 jaar

Het KunstenaarsCentrumBergen werd in 1947 opgericht met het doel om kunstenaars uit Bergen en directe omgeving met elkaar in contact te brengen en de gelegenheid te geven hun werk tentoon te stellen. Maar het huidige KCB heeft niet uitsluitend beeldend kunstenaars onder haar dak. De jubileummanifestatie, waarmee in oktober het 75-jarig bestaan zal worden gevierd, bestaat niet alleen uit een grote tentoonstelling in alle zalen en de hele tuin van Kranenburgh. Nee, er wordt ook aan o.a. schrijvers, dichters, componisten, musici, fotografen en theatermensen de gelegenheid gegeven zich te laten zien en horen.

Het KCB telt momenteel ruim 180 (beroeps-)kunstenaars in zo’n zestien disciplines. Daarnaast zijn er vele donateurs en kunstminnende vrienden. De officiële opening van de jubileummaand wordt op 2 oktober verricht door een bekende Nederlander.
Voorts zijn er in oktober concerten, optredens en filmavonden met accent op de geschiedenis van het KCB. Ook zijn maatschappelijke instellingen benaderd en uitgenodigd voor rondleidingen, en voor scholen uit Bergen en omgeving worden workshops georganiseerd.

Kortom, het KunstenaarsCentrumBergen viert de hele maand oktober haar 75-jarig bestaan met een grote jubileummanifestatie, welke plaatsvindt daar waar zij woont: de villa van Museum Kranenburgh, Culturele Buitenplaats in Bergen NH.

Fotobijschrift: Museum Kranenburgh, Culturele Buitenplaats in Bergen